Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ar putea fi două moțiuni de cenzură, în loc de una. Care sunt șansele ca Orban să fie demis luni

Ar putea fi două moțiuni de cenzură, în loc de una. Care sunt șansele ca Orban să fie demis luni

scris de Misu Andrei
62 afisari

Social democrații s-au reunit joi într-o ședință de urgență pentru a discuta strategia partidului pentru votul moțiunii de cenzură. Surse din partid au declarat pentru Digi24.ro că decizia de a vota moțiunea luni a fost luată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, din mai multe motive. Votul programat rapid i-a luat prin surprindere pe unii social democrați, care se așteptau ca moțiunea de cenzură să fie dezbătută și votată în prima parte a lunii septembrie.

Ciolacu se grăbește cu moțiunea de cenzură din cel puțin trei motive, susțin sursele citate. În ultima perioadă, PNL încearcă să se asigure că PSD nu va strânge majoritatea necesară dărâmării Guvernului și negociază cu parlamentarii PSD și Pro România ca aceștia să nu voteze moțiunea.

„Orice zi care trece, le dă șanse liberalilor să convingă parlamentarii noștri. Îi cumpără la bucată”, susțin sursele citate.

De altfel, în ultima perioadă cel puțin trei parlamentari au fost convinși de liberali să treacă în tabăra puterii. Aceștia sunt Daniel Breaz, Luminița Jivan și Emilia Meiroșu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult