Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Ar putea Romȃnia sǎ schimbe forma de guvernǎmȃnt? Ce referendum pregǎtește Ponta

Ar putea Romȃnia sǎ schimbe forma de guvernǎmȃnt? Ce referendum pregǎtește Ponta

scris de Z.V.
4 afisari

Victor Ponta a afirmat că, în calitate de preşedinte, dorește sǎ organizeze în mandatul său, poate chiar până în 2016, un referendum privind forma de guvernământ din Romȃnia.

Ar putea Romȃnia sǎ schimbe forma de guvernǎmȃnt? Ce referendum pregǎtește Ponta (foto:m.obiectiv.info)

Ar putea Romȃnia sǎ schimbe forma de guvernǎmȃnt? Ce referendum pregǎtește Ponta (foto:m.obiectiv.info)

„Cred că în anii care urmează va trebui în România să existe un moment nu doar de dezbatere publică, ci un moment de decizie – ceea ce înseamnă referendum – legat de forma de guvernământ”  a declarat Victor Ponta invitat la Romȃnia TV. Premierul a adǎugat cǎ deși „majoritatea românilor sunt şi azi, pentru forma de republică,” o decizie asupra acestui aspect trebui luatǎ ȋntrucȃt „monarhia a căpătat, faţă de perioada nostalgică de la început, o mult mai mare atractivitate”.

Astfel, „undeva în decursul mandatului meu, poate chiar până în 2016, să avem un asemenea referendum legat de forma de guvernământ. Eu aş face un asemenea referendum„, a adǎugat Victor Ponta. Premierul s-a referit la acest referendum ca o variantă posibilă în care ar fi dispus să demisioneze din postul de preşedinte, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult