Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Arafat despre angajǎrile ȋn sistemul de sǎnǎtate ȋn 2014

Arafat despre angajǎrile ȋn sistemul de sǎnǎtate ȋn 2014

scris de Laurentiu Banches
4 afisari

Secretarul de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat susţine că, în 2014, vor fi deblocate în continuare posturi în sistemul de sănătate.

Arafat despre angajǎrile ȋn sistemul de sǎnǎtate ȋn 2014 (foto:ghimpele.ro)

Secretarul de stat în ministerul sănătăţii, Raed Arafat, a declarat sâmbătă, la Alba Iulia, că în 2014 vor fi deblocate în continuare posturi în sistemul de sănătate, însă numărul acestora va fi stabilit în urma unei evaluări din primul trimestru al anului viitor. El a explicat că rămâne valabilă regula conform căreia, la un angajat plecat din sistemul de sănătate, automat o altă persoană va putea ocupa postul rămas vacant.

Raed Arafat a mai spus că exodul medicilor din România continuă, însă există şi cazuri în care aceştia se întorc în ţară. „Sunt oameni care vor să vină înapoi. După aprobarea ordonanţei prin care s-au recunoscut automat studiile de specializare din Statele Unite, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi Australia, mai mulţi medici, mai ales din Statele Unite, au început să ceară recunoaşterea diplomei pentru a veni şi a lucra în România şi simţim uneori o respingere de a-i primi uşor pe posturi vacante.

„Sper ca acest lucru încet-încet să se schimbe. Nu ştiu motivele. Deci, greutăţile nu sunt la nivelul conducerii ministerului. Bănuiesc că ei vin, poate, cu noutăţi, cu altă gândire, cu altă mentalitate, care poate că în unele locuri deranjează” a afirmat Raed Arafat. Secretarul de stat a participat, la Alba Iulia, la inaugurarea secţiei SMURD de la spitalul judeţean Alba, care şi-a dublat spaţiul şi este pregătită să primească în condiţii mult mai bune cei peste 50.000 de pacienţi care-i trec pragul anual.

4 comentarii

Pribeagul 23-12-2013 - 21:18

SOS!
Sistemul sanitar este cel mai corupt sistem din Romania. Dovada clara a capacitatii guvernamentale. Rusine guvernantilor!

ancuta 23-12-2013 - 21:49

Cred ca i-au luat-o inainte politia si invatamantul!

UnUL 23-12-2013 - 22:53

Ancuța, cred că în ce privește învățământul exagerezi nițeluș.

BULA 24-12-2013 - 07:09

Normal ca exagereaza, din moment ce eliberarea de diplome fara acoperire, la misto, a devenit legala.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult