Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ARD, strategia in opt pasi pentru castigarea alegerilor

ARD, strategia in opt pasi pentru castigarea alegerilor

scris de M.A.
4 afisari

Mai sunt doua saptamani pana la alegerile parlamentare si calculele par sa fie facute, dupa cum arata unele sondaje. Potrivit acestora, USL ar castiga alegerile cu peste 50% din voturi, desi niciodata nu este totul dinainte hotarat.

ARD, strategia in opt pasi pentru castigarea alegerilor

ARD, strategia in opt pasi pentru castigarea alegerilor

Speranta

Asadar, in situatia in care ar mai exista o speranta pentru ARD, in care nu ar fi totul pierdut, ar aparea o intrebare mai mult decat indreptatita: mai este ceva de facut pentru ARD ca sa castige alegerile? Sau, cel putin, sa obtina un scor cat mai bun? Pentru multi, raspunsul ar fi negativ, nu mai poti schimba prea multe, mai ales ca au asa de putin timp pana la momentul votului.

Si, totusi, cateva lucruri pot fi facute, iar ele ar putea readuce o parte din electorat de partea PDL si ARD. Si, cine stie, poate chiar mai mult! Econtext propune o strategie in cativa pasi care, daca ar fi aplicata, ar putea creste sansele ARD de a obtine un scor cat mai ridicat.

Pasi

Strategia pe care v-o prezentam nu cuprinde evenimente de genul „efectul Madrid” sau efectul „copilului lovit – Patriciu”, desi daca exista asemenea scenarii, e timpul ca ele sa fie prezentate. Astfel de evenimente au rolul de a muta o mare din optiunile electoratului, o mutare poate chiar decisiva.

Nu, strategia pe care o prezentam are cu totul alt parcurs. Ea este compusa din opt pasi.

Astfel, cel mai important pas al acestei strategii ar trebui sa inceapa de 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei. In aceasta zi, cativa lideri importanti din PDL (de exemplu: Boc, Videanu, Blaga) ar trebui sa iasa in fata poporului, intr-o conferinta speciala de presa, unde sa ceara scuze poporului roman pentru masurile de austeritate, pentru taierile salariale, dar, in acelasi timp, sa si explice de ce au fost necesare. Limbajul nu trebuie sa fie unul tehnic, ci unul emotional. Discursul decisiv!

Al doiea pas il vizeaza pe presedintele tarii, care ar trebui sa-si ceara scuze fata de Raed Arafat (chiar daca acest lucru s-a mai intamplat) pentru conflictul de la inceputul anului.

Raed Arafat este unul din putinele personaje din Romania care este valorizat strict pozitiv, iar orice atac asupra acestuia, din partea oricui, are efect de bumerang, se intoarce asupra celui ce initiaza critica.

Dar IATA care sunt toti pasii care ar trebui urmati pentru a duce la castigarea alegerilor de catre ARD:


3 comentarii

Salut 30-11-2012 - 17:58

Of, iar „Econotext”
Cu referire la acest flintic, nu m-am decis niciodata ce e mai daunator pentru imaginea de ansamblu a mediei din Romania:
– prostia crunta a membrilor ECONOTEXT
– statornicia de care dau dovada in continuarea si adancirea prostiei
– abnegatia cu care ii pupa in koor pe PDL-isti pana in ultima clipa…

Dar pentru ca nu vreau sa deranjez avantul cu care acesti ANAL-isti se baga in rahat pana peste urechi incerc sa ma abtin in a mai releva cretinatatea lor absoluta.

ValVerde 30-11-2012 - 18:05

” Cu referire la acest flintic, nu m-am decis niciodata ce e mai daunator pentru imaginea de ansamblu a mediei din Romania”

===

Sint convins ca ei asteapta cu sufletul la gura decizia ta…

==========================

” incerc sa ma abtin in a mai releva cretinatatea lor absoluta.”

===

De asemenea iti sint recunoscatori pentru intelegerea acordata…

Pkly 30-11-2012 - 18:41

Asta pe hartie,cu puncte,da bine…dar pentru babutele de la tara ce si-au propus ? Ca ele,saracele,sunt speriate rau ca trebuie sa voteze ceva cu ARD sau cu IAD(cam incurca termenii…zic ca e acelasi lucru pe cea’lalta lume !)
Ce tzara…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult