Acasa Actualitate-InternaPolitica interna ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor

ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor

scris de M.A.
1 afisari

ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor. Romania se afla in fata unui moment decisiv pentru viitorul ei, pentru istoria ei. Poate cel mai important din ultimii ani!

ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor

ARD vs USL! Lista realizarilor si esecurilor

Iar acest moment inseamna alegerile parlamentare din decembrie, care ar putea schimba decisiv configuratia politica din Parlament, iar acest fapt se va revarsa puternic asupra romanilor, asupra noastra.

Alegeri

Din acest motiv, ar fi ideal daca am alege formatiunea pe care o vom vota nu doar dintr-o simpatie/antipatie inoculata de diversi politicieni. Ar fi ideal ca fiecare roman sa faca un bilant al activitatii PDLARD si USL si sa cantareasca toate lucrurile bune si rele realizate de fiecare partid.

Atat la guvernare, cat si in opozitie! Iar apoi fiecare actiune sa fie interpretata cat mai detaliat, eventual cu ajutorul unor specialisti (acolo unde e cazul, in chestiuni mai complicate).

Un prim pas

Iar Econtext face un prim pas in acest sens si listeaza cateva din aceste actiuni, intreprinse de aceste formatiuni in ultimii ani. Cu alte cuvinte, am pus ARD si USL fata in fata!

Am listat lucrurile pozitive si negative realizate de fiecare cat a condus tara si cat a fost in opozitie, dar am aruncat o privire si asupra membrilor acestor grupari politice (cine sunt, cum sunt, etc.), dar si asupra campaniei electorale ce se desfasoara in acest moment. Bineinteles, lista ramane deschisa, dar ea poate fi un important punct de plecare. In plus, am avut in vedere atat perioada cat PDL a fost singur, dar si in alianta ARD.

ARD si USL

In total, am selectat 68 de activitati, masuri, etc. Scorul este favorabil ARD, care are 14 puncte albe, si 17 negative. La polul opus, USL are zece puncte pozitive, dar 27 negative.

Una din marile realizari ale guvernarii PDL este ca a mentinut tara pe linia de plutire cat a fost criza, chiar daca a pierdut sprijinul electoral. Din pacate, nu a stiut sa comunce si sa explice masurile pe care le-a ales, dar, partea buna este ca am avut parte de scumpiri moderate, iar leul nu s-a depreciat, evoluand trei ani in intervalul 4,1 – 4,3 pentru un euro.

In schimb, USL nu a avut prea mari realizari la guvernare, cu exceptia majorarii partiale a salariilor si a acordarii indemnizatiilor pentru mame. In schimb, leul a intrat in picaj masiv, iar preturile au urcat accelerat. Dar excesiva comunicare a social-liberalilor a facut ca aceste lucruri negative sa nu fie privite cu prea multa asprime de catre populatie.

DAR iata LISTA celor 68 de REALIZARI SI ESECURI DEZASTRUOASE ale principalelor grupari politice din Romania: ARD – USL:


This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult