Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Are majoritate în Parlament: Minorităţile şi UNPR, alături de Guvernul Ponta

Are majoritate în Parlament: Minorităţile şi UNPR, alături de Guvernul Ponta

scris de M.A.
3 afisari

Guvernul Ponta va avea majoritate la învestirea în Parlament, după ce UNPR şi minorităţile naţionale şi-au anunţat sprijinul.

Are majoritate în Parlament: Minorităţile şi UNPR, alături de Guvernul Ponta

Are majoritate în Parlament: Minorităţile şi UNPR, alături de Guvernul Ponta

Victor Ponta a declarat miercuri că a primit acordul de principiu, din partea grupului minorităţilor naţionale, de susţinere în Parlament a noului guvern. „Am făcut o propunere oficială grupului minorităţilor de a sprijini guvernul USL care va fi prezentat luni în Parlament. Am primit un acord de principiu în acest sens”, a afirmat Victor Ponta, după întâlnirea cu reprezentanţii minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

Premierul desemnat a mai spus că a discutat cu reprezentanţii grupului minorităţilor naţionale despre sistemul de vot uninominal pur.

Protocol de colaborare cu UNPR

Victor Ponta şi Gabriel Oprea au semnat miercuri un protocolul de colaborare, în cinci puncte, pentru învestirea Guvernului Ponta şi de colaborare între grupurile parlamentare ale PSD şi UNPR. Celelalte puncte ale protocolului prevăd: instituirea taxei de solidaritate pe averile foarte mari în actuala sesiune legslativă, adoptarea legii electorale cu vot uninominal pur şi asigurarea unei majorităţi confortabile la măsurile Guvernului Ponta privind creşterea salariilor, a pensiilor şi ridicarea nivelului de trai.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult