Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Aşteptându-l pe noul şef al SIE. Când va fi numit

Aşteptându-l pe noul şef al SIE. Când va fi numit

scris de C.P.
3 afisari

Marţi, de la 13.30, Parlamentul urmează să se reunească în şedinţă de plen comun pentru a dezbate şi valida propunerea venită din partea preşedintelui Traian Băsescu cu privire la numirea unui nou director al SIE, ca urmare a vacantării funcţiei prin desemnarea lui Mihai Răzvan Ungureanu prim ministru.

Aşteptându-l pe noul şef al SIE. Când va fi numit

Vicepreşedintele democrat-liberal al Senatului, Petru Filip, a explicat luni, la finalul şedinţei Biroului Permanent al Senatului, că în situaţia în care preşedintele Traian Băsescu va transmite, luni, Parlamentului, numele celui desemnat pentru a ocupa funcţia de director al SIE, Birourile Permanente se vor reuni în şedinţă la ora 9.30 pentru a stabili ordinea de zi a plenului comun. ‘A fost stabilită o şedinţă comună a plenurilor celor două Camere la ora 13.30. Se aşteaptă propunerea din partea Preşedinţiei României privind directorul SIE în aşa fel încât acesta să intre pe procedurile parlamentare mâine (marţi -n.r.). Probabil Preşedinţia va anunţa luni propunerea privind directorul SIE.

Parlamentul a planificat pentru ziua de mâine, în cazul în care propunerea preşedintelui va veni în cursul zilei de luni, şedinţa Birourilor Permanente reunite la ora 9.30 pentru a stabili ordinea de zi a plenului reunit’, a spus senatorul PDL. Luni, începând cu ora 16.00, Parlamentul se va reuni în şedinţă comună de plen pentru a constata vacantarea funcţiei de şef al Serviciului de Informaţii Externe (SIE), dar şi pentru completarea Comisiei permanente comune a celor două Camere privind controlul parlamentar al SIE.
Numele vehiculate pentru şefia SIE sunt cele ala senatorului PNL Teodor Meleşcanu şi Daniel Andrei Moldoveanu, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult