Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Autoritatile locale din Covasna tergiverseaza demolarea panoului “Tinutul Secuiesc”

Autoritatile locale din Covasna tergiverseaza demolarea panoului “Tinutul Secuiesc”

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Hotararea judecatoreasca, definitiva si irevocabila, a Curtii de Apel Brasov privind demontarea panoului “Tinutul Secuiesc” de la Aita Mare, pronuntata in primavara acestui an, nu a fost pusa inca in aplicare de autoritatile locale.

Potrivit Agerpres, prefectul judetului Covasna, Gyorgy Ervin, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, raspunzand intrebarilor jurnalistilor, ca demontarea panoului nu intra in atributiile institutiei pe care o conduce.

Gyorgy Ervin a apreciat ca persoanele care reclama faptul ca panoul nu a fost inca demontat la cinci luni de la pronuntarea sentintei “au dreptate, pentru ca hotararile judecatoresti definitive si irevocabile sunt obligatorii”. Panoul de la Aita Mare inscriptionat „Tinutul Secuiesc” in limbile maghiara, romana si engleza – Szekelyfold-Tinutul Secuiesc-Szeklerland – a fost amplasat in mai 2008. Prefectura Covasna a atacat hotararea in contencios administrativ pe considerentul ca autorizatia de constructie nu indeplineste conditiile de legalitate si a castigat procesul la Curtea de Apel Brasov.

Actualul vicepresedinte al Consiliului Judetean Covasna, Demeter Janos, a declarat in repetate randuri ca autoritatile covasnene intentioneaza sa amplaseze mai multe panouri de acest fel la limita judetelor Brasov si Bacau. Demeter Janos a sustinut ca aceste panouri “au un scop publicitar, de promovare turistica a zonei”.

Un panou asemanator a fost inaugurat in urma cu cativa ani in localitatea Chichis, la limita cu judetul Brasov, in prezenta mai multor politicieni UDMR, printre care si Marko Bela, dar la scurt timp a fost demontat de Societatea de Drumuri Nationale, la ordinul Ministrului Transporturilor, deoarece nu respecta pozitia din autorizatie si era prea aproape de axul soselei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS