Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Avem şi un minister al fondurilor europene

Avem şi un minister al fondurilor europene

scris de R. C.P.
3 afisari

Parlamentul a aprobat, marţi, înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, la conducerea căruia se va afla Leonard Orban.

Leonard Orban (presidency.ro)

Leonard Orban (foto: presidency.ro)

245 de parlamentari au votat pentru înfiinţarea ministerului afacerilor europene şi pentru numirea în fruntea acestei instituţii a lui Leonard Orban.Opoziţia nu şi-a exercitat votul asupra înfiinţării ministerului privind fondurile europene, cu excepţia deputatului conservator Tudor Ciuhodaru. Deputatul liberal Ludovic Orban a anunţat de la tribuna Parlamentului că se abţine la votul pentru numirea fratelui său ca ministru al afacerilor europene, pentru că se consideră în situaţia de conflict de interese, deşi legea nu are o prevedere expresă în acest sens.

‘Nu voi vota nu pentru că îmi spune Victor Ponta sau Crin Antonescu, ci pentru că aşa îmi cer bunul simţ şi legea’, a spus Orban în timpul dezbaterilor. Ludovic Orban a mai spus, potrivit Agerpres, că ‘ironia’ lui Victor Ponta potrivit căreia s-ar putea să-i fie pe plac nominalizarea lui Leonard Orban la funcţia de ministru al afacerilor europene în Guvernul Emil Boc, ‘pentru orice om de bun simţ, loveşte undeva unde nu trebuie’. ‘Mă aflu între ciocan şi nicovală, într-o dilemă pe care nu o doresc niciunuia dintre colegii mei, în care trebuie să aleg între sentimentul de familie şi convingerile de 20 de ani. Ca atare, astăzi nu pot să votez, pentru că ar însemna să votez cu guvernul Boc, un lucru pe care nu-l voi face niciodată’, a spus Orban.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult