Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Aviz favorabil pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton și Vosganian

Aviz favorabil pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton și Vosganian

scris de C.S.
11 afisari

Senatorii din Comisia juridică au avizat favorabil, marți, cu majoritate de voturi, cererile pentru începerea urmăririi penale a foștilor miniștri ai Economiei Ion Ariton și Varujan Vosganian.

Aviz favorabil pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton și Vosganian

Aviz favorabil pentru urmărirea penală a senatorilor Ariton și Vosganian

Senatorul Varujan Vosganian poate fi urmărit penal, în cazul Romgaz-Interagro, după ce comisia juridică a avizat favorabil solicitarea procurorilor.

Liberalul a declarat, marţi, înainte de audiere, că, potrivit Codului de procedură penală, legii răspunderii ministeriale şi Constituţiei României, cererea pentru urmărirea sa penală nu are temei legal şi ar trebui respinsă.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a solicitat, în 2 februarie, procurorului general al României să ceară Senatului avizarea cererii de urmărire penală pe numele lui Varujan Vosganian, ministru al Economiei în perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, sub aspectul infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare.

Săptămână trecută, pe 3 februarie, comisia juridică a avizat favorabil solicitarea procurorilor în acest caz, însă preşedintele Senatului a spus că nu s-a respectat procedura pentru că Varujan Vosganian nu a fost audiat în cadrul comisiei.

Comisia juridică a Senatului a avizat favorabil începerea urmării penale în cazul fostului ministru al Economiei, Ion Ariton, acuzat că că ar fi intervenit pentru ca zece companii de stat să sponsorizeze ilegal „Gala Bute”.

Este pentru a doua oară când comisia juridică dă un astfel de aviz în cazul lui. Chiar săptămâna trecută, pe 3 februarie, senatorii jurişti au avizat favorabil solicitarea procurorilor DNA în acest caz, urmând ca raportul comisiei să intre în plen.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult