Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Avram Iancu, spânzurat de Garda Secuiască

Avram Iancu, spânzurat de Garda Secuiască

scris de P.C.R.
49 afisari

Luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, unul dintre liderii Gărzii Secuieşti  l-a „spânzurat“ pe Avram Iancu.

Avram Iancu a fost spânzurat la Mercurea CiucAcţiunea s-a vrut a avea cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 – 1849, petrecute în Transilvania. Organizatorul principal al acţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, lider al Gărzii Secuieşti.

Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi Barna a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească” împotriva maghiarilor, informează Realitatea.net.

El a expus şi o listă, pe care au fost enumerate cu aproximaţie numărul şi numele victimelor genocidului antimaghiar precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut dar şi copiile unor desene intitulate “Din atrocităţile valahilor”. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat.

“Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna.

“Acţiunea de informare istorică”, organizată de Csibi Barna, a fost autorizată.

Inspectorul şef al IJP Harghita a declarat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. El a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectacolul cu spânzurătoarea”.

Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic.

26 comentarii

Pintea 19-03-2011 - 12:33

Da,ce-a patit puiu’ de samadau la ochiu’ drept?A primit un avertisment in mecla?
Pacat! Un element atit de promitator!!!!

ROMAN GET BEGET 25-03-2011 - 14:24

Bai ciangau imputit de hun nasparlit nu i-ti este rusine ….mai nasolule si la toti ciangaii la care le trebuie ardealul …. de ce nu mergeti in Ungaria si voi asa cum au facut-o sasii nostri care au un respect in fata noastra ei merita dar voi ????ei au fost tari in felul lor ptr . ca au mers in Germania …dar voi.????voi nu mergeti? aaaa stai iti zic eu de ce domnule BOZGOR ..ptr ca maghiari adevarati din Ungaria nu va baga in seama va cred niste tigonio… si voi vreti… si voi niste autonomie de „huni”.mancatori de cacao sa iti fie rusine ciangau stresat pacat ca unii dintre maghiarii din Romania sunt niste oameni ok si de treaba Jos palaria da ptr din astia ca tine ….sapa mai incolo ca aici e asfalt:)

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult