Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Avram Iancu, spânzurat de Garda Secuiască

Avram Iancu, spânzurat de Garda Secuiască

scris de P.C.R.
54 afisari

Luni, în centrul municipiului Miercurea Ciuc, unul dintre liderii Gărzii Secuieşti  l-a „spânzurat“ pe Avram Iancu.

Avram Iancu a fost spânzurat la Mercurea CiucAcţiunea s-a vrut a avea cu caracter de informare” privind evenimentele istorice legate de revoluţia 1848 – 1849, petrecute în Transilvania. Organizatorul principal al acţiunii de informare este nimeni altul decât Csibi Barna, lider al Gărzii Secuieşti.

Potrivit textului, pozelor şi filmuleţului postat pe blogul său personal, Csibi Barna a intenţionat, prin această acţiune, să facă cunoscute faptele “moţilor conduşi de Avram Iancu, Petru Dobra, Axente Sever şi alţii”, comise cu “o cruzime animalicească” împotriva maghiarilor, informează Realitatea.net.

El a expus şi o listă, pe care au fost enumerate cu aproximaţie numărul şi numele victimelor genocidului antimaghiar precum şi localităţile unde acestea s-au petrecut dar şi copiile unor desene intitulate “Din atrocităţile valahilor”. În cadrul “spectacolului” oferit de Csibi Barna, Avram Iancu a fost judecat de “un tribunal”, fiind acuzat de crimă împotriva umanităţii şi genocid, iar în urma “sentinţei” de condamnare la moarte prin spânzurare, el a fost spânzurat.

“Dumnezeu să fie milostiv cu sufletul lui. Aşa păţesc toţi care greşesc împotriva naţiunii maghiare şi al secuilor”, a precizat, la final, Csibi Barna.

“Acţiunea de informare istorică”, organizată de Csibi Barna, a fost autorizată.

Inspectorul şef al IJP Harghita a declarat că, probabil, instituţia se va adresa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu privire la faptul că “spânzurarea s-a petrecut în prezenţa copiilor”. El a mai afirmat că se vor lua măsuri împotriva lui Csibi Barna şi pe baza Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, “având în vedere că a denaturat scopul menţionat în cererea înaintată Primăriei. A solicitat autorizaţie pentru comemorarea unui eveniment istoric şi a făcut spectacolul cu spânzurătoarea”.

Csibi Barna este funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Harghita şi totodată, membru marcant al Asociaţiei de Cultură şi Tradiţii Garda Secuiască, neînregistrată juridic.

26 comentarii

Aolica 15-03-2011 - 17:55

Interesant cu „barna”, ce nume predestinat, legana-l-asi…

Ciu Huhu 15-03-2011 - 20:01

Gunoiul Barna ar fi fost impuscat IMEDIAT PE TIMPUL LUI CEAUSESCU, PE BUNA DREPTATE!

Ciu Huhu 15-03-2011 - 20:17

CARE-I CEL MAI MARE EROU AL UNGURILOR, PETOFI SANDOR, daca un roman l-ar fi spinzurat asa cum Barna a spinzurat pe Avram Iancu cum ar fi reactionat salbaticii unguri?

Didos 16-03-2011 - 02:49

Bravo ungurilor; au ajuns sa-si bata joc de romani si de eroii neamului la noi acasa! Noi nu avem un presedinte, un guvern, organe ale statului care sa ne apere obrazul, cinstea si onoarea. Deja este peste poate,suntem condusi de tradatori de neam si tara! Si iata dovada maximei umilinte : Cei de la putere, cat si cei din opozitie schelalaie si se gudura pe langa UDMR, promitandu-le autonomie teritoriala pe criterii, evident, etnice si probabil scoaterea limbi romane difinitiv din scoli, sau predarea ei in limba maghiara (sic!). La Mercurea Ciuc s-a arborat drapelul Romaniei ,dar s-a cantat imnul Ungariei. Vai de tara care are asa clasa politica inerta precum Romania ! Vai de politicienii care-si tradeaza neamul pupand intre calcaie strainii! Si uite asa guvernantii nostrii ne imping spre xenofobie. Al cui joc il faceti inconstientilor , pe pielea noastra?

Bumerang 16-03-2011 - 11:03

Sti cum e cu eroii neamului. Daca nu-i alegi cumpatat, ai surprize in viitor!

Viorica Ianc 16-03-2011 - 03:29

Pueril ! Pentru un om matur !
” Dumnezeu…………………..impotriva natiunii maghiare si al secuilor”. Dumnezeu vorbeste ungureste !
Insa fiind un angajat al statului roman este batjocura proasta, nu mai poate fi asa de pueril !
Stiu de ce este jignitor pentru unguri sa inchini (noroc) la un pahar de bere !

Poate Boc va visa la noapte cum pune in aplicarea spanzurarea Craiului Motilor !

Valahucumotz 16-03-2011 - 05:58

Excelenta actiunea lui Csibi Barna ! Intr-adevar asa a fost.

Avem de-a face cu Sindromul Hulk. Bruce Banner, un doctor in fizică, crează o bombă gamma pentru armată. În timpul unui exercitiu militar, Banner este contaminat cu raze gamma, in timp ce salvează viata unui adolescent Rick Jones, împingându-l într-o transee. Moleculele de ADN ale Dr. Bruce Banner sunt modificate de aceste raze gamma. Doctorul Bruce Banner ajunge la spital si totul pare să reintre in normal, dar intr-o noapte un monstru este zărit iesind din spital. Din cauza proporţiilor sale, un gardian il porecleste Hulk, ceea ce înseamnă gigantic in limba engleză. In momente de stres sau furie, in fata injustitiei si a abuzului, Dr. Bruce Banner se transformă într-o creatură verde imensă, dotată cu o forţă fenomenală, animat de furie, pe care nu reuşeşte să o controleze. In fata Injustitiei si Abuzului Hulk (Dr. Bruce Banner) se inroseste la fata, fata i se congestioneaza, ochii i se inrosesc, muschii ii cresc enorm si-i rup hainele, piele i se inverzeste si este cuprins de o furie turbata justitiara. Hulk se linisteste doar dupa ce justitia a fost aplicata.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Hulk

In aceeasi ordine de idei, am citit candva descrierea unui grof maghiar a caracterului romanilor. Acesta spunea ca romanii pot suporta enorme injustitii si abuzuri, dar la un moment dat „paharul” lor se umple si nu au egali in furia lor violenta si razbunatoare.

Da. Avram Iancu si motii lui nu au fost fetite de pension. La fel cu alti romani, inaintea lor si dupa ei.

Caci poetul spune clar: ” Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant / Sa vrem noi sange, nu pamant !”
http://www.youtube.com/watch?v=9bYnZpiPluo&feature=related

Ciu Huhu 16-03-2011 - 19:51

FOARTE CORECT, dupa ce mamaliga noastra explodeaza!

jan dinu 16-03-2011 - 08:18

La aceasta provocare
Pe ruman in cur iL doare
De ii dai o tescovina
Joaca ciardash in gradina !

JD-USA

jan dinu 16-03-2011 - 08:20

Iancule te-a spinzurat
Bozgoru care-a turbat
Lasat liber s-a traiasca
In tzara ta – Romaneasca !

Scoala tu din adormire
Shi mai fati iar o ostire
Din motzii tai viteji
Sa ne scapi de huni – pribegi !

JD-USA

Bumerang 16-03-2011 - 11:03

Jane, mai ia un gat de tescovina…

Bumerang 16-03-2011 - 11:12

Ma baieti cu sangele clocotind,

vedeti ca numa turcii mai au in constitutie o lege care interzice, in traducere sun cumva „jignirea turcismului”. Problema e, ca asta este o piedica importanta in procesul de integrare in UE.

Ceeace ce nu inteleg capsoarele voastre ingustate de nationalism, este ca in tr-o tara libera, poti sa spanzuri si o marioneta cu poza presedintelui, daramite cu poza unui „erou” national.

Voi nu scapati de prostia si ura care va patrunde pana in maduva oaselor nici la pastele cailor. Da’, nu e problema mea oricum, ci a voastra :-).

digital 16-03-2011 - 20:38

ce mai comentezi atunci daca nu te fuTE grija ipocritule!vezi de constitutia de care apartii pe unde te-ai aciuat,ca s-ar putea sa ti-o amendeze aia cand esti atent la romani!vez,i am grija sa nu ti-o furi original!!care esti aciuat!!

un roman 16-03-2011 - 12:33

e inca o dovata a nivelului de maturitate a maghiarilor…si a dorinta lor revizionista…inca persista…e si o dovada de lipsa de respect fata de tara in care locuiesc…Sa-i pedpseasca Cerul …oricum sunt josnici…si sa le fie rusine maghiarilor…

logofatu de taina 16-03-2011 - 13:02

DECIZIE ADMINISTRATIVA – Pentru inlesnirea comunicarii prenumele cu litere inexistente in alfabetul limbii romane se modifica dupa cum urmeaza:
Kovács …. Kovacs-Trianon
Tóth … Toth-Avramiancu
Szabó …. Szabo-Iancu
iar celelalte prenume masculine isi pierd accentele.
Pentru prenumele regula este inca si mai simpla, se adauga prin lipire Trianona pe modelul:
Júlia … Julia-Trianona
care se aplica si la substitutia -né.

Bibi 16-03-2011 - 18:55

Mai bine il tragea pe roata pe Boc !

Ciu Huhu 16-03-2011 - 22:55

Corect.

Ciu Huhu 16-03-2011 - 19:53

CORECT!

nimeni 16-03-2011 - 21:07

pentru bumerang- draguta , ia scrie-ne si noua numele unui erou maghiar. fara ghilimele . incearca sa si justifici.

Ciu Huhu 16-03-2011 - 21:46

Oare, daca toti ungurii si puternici lor aliati pedelisti securisti-comunisti-portocalii ar fi toti extreminati, ar spala murdaria asta IMENSA IN VECI DE NEIERTAT A EXECUTARII IN PUBLIC A EROULUI NOSTRU PREASFINT AVRAM IANCU?????????

zooro 17-03-2011 - 21:19

Se invirte in mormint AVRAM IANCU la tembilismul facut de javra ordinara
Csibi Barna , daca-ar fi facut asa ceva in oltenia era jupuit de viu, manainca si se hraneste din tarina noastra , bozgor nenorocit. !
AUTORITATILE SA SE SEZIZEZE PENTRU GRAVE ATINGERI ADUSE UNOR SIMBOLURI NATIONALE , puscaria 25 de ani de lucrat la drumuri sau la ocna de sare.!

1 2

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult