Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Baba către Ponta: Până luni să fie înlocuit Ioan Mang

Baba către Ponta: Până luni să fie înlocuit Ioan Mang

scris de A.B.
15 afisari

Fostul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, îi cere premierului Victor Ponta ca până luni să ia o decizie în sensul înlocuirii din funcţie a actualului ministru, Ioan Mang, având în vedere acuzaţiile de plagiat care i se aduc acestuia.

babaPDL îi cere premierului să decidă până luni înlocuirea ministrului Educaţiei cu o persoană care să aibă autoritatea morală şi integritatea profesională pentru a putea să conduce examenele naţionale, evaluările naţionale care se desfăşoară în această perioadă, bacalaureatul, a anunţat Baba.

“Aş vrea să mai spun că în acest caz demisia nu este o dramă, demisia este o datorie pentru că în joc este calitatea şi credibilitatea sistemului de învăţământ”, a declarat, pentru Agerpres, Cătălin Baba.

El a adăugat că, prin legea educaţiei naţionale, PDL a încercat să recredibilizeze sistemul de învăţământ şi că actuala lege a educaţiei se doreşte a fi schimbată.

„Prin cele două numiri pe care domnul Ponta le-a făcut la Ministerul Educaţiei cred că fiecare dintre noi poate să înţeleagă mai bine de ce pe unul dintre locurile principale ale programului Guvernului Ponta se află schimbarea educaţiei naţionale”, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

De asemenea, el a apreciat că invitaţia premierului adresată Academiei Române de a se pronunţa cu existenţa plagiatului în acest caz nu este decât o încercare de tergiversare a situaţiei, având în vedere că instituţia abilitată prin lege să ia astfel de decizii este Consiliul Naţional de Etică din cadrul ANSC.

„În ultima săptămână, şi mai exact de marţi, pe fluxurile de agenţii de presă şi în mass-media au început să se acumuleze fapte şi declaraţii referitoare la prestaţia profesională a domnului Mang. În acest moment există trei declaraţii ale unor cercetători din Israel, Taiwan şi Japonia, cadre didactice şi cercetători care certifică cu probe incontestabile existenţa unui fals intelectual, ale unui furt intelectual, a precizat Baba.

El a adăugat că (ANSC) este singura instituţie abilitată prin lege să judece cazurile de plagiat

“Tactica de a invita Academia Română să se pronunţe asupra plagiatului, tactică folosită de către domnul prim-ministru Victor Ponta, nu face altceva decât să întârzie o stare de fapt care este intolerabilă. Şi aceasta nu pentru că Academia nu ar avea specialişti, din contră, ci pentru faptul că ea nu are procedurile pentru a se pronunţa asupra plagiatelor”, a declarat Cătălin Baba.

Fostul ministru al Educaţiei a repetat că demisia de onoare în acest caz nu ar reprezenta o tragedie şi a dat exemplu un fost preşedinte al Ungariei şi un fost ministru al Apărării din Germania care şi-au înaintat demisiile din funcţii, după ce la adresa respectivilor oficiali au apărut suspiciuni de plagiat

2 comentarii

Dan B. 12-05-2012 - 14:10

Priviti si minunati-va! Acest chip angelic si feciorelnic, al lui Baba, consistent apreciabil in zona Operei din Bucuresti, emite opinii? Pe Basescu l-a ‘ntrebat cineva de mapa profesionala a tuturor neispravitilor numiti in functii de ministri? Cred ca singura mentiune in aceste mape a fost ceva de tip „sluga oricand, oriunde si oricat”!

digital 12-05-2012 - 15:10

babone ăsta e scos din pix-ul lui băsexu?!
ce cere imperativ,neika-nimeni,ăsta?!
poate eventual și-o su-ge,singur în par-kare!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult