Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Baconschi: Îmi pare rău că nu pot fi alături de MRU în cadrul propriului partid

Baconschi: Îmi pare rău că nu pot fi alături de MRU în cadrul propriului partid

scris de A.B.
1 afisari

Teodor Baconschi salută decizia fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu de a demisiona din PNL şi de a-şi lansa o platformă de centru-dreapta, menţionând că regretă faptul nu va fi alături de acesta în cadrul propriului partid, dar şi că obiectivul este acelaşi.

baconschi

foto: infoprut.ro

Liderul PDL Teodor Baconski priveşte cu încredere către Iniţiativa lui Mihai Răzvan Ungureanu, dar spune, cu părere de rău, că nu îăi poate fi coleg de partid. „Două veşti bune. Prima, de bun simţ pentru orice om care gândeşte lucid şi acţionează în spiritul dreptei autentice. A doua poate fi nucleul unui viitor partid care să consolideze, alături de PDL, o dreaptă românească modernă, reformatoare şi pro-europeană (mai ales acum, când sirenele euroasiatice revin pe piaţă”, scrie Baconschi pe blogul său. După ce am fost colegi la New Europe College şi la MAE, regret că nu voi fi alături de MRU şi în cadrul propriului partid, adaugă fostul ministru de Externe.

El subliniază însă că obiectivul este acelaşi, respectiv continuarea reformelor structurale, aerisirea clasei politice, dezvoltarea solidară a unei economii performante şi regăsirea comunităţii, adică a speranţei şi respectului de sine. „Toate acestea sunt posibile. Necesare. Urgente. Şi demne ca scop, oricâte obstacole ne-ar sta în cale”, spune Teodor Baconschi. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat, luni, la B1 Tv, că se gândeşte să constituie o asociaţie, care s-ar putea numi Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta, el opinând totodată că este nevoie de o regrupare a dreptei în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună. Întrebat ce înseamnă această inţiativă, Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: „Un ONG, evident. Vorbim despre o organizaţie non-guvernamentală, o asociaţie, care s-ar putea să se numească Iniţiativa Civică de Centru-Dreapta. Şi care nu are cum să fie partid”.

1 comentariu

pu.li.mea patricianului 29-05-2012 - 18:06

iar sare din jacuzzi falsificatorul de voturi ! Gargara iezuitului cu sorginte bolshevika, numitul apartinand generatiei „doi” de puradei cominternisti, se screme in chinuri existentiale … „Structurile” sekuristice dau semne de senilitate, repetand sloganuri stupide despre „pericolul galben” si late baliverne … mergeti in „penzie” tovilor colegi de la ca.ca.demia baneasa colt cu Zoo !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult