Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Barna: În PNL e o competiție de cine dă mai multe castane USR PLUS

Barna: În PNL e o competiție de cine dă mai multe castane USR PLUS

scris de Misu Andrei
77 afisari

Dan Barna susține că, în ultima perioadă, în PNL este o competiție „de cine dă mai multe castane USR PLUS”, după ce candidații liberali la alegerile interne au lansat atacuri la adresa formațiunii politice. Acesta a precizat că USR PLUS nu va ieși de la guvernare și că așteaptă să treacă luna septembrie, în care partidele din coaliție au alegeri, “să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare și pe reformele de acolo”.

Întrebat despre oportunitatatea ieșirii de la guvernare, după ce candidații PNL au lansat atacuri la adresa USR PLUS, Dan Barna susține că acestea sunt „elemente de retorică de campanie” și că așteaptă să treacă luna septembrie, transmite Mediafax.

„În PNL este o competiție de cine dă mai multe castane USR PLUS. N-am ce să comentez foarte mult, e un lucru pe care îl observăm cu toții. Așteptăm să treacă acest super-septembrie în care toate cele trei partide au alegeri și apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare și pe reformele de acolo. Dincolo de asta, sunt elemente de retorică de campanie”, a spus liderul USR PLUS.

Conform acestuia, USR PLUS nu va ieși de la guvernare cât timp crede că poate să contribuie la schimbarea României.

„Am spus-o: Cel mai simplu ar fi să ieșim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS în Guvernul României și în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să luptăm pentru România. Cât timp credem că putem să contribuim la schimbarea de care avem nevoie o să continuăm să ducem această luptă”, a mai spus Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a spus că nu a existat nicio discuție legată de pierderea de către a USR PLUS a vreunui minister, despre care a vorbit ministrul Cristian Ghinea, vineri, când spunea că formațiunea din care face parte va „ieși de la guvernare dacă se pune problema unui schimb de ministere”. Premierul a mai spus că declarațiile pot fi percepute în „contextul campaniei electorale din USR PLUS”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult