Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Barroso: Aderarea la Schengen depinde de puterea de convingere a României

Barroso: Aderarea la Schengen depinde de puterea de convingere a României

scris de Ziua Veche
0 afisari

.Nu există nicio legătură legală între Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) şi aderarea la Spaţiul Schengen, a declarat, luni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Dacă toate criteriile tehnice vor fi îndeplinite, aderararea va avea loc. Desigur, există anumite state care sunt de părere că există o legătură între Mecanismul de Cooperare şi Verificare, mai exact între reformele juridice, şi aderarea la Spaţiul Schengen, ele consideră că această capacitate de a implementa reformele juridice este un indicator al capacităţii de a implementa măsurile legate de Spaţiul Schengen, pentru că este vorba de încredere”, a spus el, răspunzând unei întrebări, potrivit Mediafax. Barroso a menţionat că România va trebui să coopereze cu celelalte state, să le convingă de faptul că este în măsură să devină un stat membru.

El a subliniat că, în ceea ce priveşte poziţia Comisiei Europene, lucrurile sunt foarte clare, menţionând că nu există nicio conexiune din punct de vedere legal între criteriile pentru Mecanismul de Cooperare şi Verificare şi pentru Spaţiul Schengen.

Preşedintele Traian Băsescu a adăugat că trebuie luat de asemenea în considerare faptul că decizia privind aderarea la Spaţiul Schengen se ia în Consiliu, iar toţi membrii Consiliului sunt politicieni, astfel încât decizia va avea şi un aspect politic, „va fi dublată şi de una politică”. El a arătat că România trebuie să se asigure că face tot ce îi stă în putinţă şi că accelerează măsurile legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare.

 

0 comentariu

Huhu 19-03-2010 - 18:55

Haaa???

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult