Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu si-a pus medicii in cap

Basescu si-a pus medicii in cap

scris de Ziua Veche
0 afisari

.

Presedintele Traian Basescu a aruncat, luni, in aer medicina romaneasca. Seful statului a declarat ca o comisie prezidentiala care a evaluat sistemul de sanatate din Romania arata ca rata de rateu in diagnostic ajunge la peste 40%, apreciind ca scoala romaneasca de medicina nu se mai ridica la nivelul „mitului”.

Ulterior, Administratia Prezidentiala a revenit cu un comunicat in care se arata ca presedintele „regreta neclaritatile” din aceasta declaratie. Insa, din comunicat, nu rezulta daca afirmatiile sefului statului privind rata de rateu in diagnosticele medicilor romani sunt reale sau nu. Basescu a dat ca exemple diagnosticarea gresita sau supunerea la interventii chirurgicale a pacientilor care nu necesita acest lucru. „V-as ruga sa observati o afirmatie facuta foarte de curand de unul din statele importante din UE, care incepe sa demonteze un mit al medicilor pregatiti in universitatile romanesti. Este vorba de proaspete afirmatii venite din Franta, care spun negru pe alb ca medicii romani sunt slab pregatiti. De altfel, va pot spune ca o comisie prezidentiala care a evaluat sistemul de sanatate din Romania arata ca rata de rateu in diagnostic ajunge la peste 40% in sistemul de sanatate romanesc. Este un efect al sistemului de educatie”, a declarat Traian Basescu, informeaza Mediafax. El a dat ca exemple diagnosticarea gresita sau supunerea la interventii chirurgicale a pacientilor care nu necesita acest lucru. „Cam aici se invarte calitatea, intr-o zona extrem de sensibila a vietii de zi cu zi a cetatenilor, ca efect al calitatii sistemului de educatie din Romania. Nu trebuie sa va spun ca Romania nu este in primele cinci pentru niciuna din tarile UE ca nivel de atarctivitate din punct de vedere al studentilor, care sa vina sa studieze in Romania„, a adaugat seful statului. El a dat asigurari ca nu a intentionat ca interventia sa „sa supere”.  „Dar avem nevoie de un sistem  care sa raspunda nevoilor de competitie pe care Romania le are pentru a asigura cetatenilor ei un trai mai bun in perioada urmatoare”,  a  aratat presedintele Basescu.

In jurul cozii

Luni seara, Administratia Prezidentiala a revenit cu un comunicat pe marginea afirmatiilor lui Traian Basescu, in care se precizeaza ca seful statului „regreta neclaritatile  rezultate in urma discursului sustinut luni”. Comunicatul nu este, la randul lui, clar, pentru ca din el nu rezulta daca afirmatiile sefului statului privind rata de rateu in diagnosticele medicilor romani sunt reale sau nu, ci exemplifica doar statistici privind „decesele evitabile” si „aglomerarea spitalelor” in urma diagnosticelor puse gresit. „Presedintele Traian Basescu a avut in vedere, in primul rand, nevoia cresterii calitatii educatiei noilor generatii de medici. Presedintele a plecat de la concluziile Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza si Elaborarea Politicilor din Domeniul Sanatatii Publice din Romania, care arata ca tara noastra se afla pe primul loc in interiorul Uniunii Europene in ceea ce priveste decesele evitabile (decese care prin actiunea medicala, de regula sunt evitate in celelalte tari membre UE). Un alt argument este actuala aglomerare a spitalelor ca urmare a diagnosticelor incomplete sau incorecte. In Romania, potrivit documentului mentionat, multe afectiuni care sunt tratate in cadrul spitalelor ar putea fi solutionate la nivelul asistentei primare sau in ambulator. Astfel, in document se precizeaza ca pana la 57% din cazurile tratate in spital ar trebui tratate in afara acestuia conform practicii europene. Totodata, acelasi document arata ca numarul interventiilor chirurgicale asupra persoanelor spitalizate este de aproape trei ori mai mare decat media UE. Presedintele nu a dorit sa minimalizeze eforturile extraordinare depuse de medicii romani in locurile in care acestia isi desfasoara activitatea, insa considera ca sistemul nu poate fi imbunatatit in absenta unei cresteri solide a calitatii educatiei in universitatile de profil „, se arata in comunicatul respectiv. 

0 comentariu

Cutezatorul 01-03-2010 - 13:47

1. Ce inseamna pentru dumneavoastra un ativirus care mananca putine resurse?

2. Cate persoane va pirateaza antivirusii? Aveti vreo statistica in acest sens? Ii puteti depista?

Neindemanatica 01-03-2010 - 13:50

Care e cota de piata a BitDefender in Romania?

Care e virusul care v-a dat cele mai mari batai de cap?

Cati angajati aveti care se ocupa de updatarea si crearea unor noi versiuni de antivirusi?

Faceti angajari?

Yo Mee 01-03-2010 - 13:55

Mai cumpara lumea antivirusi in perioada asta? Adica e criza…

Cumva sunt mai multe persoane juridice decat fizice? Care e ponderea fiecareia?

iliutza 01-03-2010 - 14:06

Am un sistem mai vechi. Adica am un procesor pe la 1,6 Gh si 512 mb DDRAM. Daca iau un antivirus bitdefender ultimul pe care il aveti…imi merge bine? Nu imi ingreuneaza sistemul? Adica eu acum folosesc un antivirus care merge acceptabil.

CALUGARUL 01-03-2010 - 14:20

Sa gaseasca cel mai bun software de antivirus, sa se duca pe pagina lui „Consumer report”. cei de-acolo testeaza fiecare product care este pus pe piata americana si-i da ratingul. La capitolul software antivirus, AVG-ul este cotat ca fiind cel mai bun din lume, pina la ora asta. Il am de trei ani si merge, vorba lui Oprescu : brici !

Andrei 01-03-2010 - 15:15

Cati parteneri (companii)are BitDefender in prezent? Managerii romani realizeaza importanta securitatii informatice pentru compania lor?

Maria 01-03-2010 - 15:29

cum a fost afectata piata de profil de criza? BitDefender cum a reusit sa faca fata recesiunii?

obelix 01-03-2010 - 15:58

1.Folosesc institutiile din Romania produsele Bitdefender?
2.In cazul in care raspunsul este pozitiv, cate? Care sunt acestea?
3.In cazul in care raspunsul este negativ, de ce?
4.Este adevarat ca firmele de securitate IT produc virusi informatici pentru a-si putea promova si mai bine produsele?
5.De ce un program antivirus catalogheaza un alt program concurent ca pe un virus?

dorel 02-03-2010 - 11:10

Stiu ca acum ceva vreme a fost facuta o verificare in institutii in care s-a descopertit ca se folosea software fara licenta. Aveti cunostinta despre asa ceva? Credeti ca se mai practica? stiu ca nu e o intrebare la care nu prea sunteti in masura sa raspundeti. Dar ma interesa parerea din punctul dvs de parere.

iolanda 02-03-2010 - 11:18

care este diferenta intre un antivirus gratuit si unul pe bani? De ce as lua unul cu bani cand am posibilitatea de a imi instala unul gratuit?

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS