Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu a semnat decretul privind Codul penal

Băsescu a semnat decretul privind Codul penal

scris de A.B.
2 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a semnat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal.

traian basescu

foto: epochtimes-romania.com

Traian Băsescu

a semnat marţi Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Pe 28 februarie, deputaţii au dat vot favorabil proiectului de lege pentru modificarea Codului penal. Actul normativ vizează modificarea şi completarea actualului Cod penal, precum şi a Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, în sensul stabilirii imprescriptibilităţii răspunderii penale şi a executării pedepsei în cazul tuturor infracţiunilor care au avut ca urmare moartea victimei.

Totodată, actul normativ prevede modificarea normelor referitoare la imprescriptibilitatea infracţiunilor contra păcii şi omenirii, pentru corelarea cu dispoziţiile Convenţiei asupra imprescriptibilităţii crimelor de război şi a crimelor contra umanităţii.

Executivul a susţinut parţial acest proiect de lege, dar a acceptat iniţiativa legislativă. Actul normativ are în vedere eliminarea prescripţiei pentru răspunderea penală în cazul infracţiunii de omor – comisă cu intenţie (directă sau indirectă) – în varianta simplă şi în formele sale agravate – şi în cazul infracţiunilor intenţionate care au avut ca urmare moartea victimei.

El prevede şi eliminarea prescripţiei pedepselor în cazul infracţiunilor de omor şi completarea textelor de lege care prevăd şi imprescriptibilitatea infracţiunilor de genocid, contra umanităţii şi de război, prin introducerea sintagmei indiferent de data la care au fost comise.

2 comentarii

BULA 17-04-2012 - 15:22

Ii vine si lui randul, daca nu fuge la timp din tara. Va plati pentru tot raul pe care l-a facut acestui popor. Securistii il vor parasi cand nu va mai fi seful lor, cum l-au tradat si pe Ceausescu.

BULA 17-04-2012 - 15:25

In alte tari (Anglia de ex.) pedepsele sunt mult mai mici decat la noi, dar politia nu este asa de corupta si legile sunt aplicate corect. Nu este normai sa dai unuia 15 ani de puscarie pentru ca a furat o gaina, iar celor care instraineaza rezervele naturale ale tarii sa nu le faci nimic.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult