Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: „Abdicarea regelui Mihai I, un mare act de trădare”

Băsescu: „Abdicarea regelui Mihai I, un mare act de trădare”

scris de A.P.
6 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la B1TV, că Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi a ţiganilor, ducerea lor în Transnistria şi nimeni nu spune că statul român avea un şef de stat atunci. Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele.

Traian Basescu

Băsescu: "Abdicarea regelui Mihai I, un mare act de trădare"

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la emisiunea „Evenimentul Zilei„, difuzată de B1 TV, că în viziunea sa abdicarea Regelui Mihai I reprezintă un mare act de trădare.

Continuăm să considerăm că abdicarea Regelui Mihai a fost un mare act patriotic, nu, a fost un mare act de trădare a interesului național al României„, a spus Băsescu.

Acesta a mai spus că, pentru toată lumea, generalul Ion Antonescu rămâne responsabil de holocaustul împotriva evreilor și țiganilor însă toată lumea uită că România avea un șef de stat.

Pentru toată lumea Antonescu rămâne responsabil de holocaustul evreilor și țiganilor, ducerea lor în Transnistria, dar nimeni nu spune că statul Român avea un șef de stat atunci, ăsta era doar premier„, a declarat Băsescu.

Unora le dăm averile iar pe alții îi considerăm criminali de război. Șeful de stat și premierul, doar fiindcă unul a fost slugă la ruși și a lăsat țara prin abdicare, îl iertăm de toate păcatele„, a conchis președintele, referindu-se la Regele Mihai I.

17 comentarii

buzdugan culegere de probleme de fizica etnica etnografica si etnologica 23-06-2011 - 08:48

aceasta pare o parere fundamentata, dar sa auzim si parerea tiganilor.
urbos!
ciu huhu!
ce aveti de spus?

Ciu Huhu 23-06-2011 - 09:28

Tigani sunt toate neamurile tale, si portocalii tai iubiti!
Scumpa ta E. Udrea e tiganca pusa sefa de Basescu (Madalin Voicu a spus la TV ca-i 100% tiganca)!

Ciu Huhu 23-06-2011 - 09:42

Cum de nu se deschide pamintul pe unde calca sa-l inghita pentru totdeauna pe t…l asta fara pereche Basescu?

descultul 23-06-2011 - 09:51

Asta-i relansarea economica a tarii?
Reforma administrativa?
Un neam bolnav trebuie tratat. Noi i-am adus pe tigani aici, iar ei nu mai pleaca odata sa ne lase.

jan dinu 23-06-2011 - 10:22

EX..
Sa-ti iei in groapa medalia tradarii
Putrezind cu EA departe de pamintul tzarii
Minciuna te-a ajuns ,mereu ascunsa’n gind
Numele sa-ti puta vesnic pe mormint !

Demascat esti de TRAIANUL patriot
Adevarul nu te iarta nemernic fost despot
Romanii acum cu totii au aflat
EX rege mizerabil pieri …blestemat !
JD-USA

Viorica Ianc 23-06-2011 - 10:56

Acelasi lucru mi s-a spus in 1992 de familia pictoritei Clarise Praun din Viena.

regele gangaitul, 23-06-2011 - 12:26

unde a fost regele gangaitul,cand ANTONESCU nu era prim-ministru , si cand s-a luat ARDEALUL DE NORD si apoi BASARABIA SI BUCOVINA DE NORD prin DICTATE, facea plaja la SINAIA?Spuneti-mi si mie ca nu stiu.

Arhimede 23-06-2011 - 15:08

Gura ta pute de cât c.ăc.at mănînci.
Să+ţi lingi în c.ur stăpînul când iese de la toaletă.

EA-E-LA-BA 23-06-2011 - 13:06

„gangaitule”, in momentul Diktatului de la Viena, carol nr.2 era rege al Romaniei sa stii si tu, asa ca, mai usor cu vuvuzeua portocalie !

petru galati 23-06-2011 - 15:34

basescu nici odata na sa aiba stima si onoaria pe care oare regele Mihai . la cat rau a facut Romanelor ar trebui urmatoaria putere sal puna capitan pe o corabie anpreuna cu boc si tot guvernul sai scoata an largul marii , dar la fundul corabiei sai faca o gaura ca sa nu se mai antoarca anapoi . sper ca cu totii vom rasufla mai usor .

VALER 23-06-2011 - 22:34

EPOCA DE AUR A ROMANIEI RAMANE IN ISTORIE SUB CONDUCEREA LUI CEAUSESCU NICOLAIE CARE A MURIT CU DEMNITATE
-BAL-BAL.BASE SI CIOC NISTE NEISPRAVITI DE CONDUCATORI

Cercul 23-06-2011 - 23:45

„El are suflet de poet si intelepciunea mai vasta decat orizontul”, iti suna cunoscut?
Cum mai sunt peltitele de securitate tot albastre cu margine rosie?

Cercul 23-06-2011 - 23:28

@VALER, nu neg ca s-a construit mult pe vremea lui N.C. si era o economie stabila, dar uiti ca in 1970 s-a decis politehnizarea invatamantului liceal, romanii au devenit in proportie 80% muncitori calificati si slab educati dpv conceptual. Conseciinte: toate ideile se importau, iar copii erau trimisi sa faca tehnica, chiar daca nu le placea. Invatamatul trebuie sa fie ca un mall, alege fiecare ce-i place.

Cantemir 24-06-2011 - 08:59

Abdicarea regelui seamana izbitor cu cazul Severing:
http://camarasdelumini.wordpress.com/2011/06/24/onoarea-la-romani/

Bumerang 24-06-2011 - 12:25

Dupa razboi, multi viteji se arata! Mai ales dupa 64 de ani!

Regele a fost atunci SINGUR! Unde au fost elitele romanesti care ar fi trebuit sa stea in fata lui atunci cand a fost abordat de comunisti?
Ce bine ca s-a identificat „tradatorul”. Ba mai mult, laudam si dictatorul criminal Antonescu, care a ramas. Pai da, pt ca nu avea unde sa fuga, nici la rusi si ici la americani!
„Speculatiile” despre revolverul lui Groza, si daca ar fi recurs comunistii la crime, sunt diversiuni. Cine are indoiala ca Regele n-ar fi fost ucis ca si Tarul Rusie, ori n-a invata nimic din istorie, ori este parte a falsificatoruilor comunisti!

Putea sa fie regele un erou, ramanad pe poziti si murind. Fara indoiala. De ce n-a facut-o, nu stiu. Poate va spune odat acest lucru.
Dar ca sa-l faci tradator, dupa ce de ani de zile nu mai avea nicio putere, este absolut ridicol!

Basescu practica jocul ipocriziei, asa cum ii dicteaza nevoia.

CZC 24-06-2011 - 13:21

Randurile de mai jos nu sunt o replica la alt comentariu şi nici nu sunt in apararea presedintelui. Dar mi-a placut intrebarea “Unde au fost elitele romanesti care ar fi trebuit sa stea in fata lui atunci cand a fost abordat de comunisti?” Pentru cei care nu cunosc, raspunsul se afla in cartea “Lichidatorii” a domnului academician Dinu C. Giurescu. “Regele Mihai I era pe Tronul României când Partidul Naţional Ţărănesc este interzis, când fruntaşii lui sunt arestaţi şi condamnaţi la pedepse care însemnau – aşa cum s-a întâmplat cu Iuliu Maniu şi Ion Mihalache – moartea (şi în ce chinuri!)… Oamenii politici care fuseseră alături de el, iar la 8 noiembrie 1945 (St. Arhangheli Mihail si Gavril, deci onomastica fostului rege) organizaseră marea demonstraţie din Capitală pentru el, erau acum arestaţi şi condamnaţi? Cei care, atunci, fuseseră în stradă, înfruntând reacţia puterii, cei ce fuseseră anchetaţi, atunci, erau în închisoare sau vor lua nu peste mult timp drumul închisorii.” Dupa abdicare n-a schitat macar un gest in apararea celor aflati in puscarii. De ce? Pentru renta viagera oferita de comunisti.

CZC 24-06-2011 - 13:37

Idiotilor care-l fac pe Antonescu criminal le recomand, daca au putin creier, sa citeasca marturiile conducatorilor comunitatii evreiesti dim acea vreme si cartea “A Writter at War” a lui Vasilii Grossman (evreu sevieti, corespondent de rayboi). De ce evreii din Ungaria (inclusiv din Ardealul rapit) veneau in Romania? Ce zice doctorul Eugen (Jeno) Király, reputat medic clujean în”. Scrisoare deschisa catre un prieten maghiar din România (fragment) “In primavara anului 1944 evenimentele ingrozitoare, fara seaman in istoria omenirii, s-au abatut asupra evreilor din Ardealul de Nord. Cu concursul maselor largi ale ungurilor bandele horthyste si jandarmii cu pene de cocos au târât in fabricile mortii 150.000 evrei din aceasta parte a tarii. Din acestia numai o mica parte s-au inapoiat, ceilalti, printre care si copiii nostri au fost macelariti. Acesta este faptul istoric, care nu poate fi nici negat, nici infrumusetat… Unii cetateni unguri, avizi dupa averile evreiesti, ramase de-acum prada oricarui, si-au dat toata silinta ca nici un singur evreu sa nu scape de plasa.” Dr. Király Eugen fost deportat” Mana pe documente, scursurilor.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult