Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu anunţă că ne paşte suspendarea banilor europeni

Băsescu anunţă că ne paşte suspendarea banilor europeni

scris de P.C.R.
1 afisari

România riscă să ajungă în situaţia de suspendare temporară a utilizării banilor europeni dacă nu rezolvă problemele existente în ceea ce priveşte cheltuirea fondurilor UE, a afirmat, miercuri, preşedintele Traian Băsescu în şedinţa de Guvern.

bani-euro-4Preşedintele a vorbit despre corupţia de la nivelul judeţelor, unde a preşedinţii CJ „stăpânesc” judeţul în „familii transpartinice”, şi a adăugat că în zilele următoare va apărea un raport care va arăta ceea ce s-a întâmplat în judeţe cu proiectele aprobate din bani europeni.

„Cea mai puternică probă o avem în raportul pe care o să-l avem în zilele următoare, să vedem ce s-a întâmplat în multe dintre judeţe cu proiectele finanţate din bani europeni. Ministerele aprobă proiectele, se dau pe mâna consiliilor judeţene pentru execuţie şi vedem pe urmă ce iese. Perspectiva este să avem o suspendare temporară de utilizare a banilor până când găsim soluţii”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a pledat astfel pentru reorganizarea administrativă a ţării, arătând că actualul sistem, menţinut din 1968, generează ineficienţă în utilizarea banilor europeni şi corupţie.

Traian Băsescu a cerut miniştrilor să se gândească dacă mai pot face parte din Guvern după 30 iunie, în cazul în care datele care vor fi analizate pentru primul semestru vor indica un nivel redus al absorbţiei fondurilor europene şi al investiţiilor în domeniile pe care le gestionează.

El a arătat că modul în care sunt realizate investiţiile finanţate inclusiv din fonduri europene ar trebui să reprezinte principalul reper pentru miniştri în a considera dacă mai pot face parte dintr-un guvern.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult