Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu ar putea publica toate discuţiile cu Ponta

Băsescu ar putea publica toate discuţiile cu Ponta

scris de A.H.
14 afisari

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că premierul Victor Ponta nu a fost niciodată pregătit la consultările de la Cotroceni şi a precizat că s-ar putea să ia decizia de a face publice toate întâlnirile cu acesta.

Ponta s-a certat cu Băsescu la Cotroceni

Băsescu spune că ar putea publica toate discuţiile cu Ponta

Şeful statului a precizat, la emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată de B1 TV, că premierul Victor Ponta şi ministrul de Finanţe „nu aveau niciun fel de cifră pregătită” la consultările de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS„Aveau doar poveşti, enunţuri de genul să îmbunătăţim colectarea, să facem să funcţioneze ANAF, enunţuri pe care orice parlamentar le poate face”, a arătat şeful statului.

Traian Băsescu a mai afirmat că o astfel de măsură poate fi aplicată când există un trend de creştere consolidată a numărului de salariaţi, acesta fiind momentul cel mai sănătos de aplicare, „iar, din păcate, la noi este de scădere”. „După părerea mea, a fost o discuţie absolut corectă. Nu am jignit-o nicio clipă”, a afimat Băsescu, adăugând că a încercat să găsească motivaţia pentru a promulga legea, iar faptul că premierul Ponta a făcut dedclaraţii foarte urâte, că „preşedintele a fost nepregătit, că a jignit-o pe domna ministru, sunt „lucruri pe care nu le mai poţi tolera”.

Traian Băsescu a ţinut să precizeze că ar putea decide să facă publice toate întâlnirile cu premierul. „Vă asigur că, dacă la un moment dat voi lua decizia de a face publice întâlnirile pe care le-am avut cu Victor Ponta.. Nu există niciun protocol. Acolo ştie că, atunci când vine la preşedinte, apasă pe buton şi se înregistrează totul. (…) S-ar putea să îi arăt cum arată, de când este premier. Când am spus că se poartă ca un pisic cu mine, nu am exagerat deloc”, a comentat Traian Băsescu. El a menţionat că, de regulă, consultările sale cu premierul au avut, întotdeauna, un suport economic.

„Niciodată nu a fost pregătit (premierul – n.r.), înotdeauna a venit cu un ministru mai bine sau mai puţin bine pregătit”, a adăugat Băsescu. „Nu mi-a dat niciun motiv să promulg legea”, a mai spus Băsescu.

11 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 16-07-2014 - 13:43

DixiT Rebbe ;

Consultări să fie, dar să ştim şi noi!
July 15, 2014

De regulă, consultările de la Cotroceni dintre premierul Ponta şi preşedintele Băsescu respectă o reţetă dinainte ştiută: Ponta merge pentru a avea de unde ieşi cu declaraţii care să-i prelungească durata de valabilitate a certificatului de anti-băsist ( prinde bine la votăciune!), Băsescu îi cheamă pentru a putea avea apoi o ieşire televizată în care să povestească naţiei cât de inept e Ponta şi cât de priceput e el, Băsescu, The Băsescu, în absolut orice. Asta e reţeta, că e vorba de consultări, tocmeli, pipăieli sau depuneri de icre. Azi părea că totul curge conform vechiului obicei. Doar părea, pentru că, aşa cum aveam să constatăm, n-a mai fost deloc aşa.
Ca să nu pierdem ideea prin bălăceala stilistică, astăzi Ponta a mai muşcat o dată din momeala lăsată de Băsescu pe clanţa uşii de la intrarea în Palatul Cotroceni. Şi s-a trezit bălăngănindu-se în cârlig, ca scrumbia înainte de afumare.
E nevoie de o considerabilă doză de naivitate dacă vrei să îţi închipui că decizia lui Traian Băsescu de a difuza filmul „consultărilor de la Cotroceni” a fost o reacţie spontană, stârnită de insistenţa nu ştiu cărui reporter acreditat la Cotroceni. Nu, întâlnirea de azi a fost plănuită tocmai pentru ca acea înregistrare să aibă loc, iar ea trebuia să se întâmple tocmai pentru a fi difuzată către presă. Toată atitudinea lui Băsescu, aşa cum se vede din înregistrare, e aceea a unuia care ştie dinainte că ceea ce se spune, ceea ce se întâmplă acolo, e destinat ochilor publicului. De aici şi poza de preşedinte blajin, de patriot preocupat până în pancreas de grija ţării, de competent în ale finanţelor teribil de grijuliu cu banii pe care îi va avea de cheltuit sau nu Guvernul Ponta. Doar dacă acum îl vezi pentru prima dată pe Traian Băsescu ai putea să nu realizezi că miştocăreala odihnită, pe care le-o serveşte premierului şi nedumiritei domnişoare Petrescu, e o recitare după foiţă, nu are nimic comun cu hăhăiala groasă şi grobianismul cu care ne-am obişnuit în cazul actualului preşedinte şi care ni l-au făcut atât de simpatic. Teribil de simpatic! Insuportabil de simpatic!
Dincolo de întreg montajul, care, trebuie să recunoaştem, i-a ieşit lui Băsescu, rămâne impresia jenantă lăsată de domnişoara Petrescu. Am mai scris despre Ioana Petrescu, am mai vorbit despre domnia sa, încă de la momentul nominalizării sale la Ministerul Finanţelor. Nu repet lucrurile deja spuse atunci, constat doar că, din păcate, nu m-am înşelat. Permanenta inovcare a studiilor domniei sale, obositoarea, enervanta deja trimitere la SUA şi felul în care merg lucrurile acolo, sunt doar detalii care nu o fac foarte simpatică, dar ăsta nu e neapărat un mare cusur. Nici tinereţea nu e un cusur. Dimpotrivă. Lipsa de experienţă, lipsa de autoritate pot, însă, reprezenta impedimente majore atunci când ai pretenţia de a deveni şef peste blejnărie. Pentru că Ministerul de Finanţe nu e un seminar de preţioase flecăreli, nici festival de dansuri teoretice. Mnisterul Finanţelor e, poate, cel mai greu Minister al Guvernului, în care vieţuiesc dinozauri rămaşi acolo din Pleistocen, dihănii trecute prin ciur, dârmon, returnări de TVA, cotă pe cap de vameş ş.a.m.d. . În MF nici gângurelile domnişoarei Petrescu, nici prezentările sale în Power Point, nici amintirile sale despre contabilitatea simplificată de la gogoşeriile americane nu pot ţine loc de autoritate şi mai ales de experienţă. Dar asta e într-o mică măsură vina domniei sale şi în mult mai mare măsură le e imputabil iresponsabililor care au numit acolo o jună venită de nicăieri, care doar are de povestit amintiri dintr-un campus universitar. Vina domniei sale e aceea de a fi acceptat o pălărie care îi cade mereu pe frunte.
La întâmplarea cu CAS şi „consultările” de ieri, de la Cotroceni, putem adăuga şi bâlbâiala legată de noul Cod Fiscal – altă dovadă de lipsă de experienţă, ca să ne jucăm cu eufemismele.
Habar nu am de partea cui se află dreptatea în chestiunea reducerii CAS. La poză, însă, Băsescu a fentat din nou. Ponta şi domnişoara Petrescu n-au putut decât fanda în faţa băşcăliei lui Traian Băsescu. Ponta a vrut să joace la imagine şi a pierdut. Ăsta ar trebui să fie un prim semnal de avertisment, în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale, pentru că, încetul cu încetul, credibilitatea, imaginea şi împreună cu ele şi voturile, din flecuşteţe din astea se pot pierde. Băsescu a jucat şi el la imagine. Şi i-a ieşit. Dar nu-i mai foloseşte la nimic. Pentru că Nana. Pentru că Bercea.
În poza de azi, de la Cotroceni, l-am avut pe preşedintele României, pe primul ministru, şi pe ministrul finanţelor. I-am şi auzit, în toată grozăvia lor. Preşedinte, prim ministru, ministru de finanţe… România, carevasăzică. Întrebări?

soursa Geniala de la …Malul Mari (…) NEGRE !

neacsum 16-07-2014 - 14:09

Corect si bine punctat.

Mircea 16-07-2014 - 15:09

Pare sa fie corect. Daca Basescu face publice TOATE discutiile atunci basmul cu pregatirea din timp cade.

salut 16-07-2014 - 23:19

Si in fata evidentei, sectantul spune ca victima s-a aruncat cu 300 m / secunda in glontul asasinului.
Bolnav mintal.

mircea 16-07-2014 - 13:55

si totusi IEUROOPENII dau credit unui penal,sut,smenar si traficant de influienta in justitie,spalare de bani negrii,adica efectuari de plati ches,BRAVO IEUROPA

urbos 16-07-2014 - 14:37

N-ar putea Dementa Sa, sa le publice si pe ale lui cu Udrea?
Cacat de presedinte. Si exista muisti care ii sug cacatii astuia.. Incredibil!

Pribeagul 16-07-2014 - 22:42

🙂

Ei, da. Inregistrarile cu Udrea ar fi extraordinare. Ce de showbizuri s-ar mai realiza! Industria video pur si simplu ar exploda, iar personajele ar dobindi o celebritate neintrecuta nici macar de celebritatea Brailencei. Si nu s-ar mai vorbi de Mondialu in veci vecilor.

Pribeagul 16-07-2014 - 22:43

vecii

digital 16-07-2014 - 19:22

băsexu ar putea chiar s-o fută pă măssa!

Dumitru DEACU 16-07-2014 - 20:53

Ei si ? Ce daca da publicitatii ? Pe cine mai intereseaza, mai bijnitar ordimar ?

Pribeagul 16-07-2014 - 23:02

Basescu, relevat de ultimele evenimente in fata intregii natiuni romane, europene si mondiale ca Regele Tilharilor, Stapinul mafiotilor, Imparatul mondialilor, Sobolanul Jegarica, pare a fi intr-o forma de zile mari, mai fres ca niciodata.

Incredibil! In loc sa se ascunda in cele mai de negasit crapaturi ale Pamintului, Sobolanul Jegarica face aprecieri, da sfaturi, programeaza, face pronosticuri, da note, se refera la statul de drept si interesul national, se intilneste cu personalitatile de prim ordin ale scenei politice nationale si europene fara nici o greata, desi citeste in ochii tuturor o greata nesfirsita.

Si Ponta pare a se simti foarte bine in compania lui, probabil ca vrea sa faca dreptate pina la capat.

Poporul ce sa faca si el? Lasat de izbeliste, urmareste inlemnit acest incredibil show.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult