Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu are oaspeţi. Cine vine la Cotroceni ?

Băsescu are oaspeţi. Cine vine la Cotroceni ?

scris de A.H.
3 afisari

Preşedintele Republicii Libaneze, Michel Sleiman, efectuează până miercuri o vizită oficială în România, la invitaţia şefului de stat român, Traian Băsescu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu ocazia vizitei efectuate în perioada 27 – 29 februarie de şeful de stat libanez, vor avea loc convorbiri oficiale între preşedintele Traian Băsescu şi Michel Sleiman, urmate de o declaraţie de presă comună. În cadrul întrevederilor la cel mai înalt nivel, vor fi abordate teme de actualitate aflate pe agenda bilaterală şi internaţională, cu accent pe dezvoltarea cooperării dintre cele două ţări în sectoare economice de interes comun.
Potrivit informaţiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe cu privire la relaţiile bilaterale româno-libaneze, la sfârşitul lunii iunie a anului 2010, schimburile comerciale cu Liban se situau la valoarea de 104,660 milioane de dolari, din care 2,046 milioane – import şi 102,614 milioane – la export. Ca organism de acţiune pe linia cooperării economice între mediile private din România şi Liban, la data de 24 martie 2004 s-a înfiinţat Consiliul de Afaceri Româno-Libanez, între Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Forumul Economic Libanez. Consiliul, dispunând de comitete executive pentru cele două părţi, îşi propune să faciliteze contactele directe de afaceri şi de cooperare dintre companiile româneşti şi libaneze.

Comunitatea română numără circa 1.500 de persoane răspândite pe tot teritoriul Libanului şi este formată, în principal, din românce căsătorite cu foşti studenţi libanezi care au studiat în România şi din copiii acestora.  În Liban îşi desfăşoară activitatea 35 muzicieni români, angajaţi pe bază de contracte de muncă individuale la Conservatorul Naţional din Beirut.

1 comentariu

digital 28-02-2012 - 08:55

Nelson Mandela mai lipsește…..

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult