Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu are veşti proaste pentru olandezi

Băsescu are veşti proaste pentru olandezi

scris de C.P.
2 afisari

Traian Băsescu declară că este o exagerare corelarea dintre blocarea în vămile româneşti a tuturor transporturilor de flori, bulbi şi seminţe provenind din Olanda şi decizia Guvernului olandez de a se opune aderării ţării noastre la Schengen, punctând că este vorba, de fapt, despre o ‘bătălie’ a României cu evaziunea fiscală.

‘Cred că este o exagerare, nu are nicio legătură. România are o bătălie cu evaziunea fiscală. Se pare, din datele pe care le am, că au existat vreo trei firme care nu existau şi care erau destinatarii florilor. Şi Olanda trebuie să ştie că România este angajată într-o bătălie necruţătoare, indiferent care vor fi costurile, împotriva evaziunii fiscale şi mai ales împotriva evaziunii trans-comunitare. Nu a fost niciun abuz, s-au urmat toate procedurile europene şi la fel cum am avut perioade când opream în frontiere alte mărfuri, acum a venit rândul florilor‘, a explicat şeful statului, miercuri seară, la TVR.

Preşedintele Băsescu a spus că ministrul imigrării olandez trebuie să încerce să convingă firmele olandeze să nu mai exporte pe firme fantomă din România. ‘Probabil, pentru ministrul imigrării din Olanda, dacă sunt mărfuri de contrabandă cu provenienţă din Olanda, trebuie să intre, iar altfel România să-şi pună ordine în frontieră. (…) Se vor lua măsuri foarte dure de control al lactatelor, care nu vin numai din Olanda, vin şi din Polonia, şi din Ungaria’, a completat Băsescu.

El a precizat, potrivit Agerpres, că se vor lua măsuri la nivelul vămilor din România şi în cazul drogurilor, accentuând că Olanda trebuie să ştie că avem diferenţe de legislaţie sub acest aspect.

Toate transporturile de flori, bulbi şi seminţe venind din Olanda au fost blocate sâmbătă în vămile româneşti pentru prelevarea de eşantioane. Presa europeană a apreciat că blocarea în vămile româneşti a tuturor transporturilor de flori, bulbi şi seminţe provenind din Olanda ar fi o ripostă la decizia de vineri a guvernului de la Haga de a se opune extinderii spaţiului Schengen prin aderarea României şi a Bulgariei.

6 comentarii

Ciu Huhu 22-09-2011 - 13:47

Asta-i singurul lucru bun care l-a facut Basescu in viata lui, le-a dat peste bot olandezilor cu aceste controale excesive a camioanelor cu flori olandeze desi olandezii au dreptate ca in Romania coruptia e monstruos de mare!

Corso 22-09-2011 - 13:53

Sa le-o dam la _U_E olandezilor. Da, da, la M_I_. Intregii Europe ii ie teama de o romanie mare su puternica. Asa a fost de-a lungul a cel putin 2000 de ani de istorie. Nimeni nu doreste o romanie mare si puternica. De aceea ni se pun bete in roate tot timpul, ardi-i-ar focu de ordinari.

Bai, asta de la cenzura, poate nu vin cu o bita de beizbol si-ti farim capul tie, si la cine-l mai gasesc prin biroul ala. Hai, fa-ma al naibii si supara-ma!

Ciu Huhu 22-09-2011 - 14:21

”CALUGARE” inca nu ai plecat inapoi, definitiv, in Iad diavole?

nicu 22-09-2011 - 15:19

sa-i punem la respect pe batavii, sa stea prin vami ca ei i-au umilit destul pe romani, tara de drogati si homosexuali asa is olandezii cu o limba de kaka, femei urate ca foamea(vaci cu cabina), timit in romania marfa refuzata de altii, tiganii nu le plac sa stea pe la ei ,dar pe tigani din romania care le cumpara buruienile ii iubesc

Andrei 22-09-2011 - 18:46

Felicitari guvernului Romaniei ,Presedintelui Basescu si PSDului sau ma rog cum se numeste in prezent USL dupa ce a inghitit PNL !
Asa trebuia procedat de mult dar niciodata nu-i prea tirziu.

DORU SPANIA 23-09-2011 - 14:36

HMMM………….EU CRED CA,TREBUIESC LUATE MASURI TAR

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult