Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, atacat din PDL pentru “trădarea” Regelui Mihai

Băsescu, atacat din PDL pentru “trădarea” Regelui Mihai

scris de P.C.R.
1 afisari

Senatorul PDL Radu F. Alexandru i-a trimis marţi o scrisoare deschisă lui Traian Băsescu în care arată că opiniile despre Regele Mihai sunt „incalificabile şi impardonabile”, „probe ale ignoranţei”, afirmând că nu poate să mai aibă încredere în „discernământul şi dreapta judecată” a preşedintelui.

„Discursul ţinut în faţa Parlamentului ar fi fost cu siguranţă cadrul cel mai potrivit să îndreptaţi ce se mai putea îndrepta. Nu v-aţi dovedit capabil de un asemenea gest. În această situaţie, mă simt îndreptăţit şi obligat să declar public că apreciez opiniile dumneavoastră despre Istoria modernă a României ca incalificabile şi impardonabile, probe ale unei ignoranţe ce vă descalifică. (Prefer să vorbesc despre ignoranţă pentru că încă refuz să vă suspectez de rea-credinţă, un păcat infinit mai periculos, când cel în cauză ocupă cea mai înaltă demnitate în stat)”, scrie Radu F. Alexandru.

„Pentru a elimina orice dubiu asupra viziunii dumneavoastră asupra evenimentelor, la întrebarea dacă la vremea respectivă aţi fi dat ordin armatelor române să treacă Prutul nu v-a trebuit nicio clipă de reflecţie ca să răspundeţi categoric «DA». Un «DA» motivat, la fel ca şi Ion Antonescu în urmă cu 70 de ani, de respectul şi datoria faţă de un ALIAT şi de dorinţa de a recupera teritoriul pierdut în urma unui rapt”, a adăugat senatorul PDL, potrivit Mediafax.

„Aliatul pe mâna căruia a mers Ion Antonescu şi căruia i-a rămas fidel până în ultima clipă, trăgând România în cea mai dezastruoasă aventură din Istoria ei, s-a numit Hitler şi Germania nazistă. Respectarea obligaţiei faţă de un asemenea aliat îl poate absolvi pe Ion Antonescu de judecata neiertătoare a Istoriei? Şi puteţi declara astăzi fără să vă cutremuraţi că împărtăşiţi fără rezerve opţiunea lui Antonescu şi că, în locul lui, aţi fi procedat la fel? Chiar nu ştiţi nimic din tot ce a însemnat «programul politic» al Führer-ului şi nu ştiţi că teritoriu românesc pierdut în urma Acordului între Hitler şi Stalin (Ribbentrop-Molotov) şi care trebuia recuperat nu se întindea decât până la Nistru şi că la eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord, în iunie 1942, Maniu şi Brătianu, împreună cu alţi fruntaşi ai partidelor istorice, l-au conjurat pe Antonescu să se oprească la graniţa recunoscută a României? Sunteţi în stare să realizaţi măcar şi pentru o clipă imaginea apocaliptică a lumii, dacă victoria finală i-ar fi aparţinut lui Hitler şi aliatul lui Ion Antonescu?! Care ar fi după dumneavoastră poziţia bine-meritată a lui Ion Antonescu într-o Istorie în care s-ar face dreptate şi s-ar proceda la o «aşezare corectă a valorilor»?”, a menţionat Radu F. Alexandru.

El mai spune că nu poate să creadă că Traian Băsescu este în stare să continue „încercarea de reabilitare a «victimei» Ion Antonescu” şi că şeful statului a simţit nevoia să o trateze în antiteză cu imaginea Regelui Mihai.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de a abdica a fost „un act de trădare”, el adăugând totodată că relaţia sa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimic cu Casa Regală.

2 comentarii

Ciu Huhu 29-06-2011 - 04:30

…. ”atacat” din PDL, ASTA-I GARGARA PORTOCALIE.

Parpanghel ...Raducu FAlexandru deceptionat de NIVELUL PREZIDENTIAL 29-06-2011 - 09:29

CE cauti matalli intr-un …partid de ac. sorginte!Ca era vizibil si din cosmos ca nu seamana cu vreo ACADEMIE STIINTIFICA s-au macar cu un stabiliment ….de bun simt!FALEXandruuuuuu!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult