Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu avertizează că România riscă să intre în faliment

Băsescu avertizează că România riscă să intre în faliment

scris de A.H.
5 afisari

Există “riscul de a rata şi de a împinge ţara într-un derapaj” dacă nu sunt adoptate legile ce reprezintă condiţionalităţi pentru acordarea următoarei tranşe de la FMI, al cărui board se reuneşte în 7 ianuarie 2011, i-a avertizat şeful statului luni pe liderii Coaliţiei guvernamentale.

“Vă mulţumesc că aţi dat curs invitaţiei de a ne mai întâlni o dată înainte de încheierea anului. Sper ca soluţia alternativă pe care am propus-o partidelor de stânga, partidelor din opoziţie, să găsească ecou şi să vină la ora 17.00, având în vedere că, datorită jocului politic, suntem sub riscul de a rata, de a împinge ţara într-un derapaj, în cazul în care nu reuşim să trecem legile care constituie condiţionalităţi pentru tranşa ce urmează să o încasăm în ianuarie”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Neîndeplinirea tuturor condiţiilor aruncă ţara într-o zonă de credibilitate. Cred că acesta trebuie să fie primul comandament al acestor discuţii: perspectiva anului 2011 în varianta succesului, dar şi în posibilul eşec de a de a îndeplini condiţionalităţile din acordul cu FMI şi cu UE. Vreau să ştiţi foarte clar: am semnale indiscutabile că nimeni nu va tolera o intrare în zona gri a capacităţii României de a-şi respecta angajamentele şi de a merge pe drumul consolidării fiscale pe care a pornit”, a mai spus şeful statului.

Am semnale indiscutabile că nimeni nu va tolera o intrare în zona gri a capacităţii României de a-şi respecta angajamentele şi de a merge pe drumul consolidării fiscale pe care a pornit, iar, din acest punct de vedere, vă mulţumesc tuturor pentru ceea ce v-aţi asumat. V-aţi asumat proiecte de legi şi legi extrem de dificile care vă aduc de multe ori insatisfacţia neacceptării lor de către populaţie, dar care erau absolut necesare pentru a preveni o intrare a României într-o zonă de derapaj economic şi financiar extrem de dificilă”, a adăugat Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult