Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Cabinetul Ponta nu e pentru mine

Băsescu: Cabinetul Ponta nu e pentru mine

scris de A.B.
3 afisari

Traian Băsescu a recunoscut că actualul Guvern nu este unul convenabil pentru el, însă a trebuit să accepte că fostul Executiv şi-a pierdut majoritatea.

basescu

foto: stareanatiunii.ro

Chiar dacă acest Guvern nu este pe placul meu, sunt convins că vom duce la bun sfârşit Legea săsnătăţii,  a declarat, la Naşul TV şeful statului. „Sigur, nu este un Guvern convenabil pentru mine, pentru că trebuie să privesc cu atenţie la ce face acest Guvern în raport cu ce spune, că una e să spui, una e să faci. Dar eu cred că drumul României este ireversibil, indiferent cine este la putere”, a spus preşedintele Traian Băsescu. El a precizat că nu se mai poate da ceasul înapoi, deja au apărut, din 2005 până acum, câteva schimbări atât de profunde încât oricine ar veni la putere nu mai poate face din judecători subordonaţi, nu mai poate face din serviciile de informaţii servicii la dispoziţie, nu mai poate face din procurori subordonaţi şi nu vor mai putea întoarce nici Codul Muncii, nu vor mai putea întoarce nici Legea Educaţiei.

„Sunt sectoare care devin tot mai performante datorită noii legislaţii. Deci nu sunt chiar atât de îngrijorat, chiar dacă, repet, nu-mi place. Dar, ca şef de stat, nu aveam cum să nu ţin cont că Guvernul care a fost şi-a pierdut majoritatea în Parlament, nu aveam cum să nu ţin cont că fosta opoziţie a dobândit majoritatea în Parlament. Sunt realităţi ale democraţiei. Chiar când le regreţi, trebuie să ţii cont de ele „, a adăugat preşedintele, în interviul realizat la Chicago.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult