Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu catre ambasadorii Romaniei: Vreau sa stiti motivul pentru care imi „place” sa fiu injurat!

Basescu catre ambasadorii Romaniei: Vreau sa stiti motivul pentru care imi „place” sa fiu injurat!

scris de Ziua Veche
2 afisari

.In 2011 vom imprumuta sase miliarde de euro doar pentru finantarea cheltuielilor bugetare. Ceea ce ma face sa cer Guvernului sa ia masuri de reducere a cheltuielilor sociale. Nu avem resursa investitionala. Eu nu pot pune in aplicare, dar pot sa cer. Sa reduca cheltuielile sociale. Pentru a crea un spatiu de 1-2 miliarde din imprumuturi, bani pentru a-i duce in investitii, le-a spus presedintele Traian Basescu, ambasadorilor Romaniei, convocati la Bucuresti.


„Nu va lasati pacaliti de atmosfera televizata. Nu exista bani pentru relansarea economiei, pentru ca tot ce se imprumuta se duce in consum. Acest lucru nu se intampla din acest an. Si in 2007 si in 2008 a fost la fel. Banii tot in consum s-au dus pentru a sustine cheltuielile electorale. Pentru cei care veti fi intrebati, raspunsul dumneavoastra trebuie sa fie ca Romania trebuie sa-si continue programul de ajustare. Guvernul in functie trebuie sa reduca cheltuielile de consum ale Romaniei la nivelul resurselor pe care tara le genereaza. Trebuie sa venim la nivelul la care sa functionam cu banii pe care ii avem. S-a ajuns la momentul la care oamenii politici cu responsabilitate trebuie sa spuna romanilor unde suntem, de ce imprumutam bani si trebuie sa spuna ce trebuie facut”, le-a recomandat Basescu ambasadorilor. 

Basescu a mai spus, potrivit Realitatea.net, ca va cere o si mai mare austeritate: „Vreau sa intelegeti de ce voi avea in continuare pozitii prin care sa cer accentuarea austeritatii. Fara asta nu vom putea avea in 2011 bani pentru investitii. Vreau sa stiti motivul pentru care imi „place” sa fiu injurat. Sunt politicieni care trebuie sa-si asume responsabilitatea. Sau macar sa aiba constiinta impacata.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult