Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu către Van Rompuy: În România, preşedintele poate fi suspendat

Băsescu către Van Rompuy: În România, preşedintele poate fi suspendat

scris de A.B.
5 afisari

Traian Băsescu i-a spus şefului Consiliului European, Herman van Rompuy, că mandatul său de preşedinte al statului poate fi mai scurt, pentru că în România preşedintele poate fi suspendat. 

basescu si rompuy

foto: antena3.ro

Aflat într-o scurtă vizită în România, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a fost primit, miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni de către şeful statului român.

Traian Băsescu şi Herman van Rompuy au făcut fotografia oficială în faţa jurnaliştilor, după care au intrat în Salonul Albastru al palatului, pentru convorbiri tete-a-tete.

La începutul întrevederii, Băsescu l-a felicitat pe oficialul european pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte al Consiliului European.

„Da, este al doilea mandat, dar mandatul meu este mai scurt decât al dumneavoastră”, a spus Van Rompuy.

Şeful statului însă a răspuns prompt: „Nu poţi să ştii. În România, preşedintele poate fi suspendat, ceea ce nu e cazul pentru preşedintele Consiliului European„.

Ulterior, Traian Băsescu i-a mai spus oficialului european că el este un susţinător al scurtării mandatului şefului statului român, pentru ca acesta să coincidă cu mandatul de 4 ani al Legislativului.

Preşedintele Consiliului European va ţine un discurs şi în Parlamentul României. Vizita sa în ţara noastră marchează împlinirea a 7 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la UE.

7 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 25-04-2012 - 11:30

—-,, Băsescu către Van Rompuy: În România, preşedintele poate fi suspenda”—–Remarca personala: Este IMPERIOS NECESARA suspendarea E. S. domnul TRAIAN BASESCU.

din ro 25-04-2012 - 17:51

continuare : si impuscat ! ( dar asta a fost cenzurat )

neacsum 25-04-2012 - 15:05

Teoretic, Basescu se lauda ca mandatul sau poate fi suspendat si ca este pentru scurtarea mandatului. Practic a luat toate masurile sa nu poata fi suspendat, prin modificarea conditiilor. Deci, se mai indoieste cineva ce vrea Basescu? El crede ca lumea e proasta si crede tot ce spune el?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 25-04-2012 - 15:46

E.S. domnul Presedinte Traian Basescu a dovedit in timpul mandatelor (al doilea obtinut in conditii nelegale) ca nu detine calitatea si capacitatea de a fi un real conducator, inducand in ROMANIA o stare de spirit demolator, neavand in acest sens nici un termen de comparatie pe timp de pace. In acest moment Romania se situeaza in multe privinte sub nivelul multor state din AFRICA , si Domnia -sa stie acesta situatie, dar se bazeaza pe capacitatea de a ingera a POPORULUI ROMAN, care in acest sens NU ESTE PREDICTIBIL .

digital 25-04-2012 - 17:05

băi handycapatule,dacă tu-i spui lu kiombelix,”Domnia Sa”,atunci când,chipurile zici că-l ”critici”,eu pot să-ți spun ție Printzul-puradel-retardat,atunci când te înjur pe forum?!
zi mă bolnavule mintal!!!

auzi la el:””E.S. domnul Presedinte Traian Basescu …””

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian 25-04-2012 - 17:30

…de la alde ca …ca tine ,ERA un veritabil vot de blam sa ma lauzi, daca ma injura unul ca …voi este o recunoastere ! Tine aproape !

Ciu Huhu 25-04-2012 - 16:14

Conditiile suspendarii pot fi din nou modificate de USL, cind va avea majoritatea in Parlament.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult