Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu: Ce a facut Balcerowicz in Polonia, trebuie sa facem noi acum

Basescu: Ce a facut Balcerowicz in Polonia, trebuie sa facem noi acum

scris de Ziua Veche
0 afisari

Romania trebuie sa ia acum masurile pe care fostul premier polonez Leszek Balcerowicz le-a luat in 1989, a sustinut miercuri presedintele Traian Basescu, la finalul unei intalniri cu presedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek.
“Aveti (in Polonia-n.r.) experienta lui Balcerowicz si ceea ce nu am facut noi, ce a facut Balcerowicz in Polonia, trebuie sa facem noi acum, restructurarea costurilor”, a precizat seful statului roman, citat de NewsIn. Buzek i-a spus presedintelui Basescu ca Romania trece prin momente cruciale atat pentru prezent, cat si pentru viitor, criza fiind un prilej pentru schimbari decisive. Fostul premier polonez Leszeck Balcerowicz, este consideat arhitectul reformei economice a Poloniei, dupa caderea comunismului. In 1989, Balcerowicz a aplicat un plan economic care permitea intreprinderilor de stat sa declare falimentul, interzicea finantarea bugetului de stat de catre banca nationala, a abolit creditarea preferentiala a companiilor de stat, a plafonat salariile angajatilor la stat, a introdus taxa unica si a permis companiilor si persoanelor fizice straine sa investeasca in Polonia si sa-si exporte profitul in afara tarii.

0 comentariu

Rasputin 08-03-2010 - 17:58

…ca, stabilitatea si ridicarea partidului in fata elecoratului, nu merge cu povestea „alegeri nominale democratice”…
…cînd vrei să faci o treaba serioasă, nu poţi avea în conducerea partidului tot felul de „Gică-contra”, care să-ţi pună beţe-n roate. Cică votul pe liste nu e democratic… să fim serioşi.
Crin Antonescu a procedat corect.
Cît despre Adriana Săftoiu… puah…
după ce a fost servitoarea lui basescu acum are şi pretenţii.

sorge 08-03-2010 - 18:58

Este un proverb legat de un ciine care pleaca de acasa pt ca este batut ,cam asa este si cu deputatii PNL care parasesc corabia.
Antonescu se poarta grobian ,desigur la indemnurile lui Patriciu .
Nimeni nu mai are siguranta viitorului mandat parlamentar .
In articolul de mai sus ,subiectul este Antonescu ,in nici un caz depuatatii care vor sa paraseasca PNLul .

jan dinu 08-03-2010 - 22:32

Bine atzi venit madam Saftoiu !
Sheful v-asteapta !
JF

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult