Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu cere Parlamentului legea ANI si Codurile

Basescu cere Parlamentului legea ANI si Codurile

scris de Ziua Veche
3 afisari

.Presedintele Traian Basescu a solicitat, miercuri, Parlamentului reexaminarea Legii ANI. De asemenea, seful statului a transmis, marti, o scrisoare presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor in care solicita Legislativului sa adopte, pana la sfarsitul acestei sesiuni, Codul de Procedura Penala si Codul de Procedura Civila.


Basescu propune ca termenul pentru care ANI verifica persoanele care parasesc functiile publice sa fie de trei ani, asa cum prevedea legea anterioara, si nu de un an si ca demnitarii sa declare daca si sotul, copiii majori sau parintii sau socrii lor au derulat sau deruleaza, direct sau prin intermediul vreunei societati comerciale la care sunt asociati ori actionari, contracte finantate din bani publici. „Cat priveste declaratiile de avere si de interese depuse anterior intrarii in vigoare a prezentei legi, apreciem ca ele ar trebui sa ramana publice”, se mai arata in comunicatul Cotroceniului. „Dupa cum deja cunoasteti, Romania se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. O etapa importanta a procesului de monitorizare a reformelor din domeniul justitiei o reprezinta Raportul Comisiei Europene care urmeaza a fi adoptat in vara acestui an. O evaluare pozitiva in acest document va fi posibila in conditiile in care Parlamentul Romaniei va adopta Codul de procedura penala si Codul de procedura civila cat mai curand posibil. In acest sens, revin la scrisoarea transmisa dumneavoastra in luna aprilie a.c., solicitandu-va adoptarea celor doua Coduri sus-mentionate, pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare „, se arata in scrisoarea transmisa de catre presedintele Basescu lui Mircea Geoana si Robertei Anastase, remisa, miercuri de Biroul de presa al Administratiei prezidentiale.

 

0 comentariu

sorge 07-03-2010 - 18:21

Oprea pe termen mediu si lung nu are cum sa faca un partid .
Acesti 2 ani ramasi ,pot sa faca ceva si sa rastoarne niste calcule .

sorge 07-03-2010 - 18:27

care va doreste raul, sa aveti accesari cit mai putine ?
Ce rost au hierogrifele voastre ,care sint cit se poate de enervante si frustante ?
Daca aveti un telefon afisati l ,sa auzitisi parerea noastra in legatura cu aceasta metoda .
Sa vad din cite incercari voi reusi sa va trimit acest mesaj .

Andrei 07-03-2010 - 18:30

Votantii lor le-au conferit, pentru un anume timp, mandat de stanga, de dreapta sau de centru. Daca ei au trecut dintr-o parte in alta, au pierdut mandatul, deci trebuie dati afara! Ceea ce era de demonstrat: trebuie votata o lege impotriva traseistilor politici si a revocarii politicienilor care nu mai sunt reprezentativi, centrali sau locali, pentru ca unii sunt votati, mobilizandu-se cu schimbari inainte de vot, apoi adorm in perioada mandatului!

Pribeagul 08-03-2010 - 16:10

simte nevoia unei majoritati confortabile in parlament. Ca urmare a sunat din goarna si toti agentii acoperiti, imprastiati prin toate colturile camerelor, s-au adunat sub steagul generalului Oprea.

Ce va face Basescu cu acesta majoritate este greu de spus. Dupa cite a facut si mai ales dupa cite n-a facut pina in prezent, nu va face nici de acum incolo nimic. Va mai involbura putin apele, ca sa nu se vada ca chiar nu face nimic.

Se simte nevoia unui partid de stinga curat si puternic. Este greu de crezut ca acest guzgan, „generalul” Oprea, ar putea crea o altenativa PSDului. Tare mi-e Tanda, tare mi-e Manda!

Generalul va trage un fis care se va pierde in imensitatea timpului si spatiului. Iar noi, in mirosul pestilential, vom pierde vremea cascind gura la spectacol.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult