Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu cere Parlamentului rediscutarea cazurilor Borbely si Dobre. Ce zice Ponta

Basescu cere Parlamentului rediscutarea cazurilor Borbely si Dobre. Ce zice Ponta

scris de A.H.
9 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a trimis Camerei Deputaţilor o scrisoare în care solicită să se reia dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de deputaţii Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre (foşti miniştri) atunci când plenul ia în discuţie ridicarea imunităţii deputatului PDL Alin Trăşculescu.

‘Având în vedere faptul că, în momentul de faţă, la Camera Deputaţilor este posibil să luaţi în discuţie solicitarea de ridicare a imunităţii parlamentare a deputatului Alin Trăşculescu, vă rog să găsiţi, cu respectarea legislaţiei şi a procedurilor parlamentare, căile legale pentru a relua dezbaterea cu privire la cele două solicitări ale Parchetului General privind începerea urmăririi penale faţă de deputaţii (foşti miniştri) Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, pentru a permite autorităţilor judecătoreşti să îşi desfăşoare activitatea în absenţa oricăror influenţe sau obstrucţii’, se arată în solicitarea preşedintelui care a fost analizată luni de către Biroul permanent al Camerei.

Traian Băsescu adaugă că în calitate de preşedinte al României şi ‘în virtutea atribuţiei constituţionale de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice’ îşi permite să semnaleze Parlamentului că în perspectiva noului raport de ţară orice încercare de blocare a activităţii autorităţii judecătoreşti va conduce la neîndeplinirea de către România a condiţionalităţilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu consecinţe grave în planul reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.

‘Această solicitare a fost trimisă la Comisa juridică, ea va face un punct de vedere. În măsura în care, procedural, este posibil, pentru că Parlamentul s-a pronunţat o dată pe aceste cazuri, putem să luăm în calcul cererea preşedintelui’, a spus secretarul Camerei Deputaţilor Georgian Pop, la finalul şedinţei Biroului permanent.

Traian Băsescu nu este şeful DNA pentru a solicita rediscutarea în plenul Camerei Deputaţilor a cazurilor Laszlo Borbely şi Victor Paul Dobre, a declarat luni preşedintele PSD, premierul Victor Ponta.

‘Cred că trebuie să existe o cerere în acest sens, că nu preşedintele este cel care sesizează Parlamentul. Preşedintele înseamnă că are nevoie de un consilier juridic. Trebuie să ceară DNA chestia asta, nu preşedintele. Preşedintele, din câte ştiu eu, nu este şeful DNA, deci trebuie să ceară DNA-ul. Nu poate preşedintele să ceară în numele DNA-ului acest lucru’, a subliniat Ponta, într-o conferinţă susţinută după şedinţa USL.

El a precizat că trebuie să existe o cerere din partea DNA pentru ca aceste cazuri să fie discutate de deputaţi.

‘Trebuie să existe cererea. Cum să discuţi ceva dacă nu ai cerere? (…) Nu există o cerere din câte ştiu eu, poate că există şi ştie preşedintele, dar din câte ştiu eu nu există o solicitare în acest sens. Soluţia este să existe o nouă solicitare, ori nu cred eu că poate să o facă preşedintele în numele DNA. E un pic bizară’, a adăugat Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a spus că ‘restul poate fi o corespondenţă Băsescu-Zgonea’.

4 comentarii

Salut 12-11-2012 - 18:50

„Traian Băsescu adaugă că în calitate de preşedinte al României şi ‘în virtutea atribuţiei constituţionale de a veghea la buna funcţionare a autorităţilor publice’ îşi permite să semnaleze Parlamentului că în perspectiva noului raport de ţară orice încercare de blocare a activităţii autorităţii judecătoreşti va conduce la neîndeplinirea de către România a condiţionalităţilor asumate în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, cu consecinţe grave în planul reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei.”

====================

Poate il anunta cineva pe rahatul asta cu ochi incrucisati ca romanul nu mai da doi lei pe „rapoartele Europei”. Parerea Europei Komisarilor este irelevanta acum, asa ca Jigodia Nationala poate sa-si ia amenintarile, sa le faca sul si sa si le bage-n koor.

Iar daca se gaseste un om politic care sa sustina consecvent cele spuse mai sus, atunci intr-adevar ala poate fi bun de presedinte.

cronicasportiva.com 12-11-2012 - 19:20

ar fi corect ca parlamentarii sa nu faca pe nebunii stand in calea justitiei

digital 12-11-2012 - 19:26

monstrul băsist cu mii de capete,nu va sfârși decât în focurile iadului,din care s-a și născut!parșivă și ordinară creatură a dat naștere Satana,acestui jegh de sorginte umană!
priviți-i chipul plin de venin și otravă!

aida 12-11-2012 - 20:06

din felul in care va exprimati si din modul in care intelegeti situatia geo-politica si economica in care se afla tara noastra, reese ca sunteti IGNORANTI. Sunteti patimasi, viloleni verbal, barbari as putea sa spun. Pe cine aparati? pe penalii chiulangii, lenesi, si care nu sunt in stare sa aiba initiative legislative care sa fie in favoarea oamenilor de rand?,De ce ii aparati pe politicienii care ingradesc atributiile justitiei ascunzandu-se in spatele imunitatii? In fata legii toti trebuie sa fie egali, iar imunitatea nu trebuie sa protejeze faptele penale. Daca sunt cinstiti si corecti cum spun sa se lase judecati si sa demonstreze ca sunt curati ca lacrima.Eu cred ca esti un bun roman care a primit o educatie in cei 7 ani de acasa si ar trebui sa analizezi serios cine a facut cel mai mare rau pentru tine si ce bine ti au adus penalii pe care ii ridici in slavi.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult