Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu cere Parlamentului să ratifice modificarea la Tratatul UE

Băsescu cere Parlamentului să ratifice modificarea la Tratatul UE

scris de M.A.
4 afisari

Într-o scrisoare adresată preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României, Traian Băsescu cere să se ratifice modificarea la Tratatul UE privind mecanismul de stabilitate în zona euro.

Băsescu cere Parlamentului să ratifice modificarea la Tratatul UE

Băsescu cere Parlamentului să ratifice modificarea la Tratatul UE (foto:Agerpres)

„În calitate de Preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării României la Uniunea Europeană, alături de Parlament şi în conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă adresez rugămintea de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a Proiectului de lege pentru ratificarea Deciziei Consiliului European 2011/199/UE din 25 martie 2011 de modificare a art. 136 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene cu privire la un mecanism de stabilitate pentru statele membre a căror monedă este euro„, spune Traian Băsescu, în scrisoarea adresată lui Vasile Blaga şi Robertei Anastase.

„Decizia Consiliului European 2011/199/UE a fost supusă ratificării Parlamentului prin Decretul nr. 892 din 2 decembrie 2011, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 866 din 8 decembrie 2011. Am convingerea că veţi înţelege necesitatea urgentării adoptării proiectului de lege sus menţionat, acest lucru fiind un mod de a ne îndeplini angajamentele asumate faţă de partenerii noştri din Uniunea Europeană”, încheie Băsescu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS