Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu cere reexaminarea stimulentelor pentru bugetari

Băsescu cere reexaminarea stimulentelor pentru bugetari

scris de Ziua Veche
1 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a trimis miercuri Parlamentului României cererea de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/2010 privind unele măsuri de reîncadrare în funcţii a unor categorii de personal din sectorul bugetar şi stabilirea salariilor acestora, precum şi alte măsuri în domeniul bugetar, informează pagina electronică a Preşedinţiei.

Preşedintele şi-a motivat cererea de reexaminare a stimulentelor acordate bugetarilor prin aceea că reţinerea unor sume din contribuţii pentru crearea de stimulente este „de natură a produce dezechilibre şi inechităţi în colectarea şi distribuirea fondurilor bugetare”. Din acest motiv Băsescu consideră că „se impune abrogarea dispoziţiilor legale care reglementează instituirea unor astfel fonduri care privează bugetul de stat de încasări în scopul stimulării personalului pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu”. Preşedintele mai arată în motivare că stimulentele acordate în afara salariilor sunt de natură să creeze „discriminări în rândul salariaţilor din administraţia publică, încălcând în mod vădit principiile salarizării unitare în sistemul bugetar”

 

 

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult