Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu cheamă românii la vot. Pentru ce va vota

Băsescu cheamă românii la vot. Pentru ce va vota

scris de C.P.
9 afisari

Preşedintele Traian Băsescu , care se află la Predeal împreună cu soţia sa, a declarat că după alegerile de duminică există riscul ca România să revină „într-o zonă gri” în care să arate din nou că nu ştie direcţia.

Predeal. Băsescu cheamă românii la vot. Pentru ce va vota

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Predeal, că va merge la vot si că îi chemă pe toţi românii să voteze, pentru că votul lor va arăta direcţia, el spunând: „Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China»”. „De şapte luni auzim numai atacuri la Uniunea Europeană, la partenerii transatlantici, ori asta destabilizează drumul consolidării noastre în structurile euroatlantice şi ne pune sub semnul întrebării. Există riscul ca după aceste alegeri să revenim într-o zonă gri în care să arătăm din nou că nu ştim direcţia. Asta mă îngrijorează, a declarat preşedintele transmite corespondentul Mediafax.

Întrebat dacă va merge la vot, Băsescu a răspuns râzând: „Cum să nu mă duc la vot? Mă duc şi chiar îi chem pe toţi românii la vot pentru că votul lor va arăta direcţia. Sunt lideri care ţin direcţia Vest şi lideri care susţin «hai s-o dăm mai cu Rusia, mai cu China». În funcţie de votul de mâine al românilor, vom înţelege ce vrea poporul, după ce iniţial a vrut Uniunea Europeană şi America. În orice caz, eu voi vota pentru Uniunea Europeană şi America, şi nu pentru soluţii neclare la problemele României„.

31 comentarii

Zenovia-Zamfira 08-12-2012 - 18:56

SA FACEM DIN ACEST FORUM UN RAI !
Asa sa sti tu Digitalule, da mai sunt si alti magari pe aici, ca te bag in P.M. daca nu vorbesti cu DEX-ul in mana si fara cuvinte porcoase.

Zenovia-Zamfira 08-12-2012 - 19:29

Little Johnny’s teacher asks him to make a sentence using the following words: defeat, deduct, defense and detail.
Little Johnny says, „De feet of de duck went over de fence before de tail”

digital 08-12-2012 - 19:01

te îngrijorează,că vei face pârnăiuță,mă bă-șhit-ule,asta te fu-te grija,că ești penal și nu te mai scapă nici mu-ie nici amerlocii,că ăia și-au făcut o parte din treabă cu hoitul tău,dar asta-mi place la străini,după ce-și fac treaba,te lasă în voia poporului,adică bă-șhit-ule,o să iei mâine o țeapă și-o muye,ce n-ai văzut!

tomi 08-12-2012 - 19:25

Si zi tu Lae de la cine-o sa ieie, de la tine ba tingulica? Ai sa zaci tu la pirnaie sa te gindesti cum sa te razbuni cind vei iesi de acolo peste 10 ani.

digital 08-12-2012 - 19:29

inclusiv de la mine,dar dacă ești cuminte poți s-o iei și tu,mă sacrific,să știi!

Zenovia-Zamfira 08-12-2012 - 20:12

nu pot io sa iti raspund acu ca este Sfantu Patapie si Cuvioasa Hanukka.
Altfel te injuram un pic.

digital 08-12-2012 - 22:07

ia vezi,cum ți-ar sta!

Pribeagul 08-12-2012 - 19:07

Ce se aude despre gazoductul Nabuco? In ce stadiu este executia lui?

andra 09-12-2012 - 06:08

Rusia a inceput (in buna pace cu UE, dependenta de gazul rusesc) constructia gazoductului SouthStream (gazoductul urmareste intru totul traseul nabucoo, cu o singura exceptie: Romania este eliminata si inlocuita cu Serbia). Dupa ce proiectul Nabucco, alternativa la gazul rusesc, care urma sa tranziteze Romania, s-a dovedit o fata Morgana, Romania a fost anuntata senin ca, in cadrul Comisiei Europene, s-a declansat procedura de infrigement impotriva tarii noastre pe motivul interzicerii exportului gazelor ieftine din productia interna. Cu alte cuvinte, Romania, izolata de catre grupurile de interese oligarhice pe axa Berlin-Bruxelles-Moscova, va fi, in continuare constransa sa cumpere gaz la un pret triplu comparativ cu Germania.
Pe de alta parte, parteneriatul din ce in ce mai apofundat intre China si Statele Unite (nu trebuie uitat ca inaugurarea relatiilor dintre Romania si China a avut loc in cadrul unei politici de desprindere fata de URSS, in contextul strangerii raporturilor americano-chineze) urmareste sa echilibreze balanta globala de putere, modificata in mod interesant ca urmare a apropierii dintre Rusia si Germania, ale caror interese se intersecteaza pe linia Nistrului.
Nu in ultimul rand atat presedintele Traian Basescu, in afara campaniei electorale, cat si fostul PM si sef SIE, MRU, au enuntat, printre prioritatile de politica externa ale Romaniei, dezvoltarea unei noi dinamici a relatiilor cu Federatia Rusa si Ucraina.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 08-12-2012 - 21:33

E R O A R E domnilor din redactie ! Numitul Traian Basescu ,NU INTRUNESTE CALITATEA de a se adresa POPORULUI ROMAN ,din motive de ILEGITIMITATE dublate de INCOMPETENTA CRASA ! A-ti distruge TARA ,descalifica iremediabil pe orisicine ! A-ti infometa SISTEMATIC POPORUL si a indatora si generatiile viitoare NU POT RAMANE netaxate ! FRATI si SURORI ROMANI prin SIMTIRE maine cu ocazia VOTARII avem ocazia si DATORIA de a OPRI acest DEZMAT , acest COSMAR ! DOAMNE-AJUTA !

vida clara 09-12-2012 - 13:10

Mai parpanghele, un presedinte (oricare ar fi el) este ca un recordmen mondial la saritura in inaltime; pana la urmatoarea editie a „Campionatului” el este detinatorul titlului.
Presedintele este persoana care are cea mai mare „reprezentativitate directa” (la prima mana). Contestatiile „tifosilor” adversi nu-i poate lua „jucatorului” in cauza
„titlul” decat poate pe la vreun spital de nebuni.
„Politica” fața de „analfabetismul politic” difera ca „sportul de performanta” fata de „joaca infantila”

indisciplinatu 08-12-2012 - 21:59

Mai da’ cum se duce el la Predeal cu „martira” lui sotie, imbracati ca doi tinerei cu „geci” de firma…mai, mai, mai,…si ce mishtocar e baiatu’,…si ce destins e, de parca nimic nu se va intampla maine,…sau mai stii!!??
In concluzie, face pe draku’ in patru sa para jupan peste toti si toate. Relaxare si voie buna…ca are de unde, demisul de la trei coceni, mutas-ar in garaj el si tot neamul lui de capatuiti pe spinarea noastra!!

Lupu Ardelean 08-12-2012 - 23:12

Pacat de timpul pierdut pt a merge la vot, romanii iarasi o sa-i voteze pe comunisti…au trecut numai 23 de ani de la revolutie si mai sunt multi nostalgici dupa epoca de aur…

digital 08-12-2012 - 23:18

tu vorbești mă de comuniști,ce e bă-șhit-ul,tău mă,ce e bok,mă,ce e mru și blaga,ce a fost macovei mă împuțiciune ardelenească,obtuză?!
nu ți-e rușine mă să mănânci kkt cu raba,mă animalule?!

digital 08-12-2012 - 23:20

păcat de măta aia proastă ,imă scursoarea sociieății,marș în morții mătii,cu comuniștii tăi cu tot!

tomi 10-12-2012 - 00:12

Daca revenim noi la putere, jur pe moartea matii ma bestie ca nu vom mai face greseala sa lasam in viata fascisti ca tine, voi nu aveti dreptul la existenta daca-ti place sau nu parerea mea, fiind cunoscute toate ororile fascismului voi nu veti mai umbla pe strazi ci doar prin cimitire. Greseala cea mai mare al comunismului e ca a fost atit de ingaduitor cu voi legionarii, ce-i aceea 10 ani la canal, ati devenit din bestii si mai bestii, si ati mai scos si reabilitari imbecililor, iar acum dansati tango si mai si dati din pliscul vostru plin de venin. Sa va ia naiba nemernicilor.Da digital,urbos,ereticul si ceilalti doi trei mai moderati din haita voastra de imbecili, vom avea grija sa nu muriti de batrinete, iar daca ati scapat pina acum nepedepsiti rau destul este chiar dovada slabiciunii sistemului judiciar corupt al Romaniei, si nota slaba in combaterea terorismului din care si voi faceti parte.

urbos 10-12-2012 - 00:16

Vezi ca apare „europeanuul” ma scarba ji daneasca sa te puna la punct. Ai sa vezi scarba ji daneasca ce-o sa-ti faca „europeanuul” pentru ca iti exhibi pornirile de animal degenerat si criminal ca tot neamu tau imputit. Sta „europeanuul’ la panda hiar acum si te va apostrofa cum nici nu-ti inchipui animal scelerat ce esti. Ai sa vezi.

vida clara 09-12-2012 - 04:52

Nu pier caii cand vor boii.
S-ar putea ca romanul, brav urmas al „geaba-ganditorului de la Hamangia”
sa-si dea, romaneste, cu te-USL-a-n oo.
Nu degeaba zice o stramoseasca vorba ca „ce-si face romanul cu mana lui,
lucru manual se numeste” si ca nici dracu nu mai descalceste.
Poate-o face noi asti-a aruncati peste bord de fratii nostri cei mai tari in cot,
vreo Branza, ca mai pastram Romania in Cupa Campionilor Europeni si sa nu ne intoarcem la sarba in caruta tocmai acum cand crapa unul din
stindardele ceausismului, dinamo.

urbos 09-12-2012 - 05:04

Taci ma scarnavie.

vida clara 09-12-2012 - 12:54

Tu esti de sus pana jos „lucru manual” urbos. De unde sa mai ai creier daca l-ai aruncat pe jos.

un crestin 09-12-2012 - 08:42

Vida Clara,
este multa amaraciune in mesajul tau. Dar sper si eu ca toti cei aruncati peste bord de cei mai tari in cot , sa faceti vreo Branza buna. Succes Spanie, succes Italie si care pe unde om fi !

digital 09-12-2012 - 16:34

vittaclara,nu putea fi ceva mai băsist,decât însăși băsismul!
hahaha!
ia povestește tu,cvu emfază de rumegătoare copitată cum te consideri,cum ai fi zis tu cele mai sus postate,în 2004,când a fost ales dhementul tău pork,pe care cu limbism îl phooophi în adânkul kurului,în 2012!
să mori odată cu el,în morții mătii!

andra 09-12-2012 - 06:47

Directorul SRI, George Cristian Maior: Gazprom poate fin partener viabil in procesul exploatarii de catre Romania a gazului din Marea Neagra.
No pe bune, seful SRI a atras atentia – in cadrul unei emisiuni televizate difuzate de catre Realitatea TV – asupra necesitatii eliminarii obsesiilor rusofobe si antichineze din mintea romanilor.
Aprofundarea relatiilor dintre Occident si Rusia (interesele strategice ale statelor vest-europene depasesc cu mult miza electorala a unor aranjamente economice) constituie un pilon major al stabilitatii mondiale, numai gandindu-ne prin prisma rezolvarii pe cale pasnica a conflictului din Orientul Mijlociu, al cooperarii internationale in lupta impotriva terorismului, a crimei organizate si a traficului de droguri. Sper ca nu-si imagineaza vreun strateg al lui peste ca reconstructia Afganistanului bunaoara si depasirea pe cale pasnica a problemei palestiniene este posibila ignorand Rusia si China.

briel 09-12-2012 - 07:56

La Piovra (Caracatita) sezon 4 episod 1

http://www.youtube.com/watch?v=YLdS8kn8GLs

41:40

jan dinu 09-12-2012 - 10:12

— Se lupta — pentru averea tzarii pentru a fi furata in totalitate !
Oricum „PU limea ” este doar decor pina sfirseste
in saracie shi moarte !
— BASTA — !
JD-USA

andra 09-12-2012 - 09:30

O fraza rostita de catre Jose Manuel Barroso modifica toata integral perspectiva relatiilor dintre Chisinau si Bruxelles.
Vorbind in cadrul unei conferinte de presa alaturi de premierul Vlad Filat, despre tratatul de asociere, liber-schimb si ridicarea regimului de vize, presedintele Comisiei Europene a afirmat ca „de ele vor putea beneficia şi transnistrenii, că acestea ar putea fi parte a soluţiei pentru asigurarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova” (Nicolae Negru)
In continuare, analistul din Republica Moldova, accentand importanta acordata de catre UE rezolvarii pe cale pasnica a conflictului de pe Nistru, subliniaza faptul ca Barroso nu a conditionat perspectivele europene ale RM de solutionarea problemei transnistrene. La Palatul National, continua Nicolae Negru, el a spus ca „progresul realizat în vederea soluționării diferendului transnistrean reprezintă una din prioritățile politicii externe a UE” pentru spaţiul învecinat cu ea, şi că UE îşi propune să creeze „o realitate nouă, în care toți cetățenii Republicii Moldova, fără excepție, să se poată bucura de toate aceste beneficii ale unui sistem politic și economic modern și eficient, care să respecte drepturile lor fundamentale”.
Imediat agentia de informatii a Federatiei Ruse, regnum.ru a titrat” UE este pregătită să renunţe la pretenţiile sale asupra Transnistriei”, admitand pentru prima data interesul UE pentru teritoriul Republicii Moldova. Conform acestei logici, subliniaza analistul, pasul urmator al UE ar fi renuntarea la Transnistria (discurs istoric al oamenilor lui Putin).
Admitand ca poate accepta RM anterior rezolvarii conflictului tranistrean, Barroso vorbeste pentru prima data intr-o limba (nu cea romana, dar nici moldoveneasca) diferita de cea cu care ne-am obisnuit la Bruxelles.
Admitand ca Rusia a folosit Transnistria drept cap de pod al intereselor sale in Sudul Europei,presedintele Comisiei Europene reactioneaza astfel la proiectul lui Putin de refacere a influentei Imperiului Sovietic prin infiintarea Uniunii Eurasiatice.

In aceasta perspectiva se incadreaza debutul constructiei gazoductului SoutsStream.
Intrebarea este urmatoarea: proiectul Nabucco a fost abandonat?

Cercul 09-12-2012 - 11:24

Prin ce se deosebeste zona Gri de zona Albastra?E cumva in Rusia comunism, e in China comunism. Comunismul nu poate coexista cu economia de piata(ce e in China). Unul poate vrea unde e Sharapova nu unde e Straissland. Nu conteaza in ce zona traiesti ci cum traiesti. Putin traieste cu mult mai bine ca negroteiul din US care zornaie besica de porc umpluta cu graunte sa ia polul de la exploatatorul.
E prezentat la tv un militian ce de foame a furat. Sa iasa militienimea cu furci si topoare sa dea jos regimul exploatator, sa instaleze un regim mai echitabil, mai uman, pentru cei multi, asa cum in repetate randuri a subliniat tovarasul Ion Iliescu.

vida clara 09-12-2012 - 12:50

A nu vota este egal cu a nu vasli, in cazul in care esti singur intr-o barca de salvare a unui Titanic ce ti-a disparut de sub picioare, si nu mai ai mancare si nici apa iar puterile iti sunt
pe sfarsite.
Vaslind, chiar si in orb (daca nu ai capacitate de orientare) ori te salvezi ori te cureti sigur.
Dar nevaslind te lasi fara sansa acelui „ori”.
Mie mi se pare ciudad ca o fiinta umana sa creasca 18 ani doar din punct de vedere fizic, si
sa nu-si creasca si rationamentul macar la inaltimea fizicului ( nu mai zic sa si-l telescopeze
pana la cer (pana la plafonul de nori)
Cand toti ceilalti sunt atat de slabi incat sant sub tine (nu ai cu cine vota) nu te arati decat ca
un cersetor care e mai bogat decat cei carora le cere.
Cand esti tu mai in stare incetezi a fi un pasiv (alegi) si devii „activ” (te expui spre a fi ales).
E ca intr-un „sir indian” intr-o expeditie alpinistica. Ori deschizi calea (urci fara ajutorul
corzii, bati pioletul, legi coarda pentru cei din urma ta si te cateri mai departe spre urmatorul
„punct de aprijin” ori urci pe coarda dar atunci duci si tu (macar) bagajul tau si inca ceva pe deasupra (macar o sticla cu apa) in locul celui care-ti deschide calea.
In concluzie situatiile logice sunt ca: ori dai, pentru ca ai, ori ceri pentru ca n-ai.
O cale de mijloc onoranta si onorabila in cazul asta, nu exista.
A nu vota = ori cu „a nu respira” ori cu „a respira aerul altuia”.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 09-12-2012 - 12:56

@vida klara (nepoata lu’h …VIDA GHEZA ) …ca asa-i rumanu , cand se inveseleste !

vida clara 09-12-2012 - 13:17

Mi-ar fi placut mie, parpanghele, o asa filiatie. Mai ales ca eu sunt
cosmopolit din nastere (nu ma intereseaza granitele fizice create de
fiinta umana ci doar omul, atunci cand si-a depasit conditia de „fiinta umana”) si nu ma intereseaza nici rasa, nici nimic altceva, cam cum zice
(daca ai citit) in primele randuri ale celei mai reactualizate dintre Biblii
(Declaratia Universala a Drepturilor Omului).

digital 09-12-2012 - 16:53

In concluzie situatiile logice sunt ca: ori dai, pentru ca ai, ori ceri pentru ca n-ai.

hahaha!
ai un sistem de referință,să-ți trăiască
este clar că tu nu poți fi decât,ori un parvenit-băsist ori un milog și mai băsist!
hahaha!

ia spune ce știi tu despre alpinism,că tot am văzut că bați câmpii cu tot soiul de comparații,așa zis la voi ,erudite!!!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult