Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: CSM – Pivniceru – Costiniu, piedică în calea Schengen

Băsescu: CSM – Pivniceru – Costiniu, piedică în calea Schengen

scris de Anca Hriban
4 afisari

În ciuda unui raport bun din punct de vedere al pregătirii tehnice, sunt ţări care leagă ineficienţa sistemului de justiţie din România de accederea în spaţiul Schengen, a subliniat şeful statului, marţi la Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

El a fost necruţător cu CSM, instituţie pe care o acuză că a făcut rău României şi le-a nominalizat  pe Mona Pivniceru (foto), preşedintele Asociaţiei Magistraţilor, şi pe Viorica Costiniu, preşedinte de onoare al aceleiaşi Asociaţii al cărei soţ, Florin Costiniu – fost judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – a fost reţinut în scandalul Cătălin Voicu. Traian Băsescu a declarat:


CSM, inima sistemului de justiţie, este în situaţia cea mai dificilă.

– S-a sperat că se va respecta legea în privinţa alegerilor.

– Este vorba de legitimitatea unor membri ai CSM, pentru că nu poate avea nimeni mai mult de un mandat de şase ani în Consiliu.

– Unii au considerat că aveau dreptul la două mandate.

Există o hotărâre judecătorească a Tribunalului Bucureşti care invalidează mandatul unuia dintre judecătorii care sunt la al doilea mandat. Oricum s-ar derula lucrurile mai departe, cei trei membri ai CSM care fac un al doilea mandat nu au credibilitate.

– O ultimă remarcă legată de CSM: membrii Consiliului sunt foarte sensibili; orice declaraţie e un amestec în treburile justiţiei.

– Nu este niciun amestec în treburile justiţiei, este obligaţia mea să veghez la buna funcţionare a instituţiilor statului.

– Consider că CSM nu a funcţionat corespunzător şi a adus România acolo unde este.

În UE nu există nici un sistem de justiţie care să fi făcut atâta rău cât a făcut CSM României.

Au făcut-o din nepăsare, din credinţa că sunt Dumnezei şi din dispreţ pentru interesul românilor, din dispreţ pentru o ţară în care sunt protejaţi le lege!

O instituţie formată din judecători face atâta rău unei ţări, dar asta este! Avem o justiţie independentă, care consideră că ei i se cuvine tot, dar de români nu îi pasă.

– Există însă mulţi judecători dedicaţi meseriei lor, gata să îşi facă datoria; în vârful lor se află o structură care face rău românilor şi României.

Oricât s-ar supăra doamna Pivniceru şi doamna cu soţul arestat, Costiniu, le place, nu le place ăsta e adevărul!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult