Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, cu ochii în lacrimi la Recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni (video)

Băsescu, cu ochii în lacrimi la Recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni (video)

scris de A.H.
7 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a organizat luni o recepţie cu prilejul Zilei Naţionale, ultima pe care a gădzduit-o la Palatul Cotroceni. Băsescu a rostit un discurs dedicat tuturor românilor din ţară şi de peste hotare pe care l-a terminat plângând.

Băsescu, cu ochii în lacrimi la Recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni

Băsescu, cu ochii în lacrimi la Recepţia de 1 Decembrie de la Cotroceni

Președintete Traian Băsescu a fost vizibil emoționat pe parcursul discursului pe care l-a susținut la recepția de astăzi de la palatul Cotroceni, cu prilejul zilei de 1 Decembrie, ultima în calitate de șef al statului. Spre finalul discursului, acesta avea ochii în lacrimi.
Printre politicienii prezenți la recepție s-a aflat și Liviu Dragnea. Vicepremierul a făcut o fotografie cu președintele încă în funcție. Cu acest prilej, Traian Băsescu i-a spus, în spirit de glumă, lui Liviu Dragnea: „Veți fi dat afară din PSD pentru această poză pe care am făcut-o împreună”.

Discursul preşedintelui Traian Băsescu:
Nu am fi trăit niciodată acest moment fără existenţa unor bărbaţi de stat vizionari. 1 Decembrie 1918 e punctul de referinţă al reunirii tuturor românilor în acelaşi stat. Istoria ne arată că putem răzbi numai cu solidaritate şi coeziune, prin definirea coerentă a interesului naţional. România şi poporul său au darul de a renaşte în momente-cheie, pentru a răsturna perspectivele cele mai întunecate.
Generaţia actuală nu are decât de învăţat de la acele momente.
Şi pe 16 noiembrie, românii au avut voinţa mai puternică decât politicienii şi televiziunile. În fine, iar şi iar, nu obosesc să spun că nu putem să trecem prin furtuna schimbărilor lumii contemporane dacă nu redescoperim dorinţa de libertate, demnitatea, mândria, coeziunea poporului român.
Românii vor stat de drept, sănătate, educaţie, autostrăzi. Politicienii care nu vor înţelege asta vor fi spulberaţi.
Felicit autorităţile şi cetăţenii Republicii Moldova pentru succesul alegerilor de ieri care au dat o nouă majoritate proeuropeană.
Le adresez românilor din ţară, dar şi celor de pretutindeni, felicitări şi urări de sănătate şi prosperitate. La mulţi ani, români! La mulţi ani, România!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult