Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu despre discuțiile din Consiliul European

Băsescu despre discuțiile din Consiliul European

scris de Z.V.
8 afisari

Traian Bǎsescu a declarat despre concluziile CE cǎ reconfirmă angajamentul UE față de R.Moldova și Georgia, ca un semnal foarte puternic dat Rusiei.

Băsescu despre discuțiile din Consiliul European

Concluziile Consiliului European extraordinar dedicat Ucrainei reconfirmă, ca un semnal foarte puternic dat Federației Ruse, angajamentul UE față de Republica Moldova și Georgia privind semnarea Acordului de asociere și de liber schimb până cel târziu la sfârșitul lunii august, a declarat joi, 6 martie, la Bruxelles, președintele Traian Băsescu. „(…) Concluziile, ca un semnal foarte puternic dat Federației Ruse, reconfirmă angajamentul UE față de Republica Moldova și față de Georgia, ceea ce înseamnă reconfirmarea voinței UE de liberalizare a vizelor pentru cetățenii Republicii Moldova și semnarea Acordului de asociere și a acordului de liber schimb cel mai târziu pană la sfârșitul lunii august”, a spus Băsescu în cadrul unei conferințe de presă.

Președintele român a afirmat că și Acordul de asociere cu Ucraina se va semna în cel mai scurt timp, „ca un semnal de deplină recunoaștere a actualului guvern, urmând ca în perioada următoare să se semneze și acordul de liber schimb”. „Acesta însă are niște consecințe tehnice care trebuie foarte bine evaluate chiar de Ucraina, având în vedere relațiile pe care Ucraina le are cu spațiul ex-sovietic și cu Federația Rusă, dar Acordul de asociere este cu semnare imediată în partea lui politică, sunt nouă sau zece capitole”, a adăugat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Președintele a precizat că se are în vedere și o creștere a contactelor directe cu cetățenii UE, ceea ce înseamnă o alocare a unui număr mult mai mare de burse Erasmus pentru tinerii ucraineni. „În momentul de față cota Ucrainei este de 4.000 de burse. Se are în vedere o mărire masivă a numărului de burse Erasmus pentru tinerii ucraineni. Se va accelera negocierea acordului privind acordarea de vize și sprijin pentru interconectare cu țări ale UE care pot furniza și energie electrică și gaze”, a mai afirmat șeful statului.

1 comentariu

urbos 07-03-2014 - 08:48

Groh, groh, groh…Groh, groh… A zis domnul Basescu.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult