Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Bǎsescu despre „invazia” Rusiei ȋn Ucraina

Bǎsescu despre „invazia” Rusiei ȋn Ucraina

scris de Laurentiu Banches
10 afisari

Președintele Romȃniei, Traian Bǎsescu, este de pǎrere cǎ obiectivul Rusiei nu este de a invada Ucraina, ci de a realiza o Transnistrie de dimensiuni mai mari ȋn țara vecinǎ.

Bǎsescu despre „invazia” Rusiei ȋn Ucraina (foto:abcnews.md)

Bǎsescu despre „invazia” Rusiei ȋn Ucraina (foto:abcnews.md)

România nu apreciază că împotriva Ucrainei s-a produs o invazie. Invazia înseamnă toate categoriile de forţe. Ceea ce se petrece în estul Ucrainei este o escaladare semnificativă a sprijinului pe care Rusia îl acordă separatiştilor” a declarat ȋn seara de joi, 29 august, Traian Bǎsescu la Palatul Cotroceni. Președintele a explicat cǎ „În analiza pe care am făcut-o astăzi cu MAE, cu serviciile de informaţii ale armatei, SIE şi SRI, putem aprecia că urmare a introducerii de tehnică militară şi specialişti se produce o debalansare a forţelor în favoarea separatiştilor.”

Astfel, Bǎsescu a apreciat cǎ „armata ucraineană se află în dificultate şi sunt necesare mijloace tehnice militare suplimentare”, ȋn urma acestor evenimente. Ȋn finalul declarațiilor, președintele a afirmat cǎ „România condamnă acţiunile Rusiei de a sprijini separatiştii” reafirmȃnd susţinerea pentru „suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.” Tot ȋn cursul zilei de joi, Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a declarat, potrivit mediafax, că s-ar impune convocarea CSAT în contextul ultimelor evenimente din Ucraina, dar a subliniat că acesta este atributul preşedintelui.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult