Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu despre învestirea în funcție a lui Pop  și Câmpeanu

Băsescu despre învestirea în funcție a lui Pop  și Câmpeanu

scris de Laurentiu Banches
2 afisari

Cu ocazia depunerii jurământului de învestitură a noior miniștri, Traian Băsescu a precizat că acceptă jurămintele lui pe  Pop și Câmpeanu, deşi au contribuit la un fals în interes public

Băsescu despre învestirea în funcție a lui Pop  și Câmpeanu (foto;voceatransilvaniei.ro)

Băsescu despre învestirea în funcție a lui Pop  și Câmpeanu (foto;voceatransilvaniei.ro)

Depunerea jurământului de învestitură în funcţie a noilor miniştri din Guvernul Ponta, care au primit votul Parlamentului, a avut loc, miercuri, 17 decembrie, la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu declarând că primeşte jurământul lui Pop şi Câmpeanu, deşi au contribuit la un fals în interes public. Preşedintele Traian Băsescu a declarat în deschiderea ceremoniei de depunere a jurământului de către miniştrii noului Guvern, că primeşte jurământul lui Liviu Pop şi Sorin Câmpeanu, ”deşi aceştia au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”, potrivit mediafax.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în deschiderea ceremoniei că doreşte să citeze dintr-un paragraf dintr-o decizie a CCR, ”pentru e elimina orice dubiu cu privire la evenimentul de astăzi”. Traian Băsescu a arătat că citează din decizia CCR nr. 98/ 7 februarie 2008, care precizează că ”din textul Constituţiei, rezultă că în cazurile prevăzute la art 1 şi 3 din art 85, numirea de către preşedintele României a miniştrilor este un act de executare a hotărârii Parlamentului şi de învestire pe această bază a miniştrilor de către şeful statului”.

”Hotărârea organului reprezentativ suprem al poporului român, Parlamentul, este un act obligatoriu, pe care preşedintele nu l-ar putea refuza decât prin săvârşirea unor acte grave de încălcare a Constituţiei. Acesta este şi motivul pentru care voi primi astăzi şi jurământul domnului Pop şi a domnului ministru al Educaţiei ( Sorin Câmpeanu, nr) , care au contribuit prin distrugerea de instituţii ale educaţiei la un fals în interes public”, a precizat Traian Băsescu. ”Vă mulţumesc, să înceapă ceremonia”, a spus preşedintele în finalul discursului său.

La ceremonie au participat cei 11 miniştri care urmau să depună jurământul de învestitură în funcţie. Din partea Parlamentului au fost prezenţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi vicepreşedintele Senatului Cristian Dumitrescu. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, marţi, decretul prin care sunt numiţi noii membri ai Guvernului Ponta 4.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult