Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu despre xenofobie şi rasism în Europa

Băsescu despre xenofobie şi rasism în Europa

scris de A.H.
7 afisari

Traian Băsescu a susţinut, joi, o alocuţiune la Muzeul Eliberării Naţionale Slovace din Banská Bystrica, afirmând că xenofobia şi rasismul sunt elemente care astăzi încep din nou să apară cu vitalitate pe teritoriul Europei şi că lecţia istoriei nu trebuie uitată.

Preşedintele Băsescu face, de miercuri, o vizită oficială în Slovacia. El a susţinut, joi, o alocuţiune la Muzeul Eliberării Naţionale Slovace din Banská Bystrica.

„Acum 69 de ani, armata slovacă, armata rusă, armata română, partizani slovaci, partizani români au contribuit la eliberare Slovaciei de sub jugul fascist. Aici, pe teritoriul Slovaciei, sunt 11.000 de militari români căzuţi la datorie pentru libertatea Europei. Istoria celui de-al Doilea Război Mondial ne-a învăţat un lucru: să respingem din tot sufletul xenofobia, rasismul; sunt elemente care astăzi încep din nou să apară cu vitalitate pe teritoriul Europei”, a spus Băsescu, citat într-un comunicat al Preşedinţiei.

El a adăugat că, de aceea, „români, slovaci, ruşi avem obligaţia să luptăm împotriva acestor fenomene care au adus dezastre pe bătrânul continent”.

„Istoria nu trebuie uitată pentru că dacă o uităm se va răzbuna pe noi. Înainte de a încheia mica mea intervenţie, doresc să mulţumesc tuturor acelora care îngrijesc cimitirele ostaşilor români de pe teritoriul Slovaciei. Vreau să le aduc un pios omagiu, în numele meu şi al poporului român, tuturor naţiunilor care s-au jertfit pentru ca astăzi să fim liberi”, a mai spus Băsescu.

61 comentarii

ValVerde 29-08-2013 - 20:50

E unu…neacsum zis Vilvoi care conduce o banda de romani verzi din astia…sa vezi ce-o sa te-njure.

XYZ 30-08-2013 - 07:25

In urma cu doi ani, Traian Basescu declarase ca el este de acord cu decizia din 1941 a maresalului Ion Antonescu si daca ar fi fost in aceeasi situatie si el ar fi trimis soldatii romani sa lupte alaturi de trupele naziste.

UnUL 30-08-2013 - 07:54

Și unde e problema? România trebuia să își recupereze Basarabia furată. Dar armata română trebuia să se oprească la Nistru.

XYZ 30-08-2013 - 08:49

Vezi, in 2011 Basescu nu a facut aceasta remarca foarte importanta. Basescu trebuia sa-l condamne pe Maresalul Ion Antonescu pentru trimiterea soldatilor romani sa lupte de partea Axei, pina la Stalingrad, cot la cot cu trupele naziste (pina la victoria finala?)

Ion Antonescu „Voi merge pina la capat in actiunea ce am pornit in Rasarit, impotriva marelui dusman al civilizatiei, al Europei si al tarii mele: bolsevismul rus”

UnUL 30-08-2013 - 09:17

Sincer să fiu, habar n-am ce a declarat președintele în 2011, deci nu-ți pot răspunde la aceastpă observație. Dacă îți închipui că nu am altă treabă decât să urmăresc cu sfințenie declarațiile omenilor noștri politici – fie chiar și ale președintelui. pe care îl simpatizez – te înșeli amarnic.

Europeanuul 30-08-2013 - 17:36

UnUle… hai ca te ajut eu un pic sa-ti improspatezi memoria.

Intrebat intr-o emisiune pe canalul fratilor paunescu, B1Tv, daca ar fi dat acelasi ordin ca maresalul Antonescu in 1941, fostul tov. Director General al Inspectoratului de stat (al fostei nomenclaturi securiste), Traian Basescu, a raspuns afirmativ: „Da, pentru ca aveam un aliat>/b> si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil ca as fi facut-o”,

http://www.youtube.com/watch?v=e-k6RW0FAlg

Ajunse pe malul Nistrului, generalul Ion Antonescu a ordonat trupelor romane sa continue razboiul alaturi de Germania nazista. Cum a argumentat generalul Antonescu decizia de a continua razboiul alaturi de Hitler? De ce a protestat clasa politica romaneasca a timpurilor? Era pregatita armata romana sa continue razboiul dincolo de Nistru?

Exista muzee, martori oculari, biblioteci intregi care vorbesc despre asta, dar curva batrina, Traian Basescu, este in stare sa manince kkt cu polonicu cand e vorba de simpatia amerlocilor republicani, „putere” si voturi.

P.S:
La data de 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii, in caz de refuz, a 1000 de tineri detinuti de comunisti, Regele Mihai a fost fortat sa abdice si sa aleaga calea exilului. Tu pretinzi ca esi o victima a fostei nomenclaturi securiste. Acum am si eu o intrebare: ce parere ai despre atacul curvei peceriste la adresa Regelui Mihai? (vezi minutul 0:30 din lincul de mai sus)

UnUL 30-08-2013 - 21:50

@Europeanul
Regele Mihai merita respect pentru rolul jucat in istoria Romaniei, chiar daca varsta frageda si lipsa de maturitate l-au facut sa comita atunci unele greseli cu consecinte nefaste asupra evolutiei ulterioare a evenimentelor. Pe de alta parte, desi conflictul dintre rege si presedinte a pornit de la licheaua numită Duda, nu poti sa nu intelegi (daca nu pleci de la idei fixe si preconcepute) si atitudinea – putin cam prea dura – a presedintelui Basescu. Acesta gandeste ca un capitan de nava, care in caz de naufragiu nu abandoneaza nava ci se scufunda odata cu ea; pentru el, abdicarea regelui reprezinta, in mod logic, o tradare. Dar nu ii poti cere unui tanar de 20 si ceva de ani – care mai e si indragostit si dornic sa se casatoreasca, pe deasupra! – taria de caracter sa isi sacrifice viata pentru tara pe tronul careia se afla.

Europeanuul 31-08-2013 - 17:27

UnUl,

atitudinea – putin cam prea dura – a presedintelui Basescu. Acesta gandeste ca un capitan de nava, care in caz de naufragiu nu abandoneaza nava ci se scufunda odata cu ea; pentru el, abdicarea regelui reprezinta, in mod logic, o tradare.
——-

Unule, tu i-ai citit vreodata CVul lui? Revolutia l-a prins pe post de Director General al Inspectoratului de Stat securist (unrechtsstaat) in cadrul Marinei Civile. Practic, el inspecta navele, capitanii si ofitirii navelor, etc (el era bastanul, el aduna spaga de la traficul cu blugi, kentane, cafea, etc). Dupa revolutie a fost reprezentantul FSN Vaslui, secretar de stat, ministru la Iliescu, etc.

In opinea mea, Basescu este un profitor, un oportunist, o lichea politruca ieftina, o smecherie chichirez (nici macar un politruc de calibrul lui Iliescu nu este). Cu siguranta TB se numara printre ultimii oameni care s-ar fi „martirizat” pentru Romania, asa cum incerci sa insinuezi 😉

Daca-i studiezi cu atentie CVul, vei constata ca el se numara printre cei care „puterea” si cariera este mai presus de toate.

http://www.youtube.com/watch?v=6ZfO0jJCGJU

UnUL 31-08-2013 - 17:45

Da. Europene. E o funcție la care a ajuns prin calitățile sale profesionale. Și de unde ai scos-o că în respectivul post se lua șpagă cu valiza, habar n-am.
În ceea ce privește „părerea dumitale” despre domnul Băsescu, era deja evidentă, nu spui nimic nou. A mea e diametral opusă. Cum îi spuneam și lui Parpanghel, vom mai vorbi peste vreo 10 ani, când reculul temporal ne va permite un grad mai mare de obiectivitate. Ne vom da seama atunci care din noi a văzut corect.

ValVerde 30-08-2013 - 14:54

Nu vad contradictia si nu inteleg de ce aduci in discutie decizia lui Antonescu de a ataca Rusia impreuna cu Hitler.

Declaratiile de fata au de-a face cu rasismul si xenofobismul.

Dar daca tot il mentionezi pe Antonescu, opinia mea e ca atacind Rusia, a facut tot ce se putea face intr-o situatie disperata.

Natiile si conducatorii cu dimensiuni istorice s-ar fi opus ruperii Basarabiei. Ar fi trebuit sa fie eroi atunci. E un argument cum nu se poate mai credibil ca o riposta dura data lui Stalin ar fi salvat Ardealul (ungurii ne-au perceput muhaiele, au emis pretentii, Hitler, care nu avea timp de razmerite intre pigmeii aliati l-e dat ungurilor ce vroiau)
Putin probabil ca rusii sa fi invadat Romania, pentru ca petrolul romanesc era prea important pentru Hitler.
E clar ca e usor sa vorbesti dupa fapte, mai ales ca Pactul Ribbentrop Molotov nu era cunoscut, dar ramine valabil, am pierdut sansa de a fi o natie mare, la momentul respectiv.

Revenind la articol, lui Antonescu i se reproseaza rasismul si antisemitismul, nu aducerea Romaniei in razboi.
Nici macar argumentul ca ar fi trebuit sa se opreasca la Nistru nu e valabil decit pentru neaveniti. Nu te poti cere afara cum ti-ar place tie, e totul sau nimic.

digital 30-08-2013 - 14:59

apropos, da tu când ai fost erou, când ai fugit în amerlocia sau când o să te întorci în cutie zincată?!

marș la dreq, mă gunoiule!

salut 30-08-2013 - 16:02

Mie mi pare ca lindica zice niste chestii corecte. Intr-adevar, si atunci, in perioada interbelica, ca si acum Romania a avut o clasa politica si o „democratie” de rahat. Asta a dus la dezastrul pierderilor teritoriale din 1940; Antonescu, care a venit dupa acest dezastru (hello, analfabetilor, cititi bine, Antonescu a fost adus la putere DUPA pierderea Basarabiei si Bucovinei) a incercat sa repare ce a mai putut. Nu a avut sansa sa ajunga printre invingatori; acum era erou recunoscut si international, dar asta-i alta poveste.

Revenind la calitatea clasei politice interbelice; la calitatea „elitei” in general, asta explica si „Canalul” de dupa. Discutia e lunga, dar trebuie sa gasesc interlocutori capabili sa gandeasca, nu d-aia care au o secure (sau alta) a propagandei infipta in creier.

O sa incerc un singur exemplu: daca ar fi sa vina un patriot adevarat care sa incerce sa relanseze TARA, ce ar trebui facut cu un Patapievici, un Tokes, un…UnUL, etc, care in repetate randuri nu numai ca si-au afirmat dispretul si ura pentru poporul roman, dar, prin functiile anterioare si actuale au si actionat impotriva romanilor? Ar trebui lasati in aceleasi functii? Sa puna talpa la tot ce poate fi constructiv, sa inverseze sensul progresului? Ei bine, toate astea trebuie discutate, deschis si fara inversunare ideologica.

ValVerde 30-08-2013 - 16:59

„…daca ar fi sa vina un patriot adevarat care sa incerce sa relanseze TARA, ce ar trebui facut cu un Patapievici, un Tokes, un…UnUL, etc, care in repetate randuri nu numai ca si-au afirmat dispretul si ura pentru poporul roman, dar, prin functiile anterioare si actuale au si actionat impotriva romanilor? Ar trebui lasati in aceleasi functii?”

===

Explica asta mai gugumane !
De care functii vorbesti si ce ar trebui sa le faca un „patriot adevarat” ???

digital 30-08-2013 - 17:51

ValVerde
30-08-2013 at 17:46

nu ți-o mai freca de gard vitălăule, abatorul amerloc are un singur sens!
DUS!
hahaha!

salut 30-08-2013 - 17:54

Lindico, esti tot atat de proasta ca etalonul prostiei, unul? Nu esti in stare sa citesti nici PRIMUL rand? Uite ce am zis in primul rand al postarii mele:

„Mie mi pare ca lindica zice … „

Ti se pare ca ma adresez tie sau altora , in conditiile in care deja stiu ca esti prezenta ? Crezi ca ti-am spus degeaba ca singurul lucru la care te pricepi este sa-ti freci labiile, nu vezi ca te depasesc si propozitii simple de genul „Ana are mere” ?

Europeanuul 30-08-2013 - 20:10

Asa ValVerde, Traian Basescu pe o parte ar fi facut si el o „alianta” cu nazistii (ca doar au fost tare-n scula) , iar pe cealalta parte critica rasismul si xenofobia. Traian Basescu isi da arama de politruc (patetic) pe fata!

http://www.youtube.com/watch?v=e-k6RW0FAlg

ValVerde 30-08-2013 - 20:49

Nu le amesteca. Aici vorbim de Antonescu, nu de Basescu (chiar daca intrebarea era ipotetica, „ce ati fi facut daca erati in locul lui Antonescu)

1. Antonescu nu s-a aliat cu nazistii ca sa poata sa fie rasist si xenofob. S-a aliat cu ei ca sa intregeasca tara. Nu avea multe alternative la momentul respectiv.
2. E usor sa judeci acum, dupa 70 de ani. Crimele naziste in 1940 erau in plina desfasurare si in general secrete.
3. Ceea ce i se imputa lui Antonescu azi este ca a adoptat rasismul si xenofobismul nazit fara ca cineva sa-i puna sula-n git.
4. Deci da, atunci cind vorbim de intrea in razboi alaturi de nemti e acceptabil si Basescu are dreptate.
5. Tu ai o alternativa mai buna, considerind ca esti factor de decizie in Romania anilor 1940, si circumstantele sint cele pe care le stim????

UnUL 30-08-2013 - 21:55

Europene Nul, dacă nici postarea argumentată a lui ValVerde nu te-a convins înseamnă că ești irecuperabil.

Europeanuul 30-08-2013 - 23:41

ValVerde,

Ion Antonescu a fost un tradator de Tara, a acceptat cedarea Ardealului si stationarea trupelor naziste in Romania. Un servant al Axei raului a fost – a vindut Romania nazistilor si hortistilor.

Un adevarat lider cu coloana vertebrala se alia de la bun inceput cu Aliatii (asa cum a facut Polonia de exemplu). In locul Maresalului Antonescu m-as fi facut frate cu codru si as fi condus „rezistenta” impotriva tuturor dusmanilor, asa cum a facut partizanul Tito sau eroul General Charles de Gaulle.

P.S.
Basescu chiar ar fi in stare sa sacrifice peste 130.000 de soldati romanii prin Caucaz, Crimeea, stepa Calmucä, Cotul Donului si Staliningrad – asa cum a facut Maresalul Ion Antonescu (pentru „victoria finala” a unui psihopat?)

ValVerde 31-08-2013 - 03:05

Europene, nu stiu ce istorie citesti tu si cind te-ai uitat ultima data pe harta, dar:
1. Polonia a fost invadata si a capitulat in 1939. Mai putin de trei saptamini.
2. „Alianta” de care vorbesti era cu un guvern polonez in exil (la Londra) in fruntea celor care reusisera sa fuga din Polonia (majoritatea in UK)
3. Tito a fost partizan in munti. Tara a fost ocupata de nemti in trei saptamini de campanie.
4. Acum uite-te pe harta. In 1940 la granita de nord a Romaniei (cu Polonia) erau germanii. La sud, bulgarii, aliati ai nemtilor, la vest nemtii in Yugoslavia si Ungaria lui Horty. La est Rusia, care tocmai ne luase Basarabia.
Pina la Canalul Minecii (de partea cealalta) nu mai era picior de Aliat.
Mai curind se putea alia cu Marea Neagra decit cu Anglia sau Franta. SUA se tineau de o parte, separatisiti si pacifisti.
Numai sa vorbesti despre o alianta a Romaniei cu
Anglia, cind a luat Antonescu puterea, e sa te umfle risul cind vezi atita naivitate.
Nemtii au intrat in Romania sub pretextul „antrenamentelor” dar cu misiunea de a pazi cimpurile petrolifere impotriva rusilor, cind a luat Stalin Basarabia. Hitler putea declara Romania ocupata in citeva ore.

Antonescu a fost un criminal rasist si un dictator, dar nu vinzator de tara.

Europeanuul 31-08-2013 - 16:48

ValVerde,

4. Deci da, atunci cind vorbim de intrea in razboi alaturi de nemti e acceptabil si Basescu are dreptate.
——-
Are dreptate pe dracu!

Generalul Ion Antonescu a fost numit primministru (la dorinta lui Hitler) la numai doua zile dupa semnarea Arbitrajului de la Viena din 30 August 1940. Au existat generali si ofiteri ai armatei Romane, care si-au manifestat intentia de a se opune militar armatei hortiste si impotriva oricaror ordine venite de la Bucuresti (si ei aveau in vedere ordine primite de la Generalul Antonescu). In final Generalul Antonescu cu doua stele a reusit sa atraga o mare parte a generalilor de partea lui (in special ofiterii moldoveni) si Ardealul a fost „predat” hortistilor fara nicio rezistenta. Asa deci putem concluziona ca Antonescu a predat Ardealul de NV in schimbul Basarabiei. In plus, patriotul (autointitulat Maresal si „Conducator”) a mai sacrificat si vreo 140.000 de soldati romani a caror oase au albit prin stepele rusesti.

Cam atit despre moralul lui Ion Antonescu si deciziile lui „patriotice” de a lupta pina la victoria fianala, cot la cot cu armata hitlerista condusa de nazisti si ofiteri SS (criminali si psihopati).

Europeanuul 31-08-2013 - 18:00

ValVerde,

Autointitulatul conducator Ion Antonescu, initial a vindut „iluzia” ca alianta incheiata cu armata hitlerista (condusa de o gasca de criminali si psihopati nazisti) ar fi un act patriotic si moral – limitat la eliberarea teritoriilor ocupate de sovietici. Mai apoi, a vindut romanilor iluzia ca Hitler va restitui Romaniei Ardealul, in schimbul angajamentului si sacrificiilor armatei Romane prin stepele Rusiei (dincolo de Nistru). Un lucru virtual imposibil, o gogomanie (spre deosebire de Romania, Ungaria se numara printre perdantii primului razboi mondial, alaturi de Puterile Centrale – Germania si Austria). Prin aceasta minciuna, autointitulatul conducator si Maresal, Ion Antonescu, si-a demascat adevarata lui fatza de profitor – un oportunist capabil sa-si vinda si parintii pentru cariera si „putere”!

XYZ 30-08-2013 - 07:50

este foarte dificil sa combati gasca lui Vilvoi atita timp cat Romania este condusa de un lider patetic care schimba mereu placa – in functie de dorintele publicului de fatza.

UnUL 30-08-2013 - 07:53

Regret să ne contrazic, nu schimbă câtuși de puțin placa. Are aceleași poziții, ferme, de la început.

ValVerde 30-08-2013 - 15:08

Gasca lui Vilvoi este o adunatura de nefericiti care latra din principiu, impotriva oricui. Isi tot asteapta un conducator care sa corespunda 100% cu vor ei. Chiar daca l-ar gasi, tot ar incepa sa miriie pe la colturi, in scurt timp, pentru ca asta e singurul lucru pe care stiu sa-l faca.

Basescu o fi cum zici tu. Dar mai are un an si in general acum trebuie sa tina ciocul mic pentru ca USL e la butoane.

urbos 30-08-2013 - 15:30

Taci ma lindic, ca vorbesti ca de obicei, ca proasta-n targ. Mult peste jumatate din tara vrea scarnavia ta de Basescu mort.
Gunoaiele ca tine si restul basistilor, au nevoie de tatuci d-astia. Apoi care „cum vor ei”? Care „ei”? Ca „ei” sint diferiti, spre deosebire de basisti. Printre anti-basisti, asa cum e normal, gasesti toata paleta, inclusiv retardati care vor doar un altfel de idol, cum sint si niste ceausisti chiar p-aici, insa astia, sint la fel ca voi, cretini care pupa cururi, n-ar trebui sa-i judeci prea aspru.
Iar USL nu e la butoane ma lindic imputit, care dai din gura fara habar.

UnUL 30-08-2013 - 21:40

Buboșel, mă îndoiesc că tu, Salaud-Bubos, Degețel și încă vreo câțiva c re t i ni congenitali reprezentați „„mult peste jumătate din țară”.

digital 29-08-2013 - 21:29

dar uciderea sistematică, legală și oficializată a poporului român, cum se numește?!
băsexenofobie sau băserasism?!

UnUL 29-08-2013 - 21:42

Nu, Uselism.

digital 29-08-2013 - 21:50

hai, ia-l pe prietenul tău boc și dați-vă de-a dura de pe Feleac!

UnUL 29-08-2013 - 22:11

Tocmai m-am văzut cu el în seara asta și i-am explicat cât ești de i d i o t, Degețel.

digital 29-08-2013 - 22:14

i-ai explicat cum i-o suougy și kiorului sau deja știa și nu mai era nevoie?!

UnUL 29-08-2013 - 22:17

Nu, puișor, i-am explicat doar ce ți-am spus.

Pribeagul 29-08-2013 - 21:42

„Aici, pe teritoriul Slovaciei, sunt 11.000 de militari români căzuţi la datorie pentru libertatea Europei.”

„s-au jertfit pentru ca astăzi să fim liberi”

Nenorocitule de la Cotroceni!

Sa fim liberi ca sa ce? Ca sistemul ticalosit pe care l-ai pastorit sa asigure romanilor mizerabila pensia medie de 160 de euro, in timp ce tu si ai tai faceti calatorii de sute de km risipind mijloacele statului ca sa… beti o bere.

Vai ce-o sa-mi faca UnUL! 🙂

salut 29-08-2013 - 21:52

In plus, Sfertodoctul National vorbeste despre „Acum 69 de ani {…} partizani români au contribuit la eliberare Slovaciei de sub jugul fascist”.
Ca urmare, Boul de Cluj, UnUL, prostul forumului ii soarbe vorbele si le repeta ca handicapatul, VacaVerde, zisa Lindic cauta in vreun colt de Internet „Partizanii romani ce au contribuit la eliberarea Slovaciei….”. O gasi ceva; sa vezi ce-mi da cu definitia in cap!

UnUL 29-08-2013 - 22:05

Salaud, ești absolut penibil, ceea ce e un lucru obișnuit la tine.

salut 29-08-2013 - 22:16

Adica, mai bou basist, afirmatia Jigodiei Nationale cum ca „partizani români au contribuit la eliberare Slovaciei de sub jugul fascist” e corecta dpdv istoric?
Uite, fa afirmatia ca discursul Sfertodoctului National corespunde realitatii istorice si eu iti voi da dreptate si voi spune despre mine insumi ca sunt penibil. Deal, mai bou basist?

Antibasistul 31-08-2013 - 00:40

Handicapatul mintal basist UnUL musai trebuie sa-si dea cu capul de pereti pina-i iese prostia basista din cap!

UnUL 31-08-2013 - 07:13

Nene, nu sunt istoric, așa că mă voi documenta și îți voi răspunde în următorii 2-3 ani.

UnUL 31-08-2013 - 07:14

Bășinel se poate spânzura liniștit.

salut 31-08-2013 - 08:06

@ „UnUL
31-08-2013 at 07:13 Nene, nu sunt istoric, așa că mă voi documenta și îți voi răspunde în următorii 2-3 ani.

(UnUL
29-08-2013 at 22:05 Salaud, ești absolut penibil…)”
================================

Ei bine, in cazul asta, pana atunci, sa-i spui lu’ ma-ta ca e penibila, bou basist.

UnUL 31-08-2013 - 08:58

Nu, îți spun doar ție că ești penibil. Oricum, e de apreciat că știi să dai copy-paste.

UnUL 31-08-2013 - 10:22

Copy-paste c r e ti n al unui c r e t i n antibasist.

haril 29-08-2013 - 22:52

Pribeagule,nu este doar UnUL,care sa te intrebe,de ce nu au fost 11001 militari romani eroi,binenteles tu fiind cel de al 11001-lea,deoarece ar fi fost forumul mai aerisit fara tine si inca cativa eroi autodeclarati.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-08-2013 - 10:08

….Hay, ca te incalzesc ,IO —————————-

…Si astfel PaPaRA -a la CLUJ-NAPOCA, va fi un

….DELICIU, comme une pathe de fois gras servit

….in Place (DI) Pigalle, vis a vis de …MOULIN-ROUGE :

– Fetelor, am primit misiunea de la Majestatile Lor, Regii Cioaba. Cum terminam sa ne incarcam bateriile, fuguta la Cotroceni, dom presedinte trebuie dus in Siria sa vada ce si cum cu atacu’ cu gaze, ca altfel nu se poate decide de partea cui sa fie!

Band si banii de benzina, combustibil la avion
Chiombu’ a ramas in tara jinduind la Whashington
Si afland din surse certe ca Obama nu-l primeste
El o arde-n tiganime unde e tratat regeste.

Ba mai mult, printii lu’ Cioba, acum regi de carnaval
Incearca sa-l conosleze si-i promit transport regal.
Ii vor da patru stancute concurenta la TAROM
Care-l vor purta pe aripi cu motor EuRro-Rrom.

Care Mig-uri, ce F16, Airbus sau chiar Concorde
Escadrile doar cu aripi vor prima pe mapamond.
Se va innegri azurul cand avioanele lu’ Cioaba
Vor zbura la cote-nalte pentru voda si-a lui slava.”

SOURCE; il Magnifiqul de la M. Noaires= M !

UnUL 30-08-2013 - 10:37

Te implor : „paté de fois gras servi…”, „foie” e ficat, „fois” înseamnă „dată”.

UnUL 30-08-2013 - 10:38

iar „foix” esteb „credință” Deci corect e „paté de foiE”

UnUL 30-08-2013 - 10:38

P.S. Scuze pentru tastare.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 30-08-2013 - 10:49

, Evident am gresit , viteza (Nu TASTATURA)

E di VINA !

PERFEKT-ulle ,

Tu , nu gresesti …..NICIODATA

SEMNIFICATIV ,nuuuuuuuuuuu < NU esti AGRAMAT ,

Ca E B A ,esti C O R O L A de MINUNI a

CREATIEI !

UnUL 30-08-2013 - 10:57

(Ne)stimate Parpanghel.
Nu am spus că eu nu greșesc. Cum le spun întotdeauna studenților mei : ”Nimeni nu e perfect, nici măcar eu”. Și nu e chestie de viteză ci pur și simplu – așa cum am mai spus nu o dată – totul ține de faptul că nu sunt „o bună dactilografă”, și că literele pe forum, cînd scrii, sunt extrem ce mici. În rest, s-auzim numai de bine!

UnUL 30-08-2013 - 11:09

Aici m-ai băgat total în ceață. Acum trebuie să plec de acasă, dar promit ca deseară să citesc mesajul de vreo 15 ori, poate îl pricep până la urmă.

Antibasistul 31-08-2013 - 00:45

Handicapat mintal ca toti basistii, la ora 23 noaptea nu pleci de acasa te duci acasa daca esti normal la cap!

UnUL 31-08-2013 - 07:15

Bășinel, era 11 ziua, nu 23 noaptea, dar ești prea i d i o t să vezi diferența

Antibasistul 31-08-2013 - 09:12

Raspuns cretin al unui cretin basist.

Antibasistul 31-08-2013 - 09:34

Ba rahat basist nu mai minți cu nerusinare, CA BASESCU, nu ai studenți prostovane, esti postac propagandist-diversionist la PDL, NU ESTI PROFESOR nu te ajuta mintea!

Antibasistul 31-08-2013 - 10:15

Mintii, nu minti

UnUL 31-08-2013 - 10:25

Păi evident că mințiși. În rest, copy-paste c r e ti n al unui c r e t i n antibasist, pe care doar atâta îl duce creierașul.

UnUL 31-08-2013 - 10:26

Bășinel, fie cum vrei tu : nu am studenți. O să le spun și studenților mei că Bășinel a decretat că ei nu există.

Ionel 29-08-2013 - 21:44

E un discurs total nepotrivit .

salut 31-08-2013 - 18:05

@ europeanul

Lasa-me mai nene cu „analizele” tale cu privire la Antonescu. Daca era printre invingatoari scriai invers; esti prea natang si pupincurist sa ai pareri personale argumentate. Ai trecut de pagina 5 din „Capitalism pentru prosti” pe care o citesti de 8 ani. Baga mare, arata-ne ce Bastept esti !

Europeanuul 31-08-2013 - 18:45

Stergeti spumele de la gura apevistule. Ti-ai pierdut viata defilind la sarbatori, recitind versuri si fredonind melodii patriotice prin cazarmile si popotele armatei rosii!

P.S:
Mai devreme sau mai tirziu, nemtii si Wehrmachtul s-ar fi descotorosit de Hitler si de gasca lui de psihopati – chiar daca acesta ar fi castigat luptele pe frontul de est. Cat de naiv trebuie sa fi sa crezi ca poti tine intreaga Europa sub cizma? Apevistule 😉

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult