Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Ecaterina Andronescu să declare în scris că nu a plagiat

Băsescu: Ecaterina Andronescu să declare în scris că nu a plagiat

scris de A.B.
4 afisari

Traian Băsescu crede că ar fi indicat ca ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să dea o declaraţie că nu a plagiat în teza de doctorat sau în alte lucrări ştiinţifice. 

andronescu

foto: dcnews.ro

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a doamnei Ecaterina Andronescu în funcția de ministru al Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, începând cu ora 18.00. „Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de învestire, președintele României, domnul Traian Băsescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului României, domnul Victor Ponta, că ar considera potrivit, ca, înainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declarație pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acțiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat și în lucrările științifice și în doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, președintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare”, se arată în anunţul Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Bruxelles, că va înainta Preşedinţiei propunerea de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei, în condiţiile în care interimatul lui Liviu Pop la conducerea ministerului expiră. Întrebat de jurnalişti ce decizie va lua în cazul unei eventuale incompatibilităţi a Ecaterinei Andronescu legat de postul de ministru, Ponta a răspuns că aceasta va părăsi postul de ministru dacă va exista o hotărâre definitivă de condamnare. „Ştiu că nu s-a redactat hotărârea şi că urmează să se judece în recurs. Când există o hotărâre definitivă, la fel ca şi în cazul ministrului Culturii, Mircea Diaconu, dacă este de achitare, rămâne, dacă este de condamnare, părăseşte funcţia”, a spus Ponta, citat de Mediafax. Inspectorii de integritate au mai constatat că din 2004 Andronescu este rector la UPB, din 19 decembrie 2008 senator, iar în prezent exercită funcţia de vicepreședinte al Partidului Social Democrat.

19 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-07-2012 - 12:31

–-….,,. președintele României, domnul Traian Băsescu, a mai transmis, în scrisoare, că ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu să asigure că nu se află în stare de incompatibilitate, conform normelor legale în vigoare”, se arată în anunţul Administraţiei Prezidenţiale.”––……DaR …domnia-voastra MULT IUBITE si STIMATE TyRAiAN BASESCU chiar nu VA CONSIDERATI in STARE EVIDENTA de INCOMPATIBILITATE si INCOMPETENTA pt . INALTA FUNCTIE pe care o UZURPATI ( in 2009 ALEGEREA a fost MASLUITA de Baconski &…)

digital 02-07-2012 - 13:35

auzi la kiombelix!
rapoartele tale securistice sunt scrise și semnate,sau tu doar pe cale orală ai turnat?!

stan patitu' 02-07-2012 - 15:42

Nici tiganul Mailat ,nici concetatenii nostri care au fost acuzati ca au mancat lebedele din Viena ,nici toti tiganii care au jefuit violat sau inselat cetateni din alte tari nu au facut de rusine Romania cum a facut-o acest gibon mongoloid Poanta cu instructorii lui :Ilici Iliescu KGb. Nastase Puscarie KGb ,raspopitul Sarbu KGB,Iancu -Gazprom -KGB,Dragnea KGB si toti cei care au pus umarul pentruca KGBeul sa ajunga la conducerea Romaniei .Daca ati vazut serialul Mostenirea Clandestina luti aminte si nu dati crezare USLibidinosilor.

Pribeagul 02-07-2012 - 17:35

„doamna Ecaterina Andronescu să depună, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declarație pe proprie răspundere prin care să asigure că nu este implicată în acțiuni de plagiat în propria lucrare de doctorat și în lucrările științifice și în doctoratele pe care le-a coordonat.”

Sperba cerinta si formulare. In conditiile actuale in care societatea romanesca condamna modul in care se acorda diplomele, titlurile, functiile, daca vrem normaliatate, asa ar trebui sa fie. Doamna ar face bine sa ne faca expozeul titlurilor pe care le-a acordat in mod fraudulos. Daca a fost corecta, sa ne spuna asta. Daca minte, isi aprinde ciltii in cap, n-are cum sa scapa de investigatiile „societatii civile”. 🙂

Altfel nu are cum sa se faca insanatosirea elitei noastre ticaloase. Iar Doamna a fost in fruntea acesteia.

Pribeagul 02-07-2012 - 17:37

+
si este „in fruntea acesteia”. Gilimelele sunt scutul impotriva plagiatului. 🙂

digital 02-07-2012 - 17:47

frumos îți șade,pribege!
și uite-așa am girat stalinismul epurator al anilor 50!
accesați binne la băsism!
pe când îți declari și tu pe forum non-apartenența la plagiatori și treci ulterior la a înfiera toți doctoranzii?!

Pribeagul 02-07-2012 - 18:25

Sa nu dramatizam 🙂 , si sa le luam pe rind:

Stalinismul este o perioda in care Romania a fost sub ocupatie sovietica. Sovieticii cuceritori s-au comportat si la noi ca niste cuceritori, adica au facut ce au vrut.

Ca urmare, daca nu te superi, cum, prin cele spuse, „am girat stalinismul epurator al anilor 50”?

Accesez „bine” la o situatie normala, nu la basism. Si o situatie normala incepe cu recunoasterea greselilor. Este ciudat ca in societatea nostra atit de contorsionata, nimeni nu considera ca a gresit si a contorsionat-o, toti sunt… doctori. 🙂 , dar… societatea este… bolnava.

digital 02-07-2012 - 18:35

bun,da de ce nu ai început tu cu doctoratele de când se dădeau sau nu erai la curent și te-ai sesizat doar acu la comentariile justițiarului-no.1!
ți-am mai zis,fii precis și consecvent cu acțiunile tale,nu prelua momeala ca bibanu,iar apoi îți dai cu presupusu cum ar trebui sau n-ar fi bine!

stalinismul s-a aplicat și dus la îndeplinire cu concursul larg al cozilor de topor care au susținut și girat conștient sau inconștient,așa cum se întâmplă și în clipa de față!

cum găsiți unii normalitatea,și faceți apel la ea doar atunci când vă pică bine?!!

Pribeagul 02-07-2012 - 19:26

Ce sunt eu?

Sunt cumva „cel care le rezolva pe toate”?

Nu. Sunt… forumist! 🙂

Pribeagul 02-07-2012 - 19:31

+

„stalinismul s-a aplicat și dus la îndeplinire cu concursul larg al cozilor de topor care au susținut și girat conștient sau inconștient,așa cum se întâmplă și în clipa de față!”

Asta ne spun acei care vor sa credem ca untem niste nenorociti.

Spune-mi unde s-a intimplat, sau cind s-a intimplat ca, cuceritorul, daca-i cuceritor, sa nu faca ceea ce vrea el, bine sau rau?

digital 02-07-2012 - 19:43

diferența este,că eu nu mă cred și nu mă voi considera nenorocit din cauză că niște stârpituri,au fost nenorociți,compri?!
tu dacă dorești poți a te crede ce și cum vrei e pur treaba ta!

dar e mult mai lesne să implementezi doctrine,sisteme de represiune și să controlezi,în stilul stalinisto-securitic-băsesc!
de asta te tot fredonez,da tu,nu și nu!!!

Pribeagul 02-07-2012 - 20:22

Nu te considera nenorocit. Este deajuns sa-ti consideri neamul un neam de cozi de topor.

Jos Basescu!

digital 02-07-2012 - 20:44

atunci tu de ce-ți critici și blamezi compatrioții,buni sau răi?!
de unde știi tu ce au încălcat și cât de legale sunt doctoratele sau masteratele lor ca să-i bagi pe toți în aceeași oală?!
la grămadă,nu?!
nu te-ai dezbărat nici tu nici bulache de tarele care v-au mâncat personalitatea și v-au cretinizat caracterul!

BULA 02-07-2012 - 17:48

Basescu e smecher mare. Stie el ceva despre Androneasca, ca altfel n-aducea vorba. Daca Androneasca a plagiat e treaba ei, dar daca mai si declara ca n-a plagiat, e caz penal (fals in declaratii). Cum ai spune: „Sula calului din varful dealului, cui nu-i place, s-o manance”.

Liviu 02-07-2012 - 17:52

Sa fii tu sanatos ca femeia asta „plangacioasa” este mai smechera de cateva ori decat Basescu … Cand o sa dea ea acea declaratie (pe care sa o mai si semneze !!!) ne vom vedea noi cefele !

jan dinu 02-07-2012 - 19:50

– TZIGANCUSHA – asta prin obrazniciile cum abordeaza
problemele i-mi aminteste de – ALEXANRINA GAINUSHA (pcr) o alta
competenta in educarea romanilor ….ELE provin din acelash
stoc genetic, comportamentele lor sunt asemanatoare …
JD-USA

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 02-07-2012 - 20:13

Moshe ALZHAIMER cum percepi tu realitatea si renghiul pe care propria memorie ti-o joaca , dublata de lipsa de scoala , te compromite ..si mai abitir ! Da-i cu Juliska hunga.ROAIA, cu hispanicele ,dar abtine-te de REAL-POLITIC !

jan dinu 02-07-2012 - 20:19

Hai zigtir mah chilipir …nu’s partener la traktir …!
JD-USA

Dictaturajustitiei 05-07-2012 - 10:56

Doamna Ministru,
Îmi pare rău că trebuie să vă spun dar consider , ca profesor de matematică, că sunteți vinovată de faptul că se ajunge în liceu cu nota 4 la Testarea Națională.
Sunt pline liceele din țară cu elevi care nu cunosc tabla înmulțirii.
Vă sunt necesari elevi care deveniți maturi, crezând că porcul zboară, să vă voteze.
Bănuiesc că o să-mi cenzurați comentariul sau mă veți căuta, cu disperare, cu ajutorul inspectoratele școlare așa cum ați procedat prin anii 2000 când un tip Adrian Ilie v-a făcut o reclamație.
Atunci un coleg de-al meu , întâmplător avea același nume , a fost chemat la ISJ și intimidat.
Dar la ce ne putem aștepta când avem prim ministru un plagiator ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult