Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Este atmosferă de război hibrid

Băsescu: Este atmosferă de război hibrid

scris de C.P.
9 afisari

Președintele Partidului Mișcarea Populară, senatorul Traian Băsescu, a declarat duminică, într-o emisiune televizată, că în România este o ‘atmosferă de război hibrid’, iar în astfel de momente nu mai trebuie ‘să torni gaz pe foc’.

Războiul hibrid înseamnă un război care nu se duce cu tancurile, nu se duce cu armate regulate, ci se duce cu dezinformare, cu manipulare până la prăbușirea instituțiilor statului. Permiteți-mi să vă spun că una dintre obligațiile președintelui este ca în astfel de momente să aibă grijă ca statul să nu colapseze. În astfel de momente nu mai torni gaz pe foc. Oprești focul, că și bătălia politică are o limită până la care este legitim să o duci. Când această bătălie este împinsă către dezagregarea funcționării statului, nu mai e în regulă (…) Eu nu sfătuiesc pe nimeni, spun doar o părere”, a afirmat Băsescu la TVR1.

Fostul șef al statului a mai menționat că „nu întotdeauna dușmanul oficial este agresorul”, el adăugând că sunt „state puternice sau foarte puternice” care „au nevoie de noi ca aliat, ca prieten, dar care nu ne vor foarte puternici, ne vor mai slabi, ca să ne spună ‘faci aia, faci aia'”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult