Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Exclud posibilitatea războiului

Băsescu: Exclud posibilitatea războiului

scris de S. P.
3 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în mod categoric, nu va fi război în zona Mării Negre, iar românii nu trebuie să se teamă de vreo agresiune din partea Rusiei sau a Ucrainei

Traian Băsescu: În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României

Traian Băsescu: În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României (foto:husi.info)

Din punct de vedere militar nu se schimbă nimic în Crimeea. Rusia va menţine acolo toată flota de la Marea Neagră. Numărul de militari va fi tot de 25.000. În niciun caz românii nu trebuie să se teamă de o agresiune la adresa României din partea Federaţiei Ruse sau a Ucrainei. Dacă am fi fost în pericol iminent aş fi spus-o, a declarat luni preşdintele Traian Băsescu.

  • Pentru mine ce s-a întâmplat în Crimeea este un scenariu posibil în Republica Moldova. Ştim toţi că Republica Moldova este un al doilea stat românesc şi nu ne-ar conveni un astfel de scenariu. Dar în niciun caz România nu va interveni militar. Abordarea politică la Chişinău este una riscantă, aceea de a nu spune direct la Moscova ce vrea.
  • Este foarte greu de crezut că un astfel de referendum va trece acum în Republica Moldova.
  • Nu voi mai insista pe susţinerea proiectului de un ire a României cu Republica Moldova pentru că e clar că nu are susţinere politică.
  • Vladimir Putin e un om puternic care nu va ezita niciodată să apere interesele Federaţiei Ruse şi care în mod categoric are ca obiectiv restabilirea frontierelor Uniunii Sovietice într-un mod sau altul, cu vorba bună sau cu tancurile.
  • Îmi e greu să spun dacă Ponta va candida la Preşedinţie. Nu aş vrea să mai fac pronosticuri. O speranţă a mea este că după europarlamentare dreapta îşi va desemna un singur candidat şi va merge cu el la prezidenţiale.
  • Lui Mircea Geoană nu îi dau nicio şansă, nici măcar să fie lăsat de Victor Ponta să fie candidat. Cred că Geoană nu mai este de actualitate nici în viziunea lui Ponta. Dar Ponta se joacă acum şi cu Tăriceanu, şi cu Oprescu, şi cu Geoană, îi lasă să se creadă preşedinţi.

6 comentarii

pathfinder 17-03-2014 - 12:36

„Pentru mine ce s-a întâmplat în Crimeea este un scenariu posibil în Republica Moldova.”

In Crimeea 60% sunt rusi.
In Moldova 70% sunt moldoveni (a se citi romani).
O fi posibil (ca orice e posibil)!?!
Dar nu e probabil.

Si sa-i mai taca gura presedintelui.
Romania sa fie ultima tara din lumea asta care sa declare ceva in cazul Ucrainei.
Mai ales cand e ciopartita.

Mai, mai, mai, mai, mai…

urbos 17-03-2014 - 13:48

Iar a grohai porcu. E foarte destept porcu. Mare politician si mare strateg porcu.

UnUL 17-03-2014 - 13:50

A vorbit C u r Bubos porcarul, marele specialist în godaci.

UnUL 17-03-2014 - 13:51

Iar cel care „a grohăiT” ești, evident tu, Scârboșel.

sieg heil 18-03-2014 - 19:45

Iar eu exclud posibilitatea ca Băsescu să aibă cap. Că de gândit gândeşte cu organu’ ăla cu care îşi varsă whisky pe gât.

pathfinder 18-03-2014 - 20:08

Asta o spune unul de-si zice „sieg heil”…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult