Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu face apel la recuperarea decalajelor in UE

Basescu face apel la recuperarea decalajelor in UE

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Romania face un apel la statele Uniunii Europene pentru a sustine reducerea decalajelor intre vechii si noii membri ai UE, in sensul atingerii obiectivelor propuse de Comisia Europeana in Strategia Europa 2020, a declarat vineri, la dezbaterea „Privind spre viitor: Romania si Strategia Europa 2020”, organizata de Reprezentanta CE in Romania si Grupul de Economie Aplicata. presedintele Traian Basescu, citat de Agerpres.„Nu putem creste competitivitatea la nivelul Uniunii Europene, daca se mentine dezechilibrul major intre nord si sud, intre est si vest. Fara coeziune interna nu esti competitiv, fara coeziune interna nu contezi in competitia globala. Aici este, daca vreti, un apel al Romaniei la accelerarea proceselor de recuperare a decalajelor intre statele vechi ale UE si statele noi”, a spus Basescu.
Potrivit presedintelui, acesta va fi mesajul pe care il va sustine la Consiliul European de vara.
De asemenea, Basescu si-a exprimat indoiala fata de suficienta fondurilor de coeziune pentru reducerea diferentelor intre statele UE. „Sunt suficiente fondurile de coeziune pentru ca decalajele intre vechii membri ai Uniunii Europene si noii membri ai Uniunii Europene sa se reduca? N-as vrea sa va dau raspunsul meu.”, a spus Traian Basescu.
Referitor la posibilitatile Romaniei de a atinge obiectivele Strategiei 2020 a Comisiei Europene, Basescu a aratat ca, la discutiile cu reprezentantii Comisiei Europene, care vor avea loc pe 3 mai, reprezentantii Romaniei vor incerca sa negocieze obiective realiste, mai accesibile Romaniei.
Totodata, seful statului a accentuat necesitatea ca statele UE sa ia masuri de creare a locurilor de munca mai degraba decat de protectie sociala. El a atras atentia ca Uniunea Europeana nu poate face fata concurentei pe piata globala din partea Statelor Unite.

 

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult