Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Guvernul Orban trebuia să emită de mult ordonanța de urgență privind alegerea primarilor în două tururi

Băsescu: Guvernul Orban trebuia să emită de mult ordonanța de urgență privind alegerea primarilor în două tururi

scris de Misu Andrei
144 Afisari

Traian Băsescu a vorbit la Digi24 despre modificarea legii electorale, vizând în special alegerea primarilor în două tururi și o reprezentare mai mare a românilor din străinătate în parlament. De asemenea, fostul șef al statului s-a referit și la alegeri anticipate, despre care spune că nu crede că se va întâmpla. „Nu poți să ceri la 460 de parlamentari să renunțe la pensia pe care o au prin lege”, spune Traian Băsescu.

„Este o chestiune omenească. Nu poți să ceri la 460 de parlamentari să renunțe la pensia pe care o au prin lege. Nu văd un parlament votând să-și taie aceste drepturi. Nu cred că se va întâmpla”, a spus fostul președinte la Digi24, referindu-se la posibilitatea organizării alegerilor anticipate.

Traian Băsescu: Sunt câteva lucruri care trebuiesc făcute. Eu am atenționat asupra nevoii de a face diaspora mai reprezentativă în sistemul electoral românesc. Cu privire la alegerile electorale… La ora asta, Guvernul Orban trebuia să aibă emise ordonanțele de urgență care vizează alegerile locale în două tururi – primari și președinți de consilii județene. Ca element democratic și de reparare a unei erori politice. Alegerile într-un singur tur întroduse în mandatul meu nu au fost cea mai bună soluție.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult