Băsescu huiduit la Iaşi de Ziua Unirii | Ziua Veche
Acasa Actualitate-InternaPolitica interna UPDATE 16.15. Băsescu huiduit la Iaşi de Ziua Unirii

UPDATE 16.15. Băsescu huiduit la Iaşi de Ziua Unirii

scris de D.P.
2 afisari

UPDATE 16.25. Traian Băsescu a susţinut, la Focşani, că în perioada următoare, una din obligaţiile esenţiale ale României este revizuirea Constituţiei.

Primit la Focşani, ca şi la Iaşi, cu huiduieli şi fluierături, Traian Băsescu a precizat că nu vine la astfel de manifestări nici pentru voturi, nici pentru aplauze.


 
“Cu siguranţă nu vin nici pentru voturi, nici pentru aplauze, nici pentru fluierături, dar trebuie să vă spun că vin în primul rând din respect pentru istorie. (…) Este probabil un moment în care cel mai important lucru este să arătăm respect pentru istoria noastră şi pentru noi. (…) Dincolo de patimi, de dorinţe, chiar de interesul fiecăruia dintre noi, esenţa acestei zile este legată nu numai de istorie, ci şi de viitor”
, a subliniat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

“România nu poate să devină puternică şi prosperă fără oameni competenţi. (…) Vă doresc ca la anul să fiţi într-o ţară puţin mai modernă, în care chiar toţi să respectăm Ziua Unirii”, a mai spus preşedintele, care la final s-a prins în Hora Unirii.

———-

UPDATE. După ce preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit în Piaţa Unirii din Iaşi, oamenilor nu li s-a permis accesul în jurul statuii lui Cuza pentru a se prinde în Hora Unirii.

În jurul statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, la o distanţă de aproximativ zece metri, au fost montate garduri metalice, iar în momentul în care a început intonarea Horei Unirii oamenii nu au fost lăsaţi să se prindă în horă alături de oficialităţi.

Este pentru prima dată în ultimii ani când se întamplă acest lucru, în anii trecuţi gardurile de protecţie fiind demontate pentru ca oamenii să se prindă în horă.

În Hora Unirii s-au prins Victor Ponta, Crin Antonescu, Elena Udrea, Gheorghe Flutur şi autorităţile locale. Pentru scurt timp s-a prins în horă şi Traian Băsescu.

Imediat după Hora Unirii, preşedintele Traian Băsescu, alături ceilalţi lideri PDL prezenţi la manifestări s-au retras în hotelul de pe scările căruia au fost ţinute discursurile, în timp ce liderii PSD şi PNL Victor Ponta şi Crin Antonescu au rămas în piaţă pentru a discuta cu oamenii.


Preşedintele Traian Băsescu a ajuns luni dimineaţă în Piaţa Unirii din Iaşi, unde au loc manifestările de Ziua Unirii, în prezenţa a aproximativ o mie de persoane, şeful statului fiind puternic huiduit din mulţime.Traian Basescu la Iasi

foto: AgerpresPreşedintele a primit onorul Gărzii Militare, în timp ce din mulţimea adunată în Piaţa Unirii se auzeau huiduieli şi fluierături, relatează Mediafax. De asemenea, unii dintre participanţi au strigat “Hoţii”.

Pentru scurt timp, şeful statului şi-a părăsit locul amenajat pentru oficialităţi şi a mers să discute cu un grup de militari în rezervă care îl huiduiau şi scandau “Demisia“, după ce s-a consultat cu şeful dispozitivului de securitate al SPP.

El a stat de vorbă cu aceştia câteva minute, după care s-a întors pe scările de lângă scana amenajată în piaţă.

În mulţime se află şi liderii PSD şi PNL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, dar şi preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

La manifestările organizate la Iaşi la împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române participă şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udreaşi ministrul de Externe Teodor Baconschi.

În programul manifestărilor organizate la Iaşi figurează discursuri ale oficialităţilor, un ceremonial religios, depuneri de coroane la statuia lui Alexandru Ioan Cuza, defilarea gărzii de onoare, precum şi hora Unirii.

După terminarea manifestărilor din Piaţa Unirii, oficialităţile se vor deplasa la Biserica Trei Ierarhi, unde vor depune coroane de flori la mormântul domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Primăria şi Garnizoana Iaşi vor oferi aproximativ 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi participanţilor la manifestările din oraş, acţiunea urmând să aibă loc în centrul municipiului. În oraş vor fi împărţite 5.000 de steguleţe tricolore şi 2.500 de cocarde.

Primăria Iaşi a alocat aproximativ 500.000 lei pentru organizarea manifestărilor dedicate Unirii Principatelor.

Liderii locali ai PSD şi PDL Gheorghe Nichita şi Mihaela Popa au făcut apel atât la politicieni, cât şi la simpatizanţii partidelor să nu politizeze festivităţile de la Iaşi organizate de Ziua Unirii.

Preşedintele Traian Băsescu este aşteptat, luni după-amiază, şi la manifestările organizate de Ziua Unirii la Focşani.

La manifestările de la Focşani şi-a anunţat prezenţa şi preşedintele PSD, Victor Ponta, care va fi însoţit de Ecaterina Andronescu, Ilie Sîrbu, Dan Nica şi Dan Şova.

Manifestările dedicate aniversării a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române se vor desfăşura în Piaţa Teatrului “Maior Gheorghe Pastia” începând cu ora 15.00.

4 comentarii

urbos 24-01-2011 - 12:05

Nemernicul nu trebuie huiduit ci tarat la Targoviste.

Parpanghel pt. Skar--BOS 24-01-2011 - 14:41

Nu vrei macar si …tu otreapa batrana in cerc ,direct in 3,14147 Zdancuu ma.tty?Dee.genne rat-ulle!

din diaspora 24-01-2011 - 12:59

v-a “ciuruit ” alesul vostru….slugilor, ati iesit sa-l alegeti pe tilhar ca era de-ai vosti, secu….asa va trebuie, ma bucur nespus fiindca atit boc – fost trupe de secu. si secretar utc, cit si base – fost secu, copil de secu., cu care va asemanati si cu care ati fost colegi de turnatorii si informari v-au dat bot tocmai voua slugilor !!!…hahahahahahahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult