Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Basescu i-a solicitat presedintelui Kazahstanului datoria Rompetrol

Basescu i-a solicitat presedintelui Kazahstanului datoria Rompetrol

scris de Ziua Veche
0 afisari

Preşedintele Traian Băsescu a avut o întâlnire bilaterală cu preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, în cadrul summit-ului OSCE, solicitându-i acestuia onorarea integrală a creanţei bugetare a Companiei Rompetrol faţă de statul român, potrivit unui comunicat de vineri al Preşedenţiei.


La întrevederea cu preşedintele Nazarbaev, şeful statului a transmis aprecierea pentru modul în care a fost organizată reuniunea de la Astana de către partea kazahă, în calitatea sa de Preşedinte în Exerciţiu a OSCE în acest an. În ceea ce priveşte relaţiile economice, preşedintele Băsescu a solicitat onorarea integrală a creanţei bugetare a Companiei Rompetrol-Rafinare faţă de statul român, se arată în comunicat.

La summit-ul OSCE, Traian Băsescu a mai avut o întrevedere bilaterală şi cu vicepremierul Marii Britanii, Nick Clegg, cei doi interlocutori aborând perspectiva consolidării parteneriatului strategic, precum şi teme din agenda internaţională, cu accent asupra stabilizării şi securizării Afganistanului.

Băsescu a discutat şi cu preşedintele BERD, Thomas Mirrow, trecând în revistă proiectele dezvoltate de banca europeană în România, precum şi analiza posibilităţii de derulare de noi programe în domeniul infrastructurii, se mai arată în comunicat.

În cadrul Summit-ului, şefii de stat şi de guvern din cele 56 de state participante şi din statele partenere de cooperare au dezbătut teme de actualitate de pe agenda OSCE cum ar fi conflictele îngheţate, sporirea rolului Organizaţiei în gestionarea unei noi generaţii de riscuri şi ameninţări transnaţionale la adresa securităţii, consolidarea proceselor democratice, promovarea şi respectarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult