Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu: Îl susţin fără rezerve pe Boc la şefia PDL

Băsescu: Îl susţin fără rezerve pe Boc la şefia PDL

scris de Z.V.
0 afisari

Preşedintele le-a comunicat duminică, liderilor PDL susţinerea sa totală pentru ca Emil Boc să rămână în fruntea partidului.

Băsescu nu îl lasă din mână pe BocLa întâlnirea conducerii PDL, de la Vila Lac 2, şeful statului şi-a anunţat încă o dată dorinţa de a avea un premier tehnocrat. Liderii partidului au fost dezamăgiţi să afle din gura mentorul lor, că alegerea persoanei acestuia şi momentul numirii sunt exclusiv problema sa. Singurul cu care se va consulta de la PDL va fi Emil Boc, a spus Băsescu.

“Susţin varianta premierului independent. Este decizia mea când voi face numirea şi voi lua această decizie după consultarea cu premierul Boc. Dar este treaba mea, constituţional, nu a partidului, e o decizie cu care puteţi sau nu să fiţi de acord. Constituţional, puteţi să vă exprimaţi în Parlament (la votul de învestitură al noului guvern – n.r.)”, a declarat preşedintele, citat de Mediafax.

Planul ar fi ca Emil Boc să-şi prezinte demisia după moţiunea de cenzură de miercuri. Există două variante, după Mediafax: prima ar fi ca Boc să demisioneze a doua zi, sau să amâne pentru următoarea săptămână, pentru a lăsa răgaz lui Băsescu să obţină asigurări de la liderii PDL că nu vor oferi surprize la învestirea noului guvern.

În ceea ce priveşte lupta pentru şefia PDL, Traian Băsescu a fost informat că, înaintea venirii sale, Boc şi Blaga îşi anunţaseră intenţia de a candida. Sprijinul său pentru actualul premier a fost fără echivoc: “Îl susţin fără rezerve. Suntem parteneri până la capăt”.

Băsescu a spus conducerii PDL că schimbarea lui Boc din fruntea partidului ar fi un semn că formaţiunea se dezice de reformele guvernului. De asemenea, reformele ar trebui valorificate, crede şeful statului, pentru ca PDL să revină în sondaje. “De acum, nu vor mai fi luate măsuri dure”.

1 comentariu

POPESCU ION 14-03-2011 - 10:57

v-a „ciuruit ” alesul vostru (SECATURA SECURISTICA , ASEMANATOR NEAMULUI DE SLUGI)….slugilor, ati iesit sa-l alegeti pe tilhar ca era de-ai vosti, secu….asa va trebuie, ma bucur nespus fiindca atit boc – fost trupe de secu. si secretar utc, cit si base – fost secu, copil de secu., cu care va asemanati si cu care ati fost colegi de turnatorii si informari v-au dat bot tocmai voua slugilor !!!…hahahahahahahaha!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult