Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu, în defensivă. Spune că trebuie să se apere

Băsescu, în defensivă. Spune că trebuie să se apere

scris de M.A.
2 afisari

Traian Băsescu este în defensivă şi spune că va fi nevoit, în curând, să se apere, pentru că mai toţi politicienii şi jurnaliştii îl atacă.

Băsescu, în defensivă. Spune că trebuie să se apere

Băsescu, în defensivă. Spune că trebuie să se apere (foto: presidency.ro)

Conferinţa sa de presă de Cotroceni a fost aproape ignorată de televiziunile de ştiri, care, fie nu i-au difuzat declaraţiile, fie i le-au întrerupt cu publicitate sau comentarii din studiou. O mai mare importantă a fost acordată dezbaterilor din Parlament, în urma cărora deputatul Trăşculescu şi-a anunţat demisisia. De asemenea, după ce, într-un final, declaraţiile sale (răspunsuri la întrebările celor aproximativ cinci jurnalişti prezenţi la Cotroceni), începuseră să fie difuzate, au fost întrerupte brusc de discursul în Parlamentul României al premierului Victor Ponta.

Băsescu şi “interesul României”

Interesul României este să negocieze cadrul financiar multianual al UE 2014-2020, iar dacă plecăm cu ideea de Veto şi îl şi anunţăm suntem în afara negocierilor, a afirmat, marţi, Traian Băsescu.

„Dacă plecăm cu ideea de Veto suntem în afara negocierilor, nu ne mai caută nimeni şi vor vedea la urmă dacă ne asumăm Veto-ul sau nu, pentru că nu numai noi avem nevoie de aliaţi şi alţii au nevoie de noi în susţinerea punctelor de vedere, fie că vorbim de Politica Agricolă Comună, fie că vorbim de politica de coeziune a UE, fie că vorbim de TVA eligibil sau nu, fie că vorbim de cofinanţare 85% sau 75%, fie că vorbim de orice. Nu numai noi avem nevoie de aliaţi şi alţii au nevoie de aliaţi, iar România (…) are capacitate de negociere ca a şaptea ţară ca mărime. Personal, susţin că interesul României este să negocieze şi nu să plece de la Bucureşti cu ideea unui Veto„, a declarat Băsescu, la Palatul Cotroceni.

El a adresat o rugăminte Parlamentului şi premierului să aibă în atenţie faptul că există un proces de negociere premergător reuniunii de la Bruxelles şi că „semnalele divergente pot crea confuzie, care va fi în defavoarea ţării”.

„Aş vrea să fim foarte clari: este un moment dificil din punctul nostru de vedere, dar şi din punct de vedere al celorlalte state, pentru că nimeni nu este mulţumit în momentul de faţă cum arată propunerea de buget lansată de preşedintele Van Rompuy. Nimeni nu este mulţumit, însă aş fi considerat că nu mi-am făcut atribuţiunile constituţionale dacă într-un moment dificil aş fi pasat răspunderea către primul-ministru, care nu are decât, nu poate avea decât o responsabilitate delegată. Ştiu ce pot să fac din punct de vedere al capacităţii de negociere în interiorul Consiliului şi ştiu că am potenţial mult mai bun decât premierul Victor Ponta. Deci, pot servi interesele României mult mai bine decât ar putea s-o facă Victor Ponta. Niciodată, niciodată n-am să fug de exercitarea atribuţiunilor constituţionale pentru a-mi proteja pielea”, a susţinut Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a spus că ştie responsabilitatea „uriaşă” pe care o are. „Şi trebuie să mi-o asum, la fel cum, într-un moment la fel de dificil, mi-am asumat public anunţuri neplăcute pentru populaţie. Am făcut-o ştiind toate riscurile şi implicaţiile, dar era obligaţia mea de şef al statului să-mi asum politic ceea ce trebuia anunţat, pentru ca românii să nu ajungă cum sunt alte state din UE astăzi, să aştepte bani din împrumuturi ca să-şi poată plăti salariile şi pensiile. Am, mai mult sau mai puţin, acelaşi sentiment şi acum că am răspunderea constituţională să găsesc soluţii negociate, să găsesc un compromis, să contribui la realizarea unui compromis care, pe de o parte, să satisfacă interesele României, pe de altă parte, să prevină situaţia de Veto„, a explicat Băsescu.

Băsescu: Trebuie să mă apăr

Întrebat cum consideră relaţia sa de acum cu Victor Ponta, Traian Băsescu a răspuns că l-a deranjat doar un singur lucru la premier, respectiv că a spus că preşedintele este în campanie. „Nu m-a deranjat decât un singur lucru la Victor Ponta, că a zis că preşedintele e în campanie. Nu e niciun politician pe toate posturile de televiziune, nu e niciun politician care să nu meargă şi să nu vorbească de Băsescu, în general atacându-l. Nu e niciun jurnalist care să nu se simtă obligat să îl atace pe preşedinte”, a spus Băsescu.

„Eu sunt în campanie doar pentru că exist şi nimeni nu mă poate opri să exprim puncte de vedere”, a afirmat Băsescu. El a continuat: „Nu sunt departe de momentul în care voi decide să mă apăr, pentru că toată campania de la nivel central şi local se desfăşoară în jurul lui Traian Băsescu„.

20 comentarii

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-11-2012 - 14:59

Nici Nicolae Ceausescu nu a fost URAT in masura in care este Traian Basecu !Nici un conducator al Romaniei nu a PROVOCAT asa un DEZASTRU NATIONAL ! IMPOSTURA ajunsa la cel mai inalt NIVEL !

ValVerde 20-11-2012 - 15:05

Ai luat viteza si-ti patineaza curelele.

Vrei sa zici ca in conditii similare, un referendum impotriva lui Ceausescu ar fi scos din casa mai putin oameni?

Sau tu masori ura cumulativ, un cretin ca urbos sau ca tine il urasc pe Basescu cam cit il urau pe Ceausescu 17 romani medii ?

Ca sa nu mai vorbim de dezastrul national…

PS Nu judeca dupa sentimentele tale, tie iti placea sub Ceausescu si nu-ti place cu Basescu, dar tu nu esti etalonul dupa care se masoara sanatatea mintala a romanilor

Europeanuul 20-11-2012 - 19:24

Lasa Valverde ca Basescu a cedat din start (fara nici o negociere) la propunerea Parlamentului European si a Comisiei in favoarea propunerii lui Van Rumpey. Le-a taiat crenga de sub picioare celor 15 membri ai Prietenilor Coeziunii, la care s-a mai alaturat si Franta (cam ticalos).

ValVerde 20-11-2012 - 22:43

Ihi…si asta il pune exact acolo linga Ceausescu !

Voi nu traiti in realitate asta, nu e asa ?
Cum se vede Vesnicia, din lumea voastra ?

digital 20-11-2012 - 23:23

băi handycapat mintal,de ce nu te întorci în România să fii patriot sub kior,ai avea ocazia să te reabilitezi și ai fi și un suporter realist al iubitului tău conducător!

Europeanuul 20-11-2012 - 23:53

Pingilica reprezinta marioneta sumbra a sistemului totalitar comunist, iar Basescu reprezinta figura politrucului (cameleonizat si uns cu toate alifiile) a sitemului ticalosit post-decembrist. Exista o diferenta mare intre cei doi, dar acum, dupa 22 de ani, majoritatea romanilor isi doresc ca Romania sa depaseasca perioada asta „de tranzitie” si sa faca un pas inainte.

ValVerde 21-11-2012 - 02:57

@Europeanuul

„Exista o diferenta mare intre cei doi,”

====

Pai asta am spus si eu….

salut 20-11-2012 - 23:13

Mai VacutoVerde, ai sarit iar ca gaina la flegma. Pana una-alta, rezultatele ultimului referendum de demitere sint:
– Peste 90% contra lui Basescu
– Sub 10% pentru Basescu

Daca te uiti cu atentie, pe basisti numai de sanatate mintala nu-i poti banui. Spre exemplu, disputa ta cu Camy (aia e in primul rand basista si abia apoi DD-ista). Sau Tomi care emite din spitalul ala de nebuni. Inclusiv celelate personalitati ale lui.

In ceea ce te priveste, desi esti basista, nu te consider in gasca alora de mai sus. Prin exceptie. Tu esti numai proasta. Statornica, asezata, hotarata si mandra de prostia ei.

ValVerde 21-11-2012 - 03:00

@Boul salut

Tu ai invatat ce e valoarea adugata sau inca mai rumegi ???

PS Scuze boilor autentici pentru ca te compar cu ei…cum am mai spus, in contrast cu tine, ei sint animale folositoare

un crestin 21-11-2012 - 07:00

Solomon zice: ” Unde nu sunt boi, ieslea ramane goala, dar puterea boilor aduce belsug de rroduri.

Daca insisti mereu sa ai un staul frumos si curat, vei avea un staul gol. Daca vrei sa semeni samanta, vei avea nevoie de boi sanatosi, satui si care fac mizerie mare.

Daca te gandesti la animale si mai de povara, atunci boii de bivoli sunt indicati.

ValVerde 21-11-2012 - 09:04

Solomon asta era baiat destept…
Cred ca si el ar fi de acord ca boii nu sint folositori pentru puterea mintii lor, desi sint mult mai inteligenti decit unul ca salut.

ValVerde 21-11-2012 - 03:20

„Pana una-alta, rezultatele ultimului referendum de demitere sint:
– Peste 90% contra lui Basescu
– Sub 10% pentru Basescu”

===

Da ma copita bleaga, dintre cei care au catadicsit sa iasa.
(Sub 50% din cetatenii cu drept de vot)

Daca se facea un referendum similar prin 1988, cam jumatate de romani n-ar fi iesit la vot….cum spuneam, de pe pasunile pe care traiesti, Universul are forma de leustean.

BULA 21-11-2012 - 06:14

Nu-ti mai pica bani din cercetarili copy-paste si acum lucrezi part-time pentru FMI ?

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 20-11-2012 - 23:24

Salut-salut, valureanca nu e proasta ! Deloc,dimpotriva este TAMPITZIC!

briel 20-11-2012 - 23:28

Daca fotografia este recenta, apai don presidente arata rau, trebuie sa-si vada de sanatate. Iar costumul ala negru e infiorator.

digital 20-11-2012 - 23:32

fotografia este post-mortem!!!

urbos 20-11-2012 - 23:33

E de-acu.

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 21-11-2012 - 08:51

Nimeni ,dar absolut nimeni pe LUMEA asta ,nu poate scapa de UMBRA sa. Si dupa tot RAUL facut poporului ROMAN ,nimic nu il poate salva pe IMPOSTORUL ILEGITIM mentinut de dinafara !

ValVerde 21-11-2012 - 09:02

Ai dreptate. Nu-i mai da votul tau !!!
Si schimba canalul cind vorbeste.

Asa se lupta cu dictatura !!!

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 23-11-2012 - 12:43

@ Tampi.CO ! Da tu sfaturi la cei de valoarea ta! Io l-am simtzit de la inceputurile ascensiunii , si nu l-am votat , niciodata ! Doar niste retardati si (sau) compromisi l-au agreat ! ….RUMMe-GATOAREO !

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult