Acasa Actualitate-InternaPolitica interna Băsescu in Harghita despre steagul secuiesc (video)

Băsescu in Harghita despre steagul secuiesc (video)

scris de A.H.
13 afisari

Traian Băsescu a spus, joi, la finalul slujbei de la mănăstirea din Izvoru Mureşului, că pe drum spre mănăstire a văzut la porţi şi drapelul secuiesc, lângă cel al Ungariei, el întrebându-se dacă nu era loc şi pentru steagul tricolor.

La finalul slujbei de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului, arhiepiscopul Covasnei şi Harghitei, IPS Ioan Selejean, i-a oferit preşedintelui un drapel al României, spunându-i: „Să-l ţineţi sus, să se vadă România până în emisfera de nord”.

Preşedintele a luat drapelul, l-a ridicat, l-a agitat şi i-a mulţumit înaltului prelat pentru iniţiativa de a dărui drapelul românesc credincioşilor prezenţi la slujbă.

Băsescu a spus apoi că, venind spre Izvoru Mureşului, a văzut la porţi şi drapelul secuiesc, lângă cel al Ungariei, el întrebându-se dacă nu era loc şi pentru drapelul României.

„Venind încoace, şi nu numai astăzi – sigur că respectăm mult drepturile fiecăruia, ca la el în casă să facă ce vrea – am văzut la porţi şi drapelul secuiesc lângă cel unguresc, cel al Ungariei. Oare nu era loc şi pentru drapelul României? Nimeni nu spune să nu le pună pe acestea acasă la ei, dacă aşa vor. Dar trebuie să găsim un loc şi pentru tricolor pentru că acesta va fi semnul că ne respectăm unii pe alţii”, a spus preşedintele.

Aproximativ 1.200 de steaguri tricolore au fost împărţite de preoţi participanţilor la slujba de la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului, oamenii ridicând apoi steagurile şi cântând „Deşteaptă-te, române!”. Au primit steaguri tricolore de la IPS Ioan Selejean şi soţia preşedintelui, precum şi ministrul de Externe, aflat la ceremonie.

La ceremonia religioasă de la mănăstirea din Izvoru Mureşului au fost prezenţi aproape o mie de oameni, unii dintre ei fiind îmbrăcaţi în costume populare.

De la Izvoru Mureşului, preşedintele Traian Băsescu a plecat către Oarba de Mureş, judeţul Mureş, unde are loc cea de-a treia ediţie a Festivalului Cântecului Popular Patriotic „La Oarba şi la Iernut”.

VEZI VIDEO AICI CU PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU LA MANASTIREA IZVORU MURESULUI

6 comentarii

gelu 15-08-2013 - 15:32

Balada Capitanului Nero de Rouen! Marele lup de mare/Ce a aprins Rouen-ul in zare/ Va ramane cu ochii-n soare/Deoarece nici un armator/Nu-l va pune sef pe vapor de frica/ Sa nu-i vanda nava /Sau s-o transforme in torta plutitoare. Morala ” Securitatea iti da slujba dar nu te desteapta”

pathfinder 15-08-2013 - 15:43

„Nenorocitilor , noi nu uitam si nici nu va iertam. Pierzania Romanie nu s-a semnat cat a fost PDL la guvernare , ci cat ati fost voi. Ati vandut tot ce se putea vinde si acum , odata ajunsi din nou la putere , o sa faceti fix aceeasi chestie. Nici pamantul nu va mai suporta.”

Scris de gelu la 14-05-2012 @ 20:34

Cata consecventa dom’le, cata consecventa…

Europeanuul 15-08-2013 - 16:43

Lozinca patrihotilor „nu ne vindem tara” este bine cunoscuta 😉

Astazi, industria si exporturile duc in spate cresterea (Dacia, Rompetrom, BCR se numara printre cele mai mari companii din sud-estul Europei). Pe linga acestea vrem sa vedem si companiile perdante de stat (gaurile negre) din sectorul energetic – incepind cu Hidroelectrica, Complexele energetice Craiova, Rovinari, Turceni, Ceturile, etc, samd.

Ionel 15-08-2013 - 22:00

,,Noi muncim nu gindim!”
Iarasi stereotipuri impuse de tot felul de politicieni care nu stiau cum sa-si justifice esecurile si falimentele si noi credem tot si preluam sloganurile lor fara sa ne dam seama.

UnUL 18-08-2013 - 22:01

Cu completarea : Nu ne vindem țara fără comision.

CONGO 16-08-2013 - 01:19

Despre pretentia Republicii Secuie de o cat de mica iesire la Marea Neagra, sau macar la Dunare, bag de seama ca nici nu poate fi vorba acum.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult